Pokemon GO
מציג תוצאות 1 עד 3 מתוך 3
  1. משתמש מנוסה
    שם: גלעד (קינגלר)
    צפיתי עד תחילת עונה 14... חייבים לעשות משהו.

--------------------------------------------------------------------------------

אני מעלה כאן מספר תאוריות, אני רוצה שתגיבו עליהן לפי התחושה שלכם.
    לא מזמן סיימתי לראות שוב את כל הפרקים שיצאו באנגלית (ועוד כמה ביפנית) והגעתי להנחה (שבדקתי אותה שוב ושוב) הבאה:
    פוקימון היה אמור לפי התכנון המקורי להיגמר בערך בסביבות העונה האחת עשרה.
    המפיקים הבינו כמה כסף התוכנית מרוויחה ולא רצו להיפרד ממנה, לכן הם פתחו בתוכנית למריחת הסידרה.
    כל העיוותים לגבי הסדרה מתחילים מפרק 9. למי שלא זוכר, העונה שעברה הייתה חצי בהוואן וחצי בקנטו, העונה התשיעית כולה בקנטו ובה אש מסיים עם "מגדלי הקרב".
    החשד התגנב לליבי כאשר לקראת סוף העונה אש מתעניין בסינו רק בעקבות גרי, דבר שמרגיז מאוד בגלל שחוץ מזה שאש אמור כבר להיות בוגר, ב"פוקימון דברי הימים" (Pokemon Chronicles) מראים שהמעבדה של גרי נמצאת בכלל בקנטו.
    אחר כך התפלאתי שאש נראה פתאום כמו אידיוט בקרבות ולא כמו המקצוען שהוא נהיה בהעונה התשיעית.
    בצפייה שנייה של העונות מגלים (למורת שזה לא תמיד נראה ככה) שלכל אזור בעולם הפוקימונים יש את הפוקימונים הייחודיים לו בלבד (חוץ מבמקרים נדירים או במקומות מיוחדים) ופוקימונים שהם בין לאומיים כמו פיג'י. מהעונה התשיעית קנטו הפכה לחגיגה של פוקימונים שרובם המוחלט הם זנים מיוחדים להוואן.
    יש עוד אין סוף הוכחות שכוללות תנועה כשהפוקימון באוויר (שהתחילה בעונה התשיעית), יציאה מיוחדת מהפוקדור באופן שנראה כמו קלישאה (תחרויות סרט), ההעדר של הוואוו בנקודות מפנה חשובות (כמה שזה נשמע מוזר, הוואוו תמיד היה שם בעונות הקודמות) שהתחילו מהעונה העשירית ועומדים בניגות לחוקים הבילתי כתובים של עולם הפוקמונים.
    ואחרון חביב, בשמונת העונות הראשונות הופיעו (לפי מה שבדקתי, אם מישהו מזהה טעות הוא מוזמן לכתוב לי) יותר מ480 פוקימונים חדשים, מהעונה העשירית עד ה13 (כולן בהוואן, שהיה מקום חדש) לא הופיעו יותר מ70 פוקימונים חדשים! ועוד מרבית הפוקימונים שכן הופיעו שם היו בעצם רק התפתחויות של פוקימונים ישנים.
    אני אשמח לתגובות ולשאלות כדי שאני אוכל לבסס את התיאוריה שלי.
    תודה לכל מי שיגיב!
    imagine אמר:
    איך התיכנון המקורי היה לסיים את האנימה בעונה האחת-עשרה, כשביפן (איפה ש"התכנון המקורי") האנימה הולכת לפי סאגות, והעונה האחת-עשרה היא באמצע הסאגה.
