מצרכים:
- 3 כפות שמן
- 1 בצל, קצוץ דק
- 2 גזרים מגוררים
- 4 שיני שום, קצוצות דק
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1 כפית חרדל אמיתי – אסם
- 2 ביצים
- 3 פרוסות לחם, שרויות במים וסחוטות
- ½ כפית כמון
- קורט פלפל שחור גרוס
לרוטב:
- 5 עגבניות טריות או 1 קופסה עגבניות משומרות מרוסקות
- 1 כף רוטב סויה בסגנון סיני אסם
- 1 פלפל אדום, קצוץ דק
- 2-5 שיני שום כתושות, לפי הטעם
- 1 כוס עלי כוסברה, קצוצים דק
- 1 כפית חרדל אמיתי - אסם
- 1 כפית כמון
- 1 כף מרק תיבול עוף - אסם
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור גרוס
- 5 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לרבעים
לעיטור:
- עלי כוסברה טריים, קצוצים
אופן ההכנה:
- מטגנים בשמן את הבצל עם הגזר. כאשר הבצל מתחיל להתרכך, מוסיפים את השום, מטגנים עוד דקה ומורידים מן האש.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב בסיר רחב, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. טועמים, ומוסיפים מלח ופלפל, מכסים וממשיכים לבשל עוד כ-10 דקות.
- מכינים את כדורי הבשר: מערבבים את הבשר הטחון עם החרדל, הביצים, הלחם, הכמון והפלפל השחור. מוסיפים את הבצל והגזר המטוגנים ומערבבים היטב. צרים כדורים בקוטר כ-5 ס"מ ושמים אותם ברוטב המבעבע.
- מוסיפים את תפוחי האדמה, כדי שיתבשלו יחד עם כדורי הבשר בתוך הרוטב.
- מכסים את הסיר וממשיכים לבשל עוד כשעה על להבה נמוכה.
- מגישים עם הרבה רוטב ועם לחם לבן טרי, לטבילה.