אחרי שנתיים בהן יצרה לא מעט מחלוקת, גורלה של שיטת הקיזוז ייקבע בשבוע הבא וכעת נראה כי תיתכן תפנית שעשויה להשאיר אותה עימנו. כזכור, במשך השבועות האחרונים טענו גורמים בסיעת מכבי המתנגדת לשיטה כי נדרש רוב של שני שליש מחברי הנהלת ההתאחדות (22 חברים) על מנת להמשיך את השיטה מאחר שמראש נקבע כי היא תונהג לתקופה מוגבלת של שנתיים ולא מעבר. היום (שני) החליטו רוב אנשי סיעת הפועל כי הם בעד שיטת הקיזוז ומעבר לכך, לטענתם נדרש רוב של שני שליש על מנת לבטל את השיטה, לא להמשיך אותה.
להוציא את בעלי הפועל באר שבע, אלונה ברקת, כל אנשי הסיעה (13 מ-14) הצביעו בעד המשך השיטה וטענו שכאשר הוחלט על הנהגתה, לא נקבע לה תוקף ברור ועל כן ביטולה מצריך רוב משמעותי. אנשי סיעת הפועל מסתמכים בעיקר על דבריו של בעלי הפועל ראשל"צ, רביב ספיר, שהתייחס לכך שההחלטה על שיטת הקיזוז נלקחה יחד עם ההחלטה על שינוי מבנה הליגות ולכן אי אפשר לפצל גם בבואה של הנהלת ההתאחדות לבטל את השיטה. "אני לא הייתי פה לפני שלוש שנים כשהחליטו על מבנה הליגה והקיזוז אבל מכיוון שההחלטות האלה נלקחו ביחד אי אפשר לפצל אותן ואם כן רוצים אז צריך להשיג רוב של שני שליש מה שאין כרגע לסיעת מכבי. לדעתי המהלך הזה טוב לכדורגל הישראלי", אמר ספיר.
הבעלים של הפועל אשקלון, פרוספר אזגי, אמר לאחר הישיבה: "צריך להמשיך את הקיזוז. כולם טוענים שזה עזר ברייטינג ונתן במה לשחקנים צעירים, אז למה שנשנה אותו? פרט לאלונה ברקת (הבעלים של הפועל באר שבע) כל הנציגים הצביעו בעד היום". אזגי התייחס גם ליו"ר ההתאחדות לכדורגל, אבי לוזון: "כל הסקרים אומרים שהוא עשה יפים, אבל אני מאמין שהוא יילך בסוף עם בעלי הקבוצות שמביאים כסף לכדורגל".
מנכ"ל הפועל פתח תקוה, אפי צפריר, הוסיף: "האינטרס הוא להשאיר את המצב כמו שהוא. מי היה מאמין שבמחזור הסיום יבואו 5,000 אוהדי הפועל פתח תקוה לאשקלון. במצב אחר כולם היו הולכים לים. אנחנו יודעים מה סיעת מכבי החליטה ומבינים שצריך שני שליש בשביל לשנות את ההחלטה. אין להם את זה כרגע ואנחנו רוצים את המצב כמו שהוא עכשיו".
אריה זייף, חבר מרכז מכבי, הוסיף: "סיעת הפועל התכנסה ולפי מה שאני שומע, אז נראה שהם בעד הקיזוז. שום דבר לא סגור כי ההחלטה הסופית תתקבל רק בשבוע הבא. אנחנו יודעים שזו בעיה לא קטנה".
http://www.sport5.co.il/HTML/article...64.101516.html
קרדיט לערוץ 5.
אני גם נגד הקיזוז, כמו אלונה.
זה לא כזה ספורטיבי,
הדבר הטוב ביותר של זה רק המתח שזה נותן.