    בכל מקרה, איך ציפית שאש יגלה על סינו? ואיך הקשר של להיות בוגר קשור לכך שהוא אמור לגלות על סינו לבד? הוא לא בעצם המסע שואל אילו עוד מחוזות יש. ונכון שהמעבדה של גרי נמצאת בקנטו (גם בזה אני לא בטוח), אבל זה לא אומר שהוא לא יכול לחקור במחוזות אחרים, כמו שעכשיו הוא חוקר בסינו. ומה שקורה זה שבתחילת כל סאגה אש נהיה יותר חובבן מבסיום הסאגה הקודמת, ובמיוחד בסאגה החדשה, רק כי זה תחילת המסע. תסכים איתי שעם כל הכבוד לפוקימונים, זה יהיה מעט משעמם שבכל קרב אש פתאום ישתמש בצ'אריזארד וינצח בלי בעיה כל מאמן. ומה שאתה מדבר עליו בעונה התשיעית - אני לא מבין מה אתה מתפלא. בעונה הראשונה עוד לא היו פוקימונים מהדור השני והשלישי, ובעונה התשיעית כן, אז למה שלא יופיעו?
    ואני ממש לא מבין על ה"שינויים" שאתה מדבר עליהם. כל אחד והדעה שלו, ואני ממש לא מסכים איתך.
    ובשמונה העונות הראשונות לא הגיוני שהופיעו יותר מ-480 פוקימונים. עד העונה השמינית היה רק את הדור השלישי (386 פוקימונים), וגם הרבה לא הופיעו אז. אז הרבה פחות פוקימונים הופיעו. ולמה אתה מצפה? עד סאגת יהלום ופנינה הספיקו להופיע רוב הפוקימונים מדורות 1-3, ככה שנותר רק דור 4, המכיל 107 פוקימונים, ורובם, אם לא כולם (חוץ מפוריגוןz) הופיעו, לכן, כ-100 פוקימונים הופיעו בעונות האלו. ומה לעשות שהם היו התפתחויות של פוקימונים קודמים? זה כבר לא קשור לאנימה, אלא ליוצרי הפוקימונים.
    בכל מקרה, יש לך הרבה טעויות ב"הוכחות" שלך, ואני ממש, אבל ממש, לא מסכים עם הדעה שלך.
    אני אמרתי:
    לפי התיאוריה שלי אש בכלל לא אמור למצוא את סינו, הוא אמור באמת סוף סוף לנצח לפחות אחת מהליגות ולהביא להרמוניה שבין בני האדם לפוקימונים כמו שכל העונות הראשונות רמזו, תוך כדי היותו ה"נבחר" של הוואוו והשותף של סוויקון.
    כבר יש לי השארה לגבי כל הנקודות "החשובות" של מהלך העניינים שהיו אמורים לקרות.
    דרך אגב, עונה שמונה רק עד החצי בהוואן.
    ביינתים העונות האחרות הן בעצם מעיין מיחזור אקראי של רעיונות וחלקי רעיונות שהופיעו בעונות הראשונות ובסרטים.
    בנוסף לכל מה שכתבתי קודם, גם אפשר לראות שלמרות שלאש יש פוקימונים שהרבה יותר כדאי לו להשתמש בהם לליגה, הוא בכל זאת משתמש אך ורק בפוקימונים ש"טרחו" להודיע לצופים על קיומם מפרקים קודמים בעונה (כמו הרקרוס שיש אותו גם ללארי) ואם הוא כן משתמש בהם אז זה רק לסצנה חלקית ולא מרשימה במיוחד.
    ורועי, בהחלט נהנתי מהתגובה שלך ואני מקווה שימשוכו לתת תגובות.
    po zon אמר:
    תשמע ברעיון הכללי של פוקימון היה להיות מאסטר
    שאני הייתי בן שש שהסדרה התחילה בארץ לא חשבתי שאני אצפה בה עד גיל 16 וחצי, לא חשבתי שהיא תהיה קיימת עד אז, היפנים לקחו את זה רחוק, שחכו את המטרה להיות מאסטר של פוקימונים, כדי שאש יוכל להיות מסטאר הוא חייב לנצח בליגה ורק אז הוא יוכל להתחרות בתחרות של איילט פור ולהיות אלוף של אחד המחוזות, אבל היפנים אוהבים כסף והעלילה מעניינת להם את התחת, וכשאפשר ליצור משהו מהר ובזול והלרוויח מליונים הם לא מפסיקים, תראה את דיג'ימון, הם כבר בעונה מי יודע כמה, הרסו שם את הסדרה לגמרי, הדיג'ימונים הפכו לרובוטים וכאלה, בקיצור צריך להגיד תודה שהפוקימונים נשארו על אותו בסיס ולא השתנו, ולא השלבו