גבירותיי ורבותיי, ברוכים הבאים לרגע היסטורי. 5 שנים אחרי ששמטה יתרון 0:2 ו-13 נק' יתרון במשחק השלישי וראתה את מיאמי חוגגת על חשבונם אליפות ראשונה, הושלמה הנקמה של הדאלאס מאבריקס, והמעגל נסגר. הקבוצה הטקסנית, שאיש לא ספר אותה ערב הפלייאוף כמועמדת לתואר, זכתה באליפות הראשונה שלה ועוד באולם הביתי של ההיט, 95:105 במשחק 6 ו-2:4 בסידרה. "הקונפטי פגע לי בראש ב-2006, אני זוכר את זה היטב", סיפר ג'ייסון טרי. הלילה, ללא קונפטי ובאולם בו הוא נחשב לאויב המדינה, הג'ט במשחק על הפך לאלוף.
זכיית המאבס קשורה ישירות לכישלון העצום של לברון ג'יימס, שמשלים 8 עונות ו-2 סדרות גמר ללא טבעת. היא נעוצה עוד יותר בחבורה מבוגרת אך מנוסה, לבנה וכל כך לא שחצנית וכזו המבינה את רזי המשחק עד תום. היא זו שיצאה מפיגור 1:2 בסדרה וניצחה שלושה משחקים רצופים. היא זו שניצחה פעמיים במיאמי והוכיחה כי הגביע המוזהב מגיע לה. היא האלופה.
המאבריקס הציגו כדורסל פנומנלי ומאבק הירואי. הם הגיעו לפלייאוף ללא קירון באטלר, שחקן חמישייה חשוב ביותר והקלע השלישי בטיבו בקבוצה וללא הרכז המחליף רודריג בובואה. הם התגברו על מחלת נוביצקי, על שני פיגורים, פציעת ברנדן הייווד וקיבלו תרומה מרשימה והירואית אפילו מבראיין קרדינל, אותו שקל קרלייל לא לכלול בסגל לפלייאוף. הם הוכיחו לכל העולם כי כדי לקחת אליפות דרושה סבלנות ובניה נכונה של קבוצה ולא החתמת כוכבים שישחקו אחד עם השני. וכן, לא משנה בכמה אליפויות יזכו לברון, ווייד ובוש יחד גמר 2011 ייזכר להם. הוא יירשם עבורם. זהו ההפסד המביש ביותר שאי פעם נראה בסדרה. קצת פחות מדקה לסיום ובפיגור 9 נק' שלושת הכוכבים התייאשו והפסיקו לשחק, דבר שגרם אפילו לנוביצקי לתפוס את הראש בחוסר אמונה מוחלט. זו הייתה ההתפרקות הגדולה בהיסטוריה. נקודה.
ווייד, לברון, בוש וחבורת הכוכבים שבנה בקיץ פט ריילי ריכזו כל כך הרבה תשומת לב והוכתרו כאלופים על הנייר עוד לפני משחקם הראשון העונה, אבל הם נתקלו בחומה גבוהה מדי. המאבריקס עשו זאת, והם ראויים: הקבוצה של ריק קרלייל ניצחה משחקים בסדרה הזו דרך ההגנה ודרך ההתקפה, כשנוביצקי בריא וכשהוא חולה, וכשהיא מפיקה את המקסימום מכל שחקניה. היא ניצחה במשחק החשוב ביותר שלה אי פעם כשנוביצקי מציג משחק מזעזע ולא מהווה פקטור בהתקפה. כשחואן חוסה באראה, המרוויח רבע משכר של כל כוכב בהיט, מפרפר את פלאש ולברון כאילו לא מדובר בשניים מהשומרים הטובים בעולם. ווייד, לברון ובוש, שלושה שחקנים שחברו יחד הקיץ לגלאקטיקוס ונראו כקבוצה המושלמת הציגו בשבועיים האחרונים את השביקה הגדולה שהראתה אי פעם. גדולה מזו של דאלאס ב-2006. שלושה כוכבים, שלושה חוזים בשווי של 340 מיליון דולרים, נעלמו ברגע האמת: ווייד ניסה אך היה בינוני, בוש היה פאסיבי מדי, ולברון? לפעמים שתיקה שווה זהב.
http://www.sport5.co.il/HTML/article...03.101488.html
קרדיט לערוץ 5.
מזל טוב לדאלאס על האליפות שלה,
אבל אני העדפתי את שמיאמי הייתה זוכה,
אבל לא משנה לי, העיקר היה כדורסל טוב.