תומאס;
'נינקדות, אה? מארקרוו צריך אימון טוב' אתה חושב ומיד אומר "היי נינקאדות, אני רוצה קרב נגד אחד ממכם!".
"אני לא רוצה לתפוס אותכם, אני רק רוצה להילחם ממכם" אתה אומר ומוציא בקבוק סודה ומוציא את מארקרוו.
"אתן אחד למי שילחם מולי כדי שיתאושש מהר" אתה מוסיך, הנינקאדות מתבוננים בהתעניינות על הבקבוק.
אחד מהם הולך קדימה, הוא קופץ על מארקרוו ומשתמש בנשיכת חרק, הוא פוגע בו חזק.
סיימון;
"זה בסדר..." אתה ממלמל.
"מה קורה פה? למה היא עזבה אותנו ומה זה הכדור הזה?!" אתה שואל, טריקסי מסתכלת עליך, נוזפת בעיניה, כנראה מעוצבנת מהחטיפה ובכלל.
"למה אתה חושב שאני יודעת?!" היא שואלת כשעיניה בוערות, היא מסתובבת הצידה ואתה שולח את ידך לעבריה.
"סליחה..אני מצטערת, הייתי כעוסה ועצבנית" היא אומרת ומיד מחבקת אותך, "תודה שבאת להציל אותי, עכשיו נמשיך?".
-------
30 פוכדורים
10 ניסיונות
איתי;
אני מקווה שתעזור לי במכון, פוכדור צא!" אתה אומר וזורק פוכדור, ששואב לעברו את אודיש.
'הוא חייב להילכד...' אתה חושב..כעבור כמה נדנודים של הפוכדור הוא נעצר.
תפסת אודיש!
עמית;
אתה נותן לסייטר את מיץ הפירות, הוא שותה אותו ומתחזק.
"סיי סיי!" הוא קורא ומורה לך לעלות עליו, אתה מהסס מעט אבל עולה עליו.
הוא משתמש במתקפה מהירה ואתה רואה המון עצים, תוך כמה דקות אתה רואה מולכם את הגנב.
"סיי סיי!" הוא קורא ומיל אותך, הוא מיד משתמש בשיסוע וקורע את השק ואת הצמיג של האופנוע של הגנב.
גראוליט יוצא ממנו וקופץ אליך..
"וויזינג, קצה כפול!" הגנב קורא.
בר;
"היי טיירניטר מה קרה? למה אתה כולכך זוהם? אני יכול לעזור לך תפסיק לעשות את זה אתה הורס את היער" אתה קורא לעברו והוא לא שומע אותך.
טראפינצ' יוצא ומושך ברגלך, קורה לך לעלות עליו, והוא אומר שהוא יכול לעצור אותו.
טראפינצ' חופר באדמה ויוצר בור, הרגל של טאירנטיר שוקעת שם והוא מתקשה לצאת, אתה קורץ אל טראפינצ' והוא אליך.
טאירנטיר שואג ושולח המון קרניים שחורות וכתומות לכל מיני אזורים ביער.
אתה וטרפינצ' עולים לו על היד ומבקשים ממנו להפסיק כדי שישמע אתכם, הוא מעיף אתכם משם.
לפתע אתה רואה קוץ ענקי תקוע ברגל שלו.
ג'וליאן;
"חזרי פייגניט" אתה אומר ומחזיר אותה לפוכדור.
"לילה טוב ארלי" אתה אומר לה ורואה שהיא כבר ישנה, אתה נרדם גם אתה.
בבוקר השמש עולה, ופיגנייט מעירה אותך במתקפת אש.
אתה קם וכל פהוקימונים שלך בחוץ, גם של ארלי.
אתם אוכלים ומחזירים את כולם לפוכדורים, לאחר מכן אתם ממשיכים ללכת אל המכון.
אתה וארלי הולכים ונעמדים מולו.
אתה נכנס לתוכו ורואה קודם כל אולם, בתוך האולם נמצאים שני פוקימונים (דוויבל ורוגנרולה), אתה רואה שבחדר אחריו נמצאת המנהיגה, ארלי יושבת ליד השופט.
השופט קורא "תצטרך לנצח את זוג פוקימוני המכון האלה ואז תוכל להתמודד מול המנהיגה! הפוקימונים שלך יתרפאו אל תדאג".

ניק;
התכוונתי שאין לי לאן להביא אותך - כאילו נשארת באותה פוזה.
ואני לא כל השהמ"ים..
---
'עם פוקימונים כאלו, מי יעצור אותי?' אתה חושב והולך אל המכון.
אתה נכנס לתוכו ורואה קודם כל אולם, בתוך האולם נמצאים שני פוקימונים (דוויבל ורוגנרולה), אתה רואה שבחדר אחריו נמצאת המנהיגה.
השופט קורא "תצטרך לנצח את זוג פוקימוני המכון האלה ואז תוכל להתמודד מול המנהיגה! הפוקימונים שלך יתרפאו אל תדאג".

גלעד;
"תשתמשי בערפיח ואז בגחלת חזקה!" אתה קורא לעברה.
אתב בודק אותו בפוקדקס והוא אומר:

"נינקדה, הפוקימון המתאמן. הוא יכול לפעמים לחיות מתחת לאדמה במשך יותר מ10 שנים. הוא סופג חומרים מזינים משורשי העצים".
טורקול שולחת ערפיח, אך נינקדה עולה על העץ ומתחמק מהערפיח, הוא תוקף בשריטה ופוגע בטורקול.
טורקול שולחת גחלת חזקה שעפה בצורה מסובבת אל הנינקדה, שעולה בלהבות אדומות ומתעלף מהמתקפה.
מייקל;
אתה לא רוצה להשתמש בעוד פוקימון? 2 על 1?
~~~~~~~~~
"טראפינץ',תשתמשי בנשיכה!" אתה אומר לטראפינצ'.
טרפינצ' רץ אל טרופיוס, שמתחמק ושולח עלי תער.
אך טראפינצ' מצליח גם הוא להתחמק מן המתקפה.
"טרופיוס צלול לעברו בתעופה!" קוראת הלנה (Fly), טרופיוס עולה לשמיים וצולל את טראפינצ', שברגע האחרון מצליח לקופץ ולהתלות לו על הגב.
טרופיוס עף בשמיים וטראפינצ' עליו די שמח ונרגש, הוא מסתכל עליך ונושך אותו בחוזקה, כדי להכאיב וגם כדי להישאר עליו.