ביחד, או משהו כזה. בתכלס עונת שחור לבן לא מאכזבת, היא שונה מכל העונות, קודם כי אין את ברוק, וכי צוות רוקט הפך רציני והבין שפיקאצ'ו חלש מאוד, אש התחיל לתפוס פוקימונים מעניינים, יש סיפורים מעניינים, בקיצור לא אכפת לי, העונה הנוכחית ביפן טובה, כשהסגה תיגמר אז אני אוכל לתת את הדעת. בקיצור פוקימון זה מותג, ובדרך כלל, מותג קשה להרוג, או להרוס, אז פוקימון ישרוד עוד כמה שנים טובות, מקסימום גם הילדים שלי יראו פוקימון, עונה 30 סאגה 10
    אני אמרתי:
    אתה צודק בהחלט, אבל היפנים מרגישים כל הזמן שצריך להפוך את זה למשהו הרבה יותר ממה שזה היה קודם אחרת זה מפסיק לעניין, לכן בסופו של דבר אי אפשר למנוע נפילה של מותג טלוויזיוני, ניתן רק לדחות את המוות שלו עד כמעט אין קץ, עד שישארו רק המטומטמים והמכורים ביותר שסתם יצפו פרקים חסרי כל הגיון.
    למען האמת היפנים באמת הורסים כל רעיון של סידרה במקום לתת לה לפרוש בכבוד, תראה גם מה הם עשו ליוגי-הו, הם עכשיו חבורה של אופנוענים בעולם שנהרס לגמרי... נראה לי זה בערך העתיד של כל הסדרות האלה (אם לא פיזית אז לפחות במובן המטפורי).
    inagine אמר:
    ציטוט:
    גלעד2111
    לפי התיאוריה שלי אש בכלל לא אמור למצוא את סינו, הוא אמור באמת סוף סוף לנצח לפחות אחת מהליגות ולהביא להרמוניה שבין בני האדם לפוקימונים כמו שכל העונות הראשונות רמזו, תוך כדי היותו ה"נבחר" של הוואוו והשותף של סוויקון.
    כבר יש לי השארה לגבי כל הנקודות "החשובות" של מהלך העניינים שהיו אמורים לקרות.
    דרך אגב, עונה שמונה רק עד החצי בהוואן.
    ביינתים העונות האחרות הן בעצם מעיין מיחזור אקראי של רעיונות וחלקי רעיונות שהופיעו בעונות הראשונות ובסרטים.
    בנוסף לכל מה שכתבתי קודם, גם אפשר לראות שלמרות שלאש יש פוקימונים שהרבה יותר כדאי לו להשתמש בהם לליגה, הוא בכל זאת משתמש אך ורק בפוקימונים ש"טרחו" להודיע לצופים על קיומם מפרקים קודמים בעונה (כמו הרקרוס שיש אותו גם ללארי) ואם הוא כן משתמש בהם אז זה רק לסצנה חלקית ולא מרשימה במיוחד.
    ורועי, בהחלט נהנתי מהתגובה שלך ואני מקווה שימשוכו לתת תגובות.
    אם אש ינצח בליגה, זה אומר שהאנימה תתקרב לסיומה. ואף פעם לא אמרו שאש יביא הרמוניה בין פוקימונים לבני אדם. הוא לא אל או משהו כזה. והוא גם לא השותף של סוויקון. ומה שאתה אומר לגבי הפוקימונים בליגה, זו ממש שטות. אז נכון, הוא השתמש בפוקימונים שהופיעו כבר בסאגה (אומנם לא בתפקיד ראשי, אבל מה לעשות שצריכים לחדש קצת פוקימונים ב-191 פרקים), אבל גם פוקימונים שיש לו, והופיעו אצל מאמנים בסאגה הזו בעבר, הוא גם לא השתמש. לדוגמא, טוטודייל וגליילי. וברוב הפוקימונים שלו הוא השתמש בליגת סינו. בשמונה הוא לא השתמש בליגה, אבל שישה מהם כן זכו להופיע לפני הליגה, ב-DP182.
    אני אמרתי:
    אם אש ינצח בליגה, זה אומר שהאנימה תתקרב לסיומה.
    נו, ואיך זה מפריע לתאוריה שלי?

