Pokemon GO
מציג תוצאות 1 עד 2 מתוך 2
  1. מייסד האתר והפורום

2. משתמש מנוסה
    שם: גלעד (קינגלר)
    הסרט לא באיכות טובה...
    יש בו בעיקר מוטיבים חוזרים.
    הזהרה דברים מסובכים לפניכם:
    שמעתי הסבר קבלי לזה והוא אומר באופן כללי (רק כללי כי אין כאן מקום לפרט) את הדבר הבא:
    בעצם אני אתחיל בהקדמה: כולנו מכירים את המושג "נשמה" או "רוח" וכאלה, אבל לא לזה אני מתכוון בדברים הבאים.
    הקבלה מלמדת אותנו שיש דרגות והם מחלקים אותם כך (מהנמוך לגבוה): דומם, צומח, חי, מדבר, ישראל (בלי לפתח רגשות אנטי ביינתים, חכו שאני אגמור ואז מותר לכם).(יש גם לוי, כהן, כהן גדול אבל זה לא ררלוונטי כרגע).
    (יש גם דרגות בבריאת המקום והזמן אבל זה לא קשור).
    לדומם אני שום חלק רוחני בתוכו.
    לצומח יש רק "נפש" דבר המקיים את חייותו ולא יותר.
    לחי יש גם "נפש" המקיימת אותו, גם "רוח" שאחראית על רגשות ויש להם אפילו מעט "נשמה" המאפשרת להם לחשוב ולהחליט על דברים מסויימים (כמו איפה לחפש אוכל).
    למדבר (גויים עכשיו) יש את שלושתם וגם יש "חיה" היא הנותנת לנו לתהות ולהתפלסף.
    ולישראל יש עוד חלק אחרון שנקרא "יחידה" (ראוי לציין שגם לגויים יש פוטנציאל של "יחידה" ולכן הם גם מסוגלים לעשות אותם דברים שבהם חלק ה"יחידה" מתבטאת).
    מה זאת בעצם אותה יחידה? היחידה היא חלק הקשור לה' בצורה הכי שיר שלנו. ובעולם הזה היא תמיד מחפשת איך להיות קרובים לה'. היא מוצאת זאת ב"יופי" (כן, אני מדבר על דברים יפים), אבל מה זה יופי?
    יופי זו שלמות שבה הכל מסתדר ביחד האופן הרמונ"י (בלע"ז). אבל זה לא מספיק שסתם משהוא יהיה הרמוני בשביל שהוא יהיה יפה, בשביל זה היחידה צריכה לזהות בו משהוא שמתחבר לה'.
    לדוגמא: המדע זה יופי ענק! הוא מראה הרמוניה נפלאה והוא קשור לה' בצורה ישירה ממש.
    לכן היהודים בעלי ה"יחידה" החזקה יותר מהגויים נהיים בעלי הדעה באזור.
    כל זה במיוחד נכון לגבי ישראל כאשר הן חוזרים לארצם, באותו רגע ה"יחידה" מתחילה להרגיש דחף עצום להתקרב לה' (אני מדבר כעט באופן כלל ישראלי ולא פרטי של היחיד) וכאשר זה לא קורה אז היא גורמת לנו להצטיין... במדע לדוגמא.
    מקווה שנהנתם, ניסיתי לקצר.
    תמיד רגע לפני שאתה עונה תשובה למי שאתה מתווכח איתו, תשאל אותו שאלה שתקשה עליו. אל תקל על מי שמתווכח איתך (0_^).

כנסו לפורום יהדות והלכה. אפשר גם ללחוץ על העולם...

קרדיט לבורא עולם על ההשקעה המדהימה ביצירה כל כך מושלמת.
    קרדיט לאדם שיודע לנצל את כל אלה.

תודה רבה לדוקטור ספין שהכין בשבילי את התמונה המתאימה!

הקבוצה שלי במ"ת של מאי:
    Spoiler ספוילר
    אקס מן טים
    Spoiler ספוילר

אני הייתי:
    Spoiler ספוילר

מידע על הנושא

משתמשים שצופים באשכול

יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •