תומאס
אהמ אהמ ערכתי לך בהודעה הקודמת 
ג'וליאן
"טוב לא נראה לי שלא נעלה משהו ברשת היום" אתה אומר לו לאחר הפיהוק.
"אוקי שרומיש חזור" אתה ממשיך והולך למרכז הפוקימונים, אתה מוצא אותו ונכנס.
אתה רואה שאין אנשים כי כבר מאוחר, אתה מגיש לאחות ג'ואי את הפוקימונים שלך והיא מרפאת אותם.
"ג'וליאן? יש לך ולחברתך מתנה מהפרופ' " היא אומרת ומגישה לך שתי תיבות, אחת ורודה- שאתה מבין כי היא לארלי, ואחת כחולה- שאתה מבין כי היא לך.
אתה פותח את שלך ורואה פתק "לג'וליאן! לקראת מכונך הראשון, הנה מתנה קטנה ממני וממשפחתך, מקווים מסע מהיר, הפרופ' בירצ' ומשפחתך כמובן" רשום בו.
מתחת לפתק יש פוכדור.
ניב
אמרת לי שאתה רוצה טריקו כשהתחלחתי, בסדר.
לאחר מכן בבחירה בחרת מאנצ'לקס ובונזלאי- בסדר.
אחרי זה רצית מדיצ'אם- גם אסור כי הוא התפתחות, וגם ויתרת.
בסוף חזרת לטריקו- בסדר..חח, אז בסדר?
ומאנצ'לקס בפוכדור..
~~~~~~~~~~~~~~~~
אתה נרתע, 'אוקיי לעזאזל, האבסול הזה נראה אימתני וחזק!" אתה חושב לעצמך בחשש.
אתה מוציא את מאנצ'לקס, שנראה שבע ממקודם, "מאנצ'?" הוא שואל ומסתכל עליך.
"מאנצ'!" הוא קורא שוב ורץ אל אבסול, אתה די דואג, אתה רואה שמאנצ'לקס רץ ועובר את אבסול, הוא אוכל כמה גרגרים על עץ.
"אוקיי תקשיב מאנצ'לקס, לא נראה לי שהוא הולך להניח לנו לעבור בכזאת קלות.. אז בוא וננסה להתעלות עליו!" אתה אומר לו, הוא מסתכל עליך תוך כדי שהוא תופס עוד בארי ומהנהן.
"קפוץ עליו ותנחת עם בלימה בכוח על גבוה!" אתה קורא ומצביע על איפה שאבסול, אך אתה רואה שאבסול נעלם.
מאנצ'לקס מסתכל עליך בפליאה, ולאחר ארוחה של כמה גרגרים חוזר שוב לנוח בפוכדור שלו.
מייקל
"גדול.תכירי את הפוקימונים שלי. זאת לוטאד,צאו כולם!" אתה אומר בחיוך ומסתכל על הלנה.
"וואו גדול!" היא אומרת ומסתכלת על לוטאד הקטן, "אני מתה על פוקימוני מעופף! הם כאלה קולים!" אומרת הלנה בחיוך.
"אלה טראפינץ' אקנס וספירו" אתה אומר לה ומצביע על פוקימוניך, "ואו טראפינצ' הוא אחד הטובים, אני אוהבת את פלייגון, הוא פשוט מלך המדבר!" היא מוסיפה בחיוך.
"טוב אז..מה אתה עושה כאן?" היא שואלת אותך ואתה מסביר לה שאתה בדרך למכון.
"אה טוב, ץגיד אני יכול להצטרף אליך למסע? ואני מתאמת ומגדלת!" היא עונה לך ושואלת אותך הזמן שאתם צועדים לכם.
בינתיים אתה רואה עוד כמה ספירוים מלקטים גרגרים.

יובל
אתה די מפגר מאחור..אממ יש מצב שתעשו ביקור מהיר שם בפטלבורג?, כאילו לא ארוך מדי..
כי אני אביא אותך לשם מהר..
~~~~~~~~~~~
"כן נשמע לי מעולה! יש שם מכון נכון?" אתה שואל והיא מהנהת בקול "אהמ".
"אבל רק מי שבעל 4 תגים רשאי להיכנס" היא אומרת בחיוך, "אתה מאמן פוקימונים?" היא שואלת ואתה מהנהן.
"לי יש כבר שני תגים וסמל אחד, הרבה זמן לא הלכתי למכון, אני באתי לפה בגלל תחרות שהתקיימה קרוב מלפני כמה ימים" היא אומרת.
לפתע אתה רואה פידג'יוט ענק שועט אליכם, אך עוצר.
הוא מביא לסאלי מכתב, "יופי! תוכל להביא אותנו אל פטלבורג?" היא שואלת את פידג'יוט שמהנהן.
"זה הפידג'יוט של אחי" היא אומרת וחיוך מלא מתפרש על פניה.