ואף פעם לא אמרו שאש יביא הרמוניה בין פוקימונים לבני אדם. הוא לא אל או משהו כזה. והוא גם לא השותף של סוויקון.
    שני הדברים האלה בהחלט רמוזים היטב בעונות הראשונות (ובמיוחד באזור ג'וטו) ואפשר לראות מעיין "תהליך" שעובר על אש כך שהוא משתנה באישיות (ובמיוחד בתובנות) וגם נהיה מאמן חזק יותר. לפי הרמזים (אני חושב שאפילו עבים) לגבי התפקיד המיועד לאש יחד עם זה שאש כבר נראה מוכן כמעט לגמרי מבינת האישיות (דוגמא אחת: אש באמת יודע מה הוא עושה בקרבות, גם אם זה לא מצויין במפורש בכל תחילת קרב, וגם אם אנחנו עדיין זוכרים את הילד האימפולסיבי והטיפש שאש היה בעונה הראשונה, בכל סוף קרב מגלים שאש ידע בדיוק מה הוא עשה וסקאת' אפילו מציג לנו את זה בפרוש כשהתפלאו על האסטרטגיה של סקאת' אמר בפרוש: "אל תשכחו, אחרי הכל זה אש שאנחנו מדברים עליו..." (תרגום מאנגלית))
    לכן אל תגיד לי שאם אש הוא לא אל הוא לא יכול להביא לשלום והרמוניה בין פוקימונים ובני אדם.
    לגבי סוויקון, גם זה לא נאמר בפרוש, הסקתי את זה מתוך זה שאש הוא הראשון מאז שהוואוו נעלם (חוץ מחצי חריג אחד שאני אציג עוד מעט) שסוויקון התגלה בפניו.
    ואני מסיק את זה גם מהקשר המיוחד בין אש לסוויקון שמופיע בסרט על סלבי. זה גם היוצא דופן שדיברתי עליו כי באפן מסוים אפשר להגיד שסוויקון התגלה לאוק הצעיר עוד לפני שאש נולד.
    בפתיח הבאתי רק את הבסיס לרעיון שלי, אם אתה רוצה את כל פרטי התאוריה שלי, אין לי בעייה לשלוח לך אותם באופן אישי, אשמח גם שתחווה דעתך עליהן.

