מצרכים:
- חצי כוס שעועית לבנה קטנה
- כוס מרק צח מירקות
- 2 כוסות עגבניות קלופות וקצוצות
- רבע כוס גזר טחון
- רבע כוס גבעולי סלרי טחונים
- רבע כוס כרשה טחונה
- רבע כוס בצל טחון
- חצי כפית צתרה (סבורי) מיובשת
- רבע כפית קורנית מיובשת
- עלה דפנה
- מלח ופלפל לפי הטעם
ההכנה:
משרים את השעועית ב- 4 כוסות מים קרים למשך לילה. (או שמים בסיר, מוסיפים 4 כוסות מים קרים ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך 3 דקות, מסירים מהאש ומשרים למשך שעה) מסננים את השעועית ומעבירים לסיר גדול. מוסיפים מרק, ירקות טחונים, צתרה, קורנית ועלה דפנה. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים במשך שעה, או עד שהשעועית מתרככת. מתבלים במלח ובפלפל.
*אם מעדיפים רוטב חלק יותר, מערבלים את הרוטב בממחה או במעבד מזון זמן ארוך יותר, עד שיהיה חלק