http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3839280,00.html
אם זה מתאים לפורום סיפורים, אז אשמח אם תוכלו להעביר את זה לשם.
אני פשוט לא ידעתי לאן לשייך את זה, כי מדובר בעניין חברתי ולא סיפור.
העניין הוא די מסובך אבל אני הולך לפרט לכם ב5 נקודות מה חוק הספרים אומר:
- סופרים יקבלו יותר אחוזים על כל ספר שנמכר (כיום זה עומד על 8% ומדברים על העלאה ל25%).
- מוציאים לאור יקבלו יותר אחוזים על כל ספר שנמכר (כיום זה עומד על 24% כולל הספר ומדברים על 50%).
- חנויות ירוויחו פחות על כל ספר (כיום זה עומד על 75% רווחים מכל ספר ומדברים על ירידה ל50%).
- ספרים לא ימכרו במבצעים של "ארבע במאה" או "קנה אחד וקבל שתיים" למשך שנה ראשונה מאז יציאתם.
- לקונה תהיה האפשרות לקנות מה שהוא רוצה, היצע בלתי נדלה וחופש בחירה חופשי.
מה שזה אומר שהיום המצב בשוק הספרים הוא די גרוע. הסופר כותב את הספר וכולם גוזרים עליו את הקופון.
כדי לתקן את המצב מתכננים להוריד את האחוזים של חנויות הספרים ולהעלות את האחוזים של המולים ושל הסופר.
דבר נוסף שזה אומר שיפסיקו להיות "חנויות מבצעים", כמו סטימצקי, שהיום דוחפים רק ספרים חדשים למדפים.
זה אומר שאם אתם רוצים לקנות את הספר של טולסטוי, תוכלו לקנות אותו מהחנות ולא להזמין אותו במיוחד.
חופש בחירה גם אומר שהמוכרים יפסיקו לדחוף לקונים ספרים ליד והחנויות יכילו מגוון של ספרים ורמות כתיבה.
מאחר ונושא זה קרוב לליבי ובתכנון שלי להוציא ספר בעתיד, חשבתי לעלות את הנושא לדיון.
מה אתם חושבים על החוק? האם צריך לחשוב על הסופר? או שהשוק הוא כלכלי והדבר הכי חשוב זה המחיר הנמוך?