אבל גם פוקימונים שיש לו, והופיעו אצל מאמנים בסאגה הזו בעבר, הוא גם לא השתמש. לדוגמא, טוטודייל וגליילי. וברוב הפוקימונים שלו הוא השתמש בליגת סינו. בשמונה הוא לא השתמש בליגה, אבל שישה מהם כן זכו להופיע לפני הליגה, ב-DP182.
    קודם כל, מתי הראו את טוטודייל בסצנת קרב לפני הליגה? אני לגמרי לא חושב שזה נכון.
    אומנם גליילי מופיע קודם אבל קודם כל יש לו אסוציאציה חזקה מאוד לדמות של הפואוצ'ר וזה לא התאים להם שאש ישתמש בדמות כזאת לסצנה ארוכה (אני יודע שגליילי הופיע באותו פרק בתמונה אחת). חוץ מזה, היוצרים משתמשים בפוקימונים שהופיעו עוד קודם (אצל דמויות שמלוות את אש וחבריו לאורך זמן) כדי שלילדים יהיה מושג לגבי היכולות וההתקפות שלהם, והגליילי של הפואוצ'ר לא דומה אפילו לגליילי של אש (לא ביכולות, לא במתקפות, לא ברמה ולא באישיות).
    בכלל כל הפרקים של הליגה בסינו נראו יותר כמו חלק שולי ולא חשוב, וזה נתן (לי לפחות) תחושה של "בואו נעביר את הקטע הזה כמה שיותר מהר שאש יגיע כמעט עד הפיינל ואז נתקיל אותו במאמן עם עוצמה לא הגיונית (דבר ללא תקדים בשום ליגה שהיתה) ועדיין נוציא אותו (בדרך כל שהיא) מלך (רק שמה לעשות היריב השני היה חזק מדי) כדי שאש לא ירגיש לוזר נודיע שאותו אחד ניצח גם את היריב האחרון (כמובן, הוא ניצח אפילו את אש...) ונעביר את אש כבר למקום אחר לפני שיגמר לנו כל הרייטינג".
    ואני קופץ לסוף הקטע (הדיון המלא נמצע בדף המקורי)
    אני:
    ואם משהו עדיין לא הבין את התיאוריה שלי, הסדרה אמורה להיות עם "פואנטה". זה כמו כשרוצים להסביר משהו, אם תימרך ותיתקע עם דוגמאות, כולם ישתעממו. (מה שאני מקווה שלא קרה במקרה שלי אבל אני לא בטוח).
    ראיתם לדוגמא את הסדרה "אווטאר". זו דוגמא לסדרה עם רעיון מרכזי, זאת גם סדרה נהדרת שלא מפסיקה לעניין אפילו בפעם העשרים (מניסיון ומאחרים שראו).
    וגם מה שהתיאוריה שלי מתבססת לגביו זה פיתגם (שלקוח מצרפתית (או לםחות זה מה שאמרו לי) למרות שאין לי מושג איך אומרים אותו בצרפתית) שבתרגום חופשי אומר: "אם בסצנה הראשונה ראיתה אקדח, כנראה שבסצנה השלישית יבוא רצח". גם לי לקח זמן להבין מה זה אומר.
    בכללי, הצגות מסוגים מסויימים מחולקות לארבעה סצנות והמשפט מסביר שרוב הדברים שרואים בהתחלה לא מופיעים סתם כך אלא יהיה להם משמעות בהמשך (מה שלא קורה בפוקימון).
    דומא מעולה לסדרה שמיישמת נהדר את העיקרון הזה היא הסדרה הארי פוטר (לא אמרתי שזה חייב להיות בטלוויזיה). אני לא רוצה להרוס למי שעוד לא קרא.ראה את הסדרה (לא שאני חושב באמת שנשארו כאלה) אבל זו סידרה שברצינות חשבו עלייה קדימה.
    ו imagine אם הם רוצים להתפרנס בכבוד מהסדרה הם יכולים לסגור אותה, לעשות חוזה על שידורים של התחלת כל הסדרה מהתחלה ולעשות סידרת המשך או (רעיון טוב יותר) להתחיל סדרה חדשה שגם תהיה עם סוף מסויים וכך היפנים בהחלט יכולים להעשיר את חיינו בסדרות מושקעות עם רעיונות נהדרים שעומדים מאחורי הסדרות.
    תמיד רגע לפני שאתה עונה תשובה למי שאתה מתווכח איתו, תשאל אותו שאלה שתקשה עליו. אל תקל על מי שמתווכח איתך (0_^).