אתם עולים על פידג'יוט, שעף למעלה ואתם עליו, המון עננים לבנים נמצאים בשמיים ואתה מתקשה לראות, גם סאלי, אך אתם מבחינים בקבוצת פידג'יוטו שעפה לידכם, תוך רגע אתם נוחתים בפטלבורג.
פידג'יוט מחייך אליכם והולך משם, אתה רואה את המכון,מרכז פוקימונים,בתים פרטיים, מרכז פוקימונים ואגמים קטנים בצידי העיירה.

עמית
"מה אתה רוצה?" אתה שואל וסייטר כמעט ומשסע את חולצתך שוב, "סיי סיי!" הוא קורא כאילו מסמן לכם ללכת מכאן.
ג"גראוליט- תקוף אותו בנשיכה!" אתה קורא, גראוליט תוקף בנשיכה ופוגע לסייטר קשות, הוא תוקף אותו בגחלת וסייטר מתעלף.
"סיי סיי!" הוא ממשיך לקרוא וצונח על האדמה, אתה רואה שהוא מצביע לכיוון כלשהוא.
אתה מסתכל לכיוון ורואה איש די גדול על אופנוע, לידו נמצא וויזינג בגודלו של האיש.
האיש נוסע לעברך וחוטף את גראוליט, הוא מכניס אותו לתוך שק וגראוליט לא מצליח להשתמש באף מתקפה.
סייטר מבחין בזה, אתה מבין שהוא ניסה להזהיר אותך ממנו, בגלל זה הוא רצה שתלכו, הוא ידע שהאיש מתכנן לגנוב את פוקימוניך.
איתי
"פידג'י, תשתמש בסופה על האודיש שמתחבא! אני עומד לתפוס את החזק יותר! פוצ'יאנה, צא ותשתמש בנשיכה על האודיש השני!" אתה קורא לעברם.
פידג'י תוקף בסופה, אך העץ הענק חוסם אותה, אודיש ממשיך לברוח ונעלם.
פו'ציאנה תוקף בנשיכה על האודיש השני מיד לאחר שהוא יוצא, אודיש נפגע קשה, אך תוקף בחומצה.
פוצ'יאנ נפגע וכמעט נרעל, אודיש תוקף בשאיבה וסופג מפו'ציאנה חיים.
ניק
"תודה" אתה אומר ולוחץ על הכפתור.
מן הפוכדור יוצא פוקימון דמוי לטאה, עם בליטה על הראש שלה, טפרים חדים מצאים על ידיה ואש בוערת בזנבה- אתה מבין שזאת צ'אמיליון!
"צ'ארמ צ'ארמיליון!" היא קוראת וושלחת לעברך אש, אתה מבין שהיא בעלת כוח אדיר.
מה תעשה? (יש לך מכון אני מזכיר..)
בר
אהה חח, דרך אדב, במשחק הקודם של מלחמת הסוגים, ידעת שלבסוף בתגובה הלפני אחרונה היה לך גרוטל? חחח, באמת, הוא מתפתח ואז נסגר המשחק..
אולי גם כאן יהיה לך, אבל המשחק לא ייסגר (:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"כל הכבוד טראפינץ' אל תוותר לו עכשיו תשתמש שוב בסטירת בוץ תוך כדי ריצה ולאחר זה כשאתה קרוב אליו תשתמש בחיתוך זעם חזק" אתה מורה לו.
טראפינצ' משתמש שוב סטירת בוץ, אך הפעם טרטוויג מצליח להתחמק, הוא שולח עלי תער אל טראפינצ' שנפגע ועף אחורה, טרטוויג רץ אל טראפינצ' בבלימה ובולם אותו אחורה.
טראפינצ' נופל כשהוא פצוע, אך רץ אל טרטוויג וחותך אותו עם ידו, טרטוויג נפגע ועף אחורה מעולף.
רון
'וואו יער פטלבוג, שמעתי על המקום הזה' אתה חושב.
"מעניין אם יש כאן פוקימונים. וגם אם לא, אני צריך להגיע אל המכון" אתה ממלמל ומתחיל ללכת.
"קדימה לוטאד! אל תוך היער!" אתה ואמר ללוטאד ושניכם הולכים בזריזות לתוכו.
אתה מתחיל להסתכל ורואה מספר ספירו בצידי הדרך, מלקטים זרעים.
אתה ממשיך להסתכל ורואה סארסקיט קטן, שדי נדיר למצוא בהואן, מסתכל עליך בחיוך.

גלעד
קרבי והשני יעודכנו במשך ביום.
~~~~~~~~
"היום זה היום מאנצ'לאקס" אתה אומר לו והוא מחייך, שניכם נכנסים אליו.
אתם מתחילים ליער שומעים קולות מוזרים, אתה מסתכל סביבך ולא רואה כלום.
לפתע אתה שומע רעש מלמטה, אתה רואה שגם מאנצ'לקס שומע אותו.
פתאום נינקדה קטן יוצא מהאדמה ומסתכל על שניכם, הוא משתמש בשריטה ושורט את מאנצ'לקס.