כנסו לפורום יהדות והלכה. אפשר גם ללחוץ על העולם...

קרדיט לבורא עולם על ההשקעה המדהימה ביצירה כל כך מושלמת.
    קרדיט לאדם שיודע לנצל את כל אלה.

תודה רבה לדוקטור ספין שהכין בשבילי את התמונה המתאימה!

הקבוצה שלי במ"ת של מאי:
    Spoiler ספוילר
    אקס מן טים
    Spoiler ספוילר

אני הייתי:
    Spoiler ספוילר

2. משתמש מנוסה
    דבר ראשון, המשפט המדויק יותר (אם אינני טועה) - אקדח שמופיע במערכה הראשונה חייב לירות במערכה השלישית.
    בכל מקרה, לעניין. אף אחד לא הבטיח שלאנימה הזו תהיה פואנטה. המטרה היחידה של האנימה הזו היא לפרסם את המשחקים, וזהו. ותאמין לי, שהם מתפרנסים בכבוד מהאנימה הזו. להחזיק את האנימה הזו למעלה מ-15 שנה, שהיא עדיין מצליחה וטובה (וכן, יש אנשים שחושבים שהיא עדיין טובה, כולל אני), זה בהחלט הישג, ואני מקווה שהם ימשיכו כך. ובפוקימון כן ישנם דברים שמופיעים, שאחר כך יש להם משמעות. כמובן, לא משמעות כזו גדולה ברוב הדוגמאות שלי;
    אייפום, הופיעה בהתחלה כמה פרקים, עד שנלכדה לבסוף. רוברט, מתאם פוקימונים, הוצג מוקדם בעונה, כעוד סתם מתאם שכנראה לא יופיע שוב. אבל לבסוף, הוא זה שניצח את דרו בפסטיבל הגדול. וישנן עוד דוגמאות, שכרגע לא עולות לי.
    מקווה שנהנת מהתגובה, רועי.

3. משתמש מנוסה
    שם: גלעד (קינגלר)
    לא אמרתי שהאנימה כבר לא טובה, אני עדיין נהנה ממנה.
    אבל הם מיצרים את הסדרה לא כי הם מתפרנסים ממנה "בכבוד", אלא כי היא מכניסה להם מליונים.
    ולא אמרתי שהם לא מראים רובים שיורים (להפך, הם מומחים גדולים בזה, כל קטין מחזיק שם רובה שיורה אחר כך. במובן המטאפורי כמובן) אלא שהרובים המרכזיים שמופיעים בהתחלה בתור נשק מרכזי, כולם השתתקו ויצאו מהמופע כאילו לא נוצרו מעולם.
    כשאמרתי להתפרנס בכבוד התכוונתי לעשות משהו טוב שמכבלים עליו שכר הולם (מרבית המקצועות הנפוצים הם כאלה), יש "לא להתפרנס בכבוד" שזה אומר שהבן אדם לא מקבל תמורה מספקת לעבודה שלא וזה פוגע לו באיכות החיים, יש "להתפרנס שלא כהוגן" אדם שמרוויח סכומים מטורפים שלא מתאימים לכמות העבודה שלו (על חשבון אחרים) ויש "להתפרנס לא בכבוד" פושע.
    יצרני סדרות האנימה הנמרחות הם "מתפרנסים שלא כהוגן", וזה בהחלט עצוב בגלל שאפשר לראות בתחילת הסדרה שכן יצרו את הסדרה הזאת מתוך מחשבה עמוקה וטובה, וכנראה איפה שהוא קרה משהו שגרם להם להפוך את הסדרה לכלי ליצור כסף ותו לא.
    תמיד רגע לפני שאתה עונה תשובה למי שאתה מתווכח איתו, תשאל אותו שאלה שתקשה עליו. אל תקל על מי שמתווכח איתך (0_^).

כנסו לפורום יהדות והלכה. אפשר גם ללחוץ על העולם...

קרדיט לבורא עולם על ההשקעה המדהימה ביצירה כל כך מושלמת.
    קרדיט לאדם שיודע לנצל את כל אלה.

תודה רבה לדוקטור ספין שהכין בשבילי את התמונה המתאימה!

הקבוצה שלי במ"ת של מאי:
    Spoiler ספוילר
    אקס מן טים
    Spoiler ספוילר

אני הייתי:
    Spoiler ספוילר

מידע על הנושא

משתמשים שצופים באשכול

יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •