~פריצת PSP דרך הורדת גרסה~
זהו המדריך שלי לפריצת ה-PSP האישי שלכם דרך הורדת גרסה לנמוכה יותר ואז שדרוג להכי חדשה שקיימת.
קודם כל נצטרך כמה דברים אז..
אביזרים ודאגות:
- PSP מסוג שמן (PHAT), סלים (SLIM) או 300X (האיקס כדי לציין מספר לגבי ה-PSP, זה לא משנה איזה מספר יש במקומו)
- לדאוג שה-PSP שלכם יהיה עם 80% סוללה או יותר, אני ממליץ לטעון שעה-שעתיים ולהשאיר בטעינה בזמן שאתה עושים את מה שכתוב במדריך.
- כבל USB כמובן, כדי להתחבר למחשב.
שלב ראשון - הנמכת גרסה
1. כדי להוריד את הגרסה שלכם לגרסה נמוכה יותר תצטרכו כמה דברים..
אני לחיץ ~ גרסה 6.20 פרוצה ל-PSP שמשמשת כדי לעבוד עליו.
אני לחיץ ~ קובץ שגורם ל-PSP לחשוב שאתם בגרסה 5.00.
אני לחיץ ~ גרסה מקורית 5.03 שצריך להמשך.
תשמרו אותם על שולחן העבודה או מקום אחר שקל לכם לזכור איפה הוא.
*הערה, ב"אני לחיץ" השני יש אתר שמוביל לכל מיני שרתים שונים להורדה, פשוט תבחרו אחד ותורידו ממנו את הקובץ*
*הערה: ב"אני לחיץ" השלישי תלחצו על Download וההורדה תתחיל*
2. (מתייחס לשני ה"אני לחיץ" הראשונים) אחרי ששמרתם את קבצי הראר חלצו אותם לאותו המקום, יצאו שני קבצים, אחד מכל ראר ()
חברו את ה-PSP שלכם למחשב דרך ה-USB ותיכנסו לתיקייה שלו במחשב.
3. לכו אל תיקיית ה-PSP שלכם וממה כנסו לתיקייה שנקראת PSP וממנה אל תיקייה שנקראת GAME. גררו את קובץ ה-EBOOT.PBP שיצא לכם מאחד הרארים אל התיקייה הזאת וצאו ממנה לתיקייה הראשית של ה-PSP, לתיקייה הראשית תגררו את קובץ ה-TXT שיצא לכם מהראר השני. צאו ממצב ה-USB.
4. ב-PSP שלכם לכו אל הקטגוריה GAME וכנסו לתיקייה של הכרטיס זיכרון, תהיה לכם שם התקנה, תפעילו אותה. אם זה לא עובד תנסו שוב ושוב עד שיעבוד או שאם הוא לא כותב שגיאה לכו אל הקטגוריה Settings וממנה (מתחת קצת) אל System Settings ומשם רדו הכי למטה ובאפשרות האחת לפני הסוף יהיה System Information כנסו לזה.. אם כתוב שהגרסא שלכם היא 5.00 (לא משנה מה אחרי המספר) הכל טוב, אם לא כותב תעשו את ההתקנה הזאת שב-GAME שוב עד שזה כן יכתוב לכם 5.00.
5. את קובץ הראר של ה"אני לחיץ" השלישי תחלצו גם איפשהו. אחרי החילוץ תחברו שוב את ה-PSP למחשב שלכם וכנסו לתיקייה הראשית שלו, לתיקייה PSP ואז ל-GAME ותעתיקו את הקובץ שיצא לכם מהראר לשם, הווינדוס בטח ישאל אם אתה רוצים להחליף, אז תגידו לו שכן. צאו ממצב ה-USB ב-PSP ולכו שוב לקטגוריה GAME ולתיקיית כרטיס הזיכרון, תפעילו שם את ההתקנה ותתקינו כרגיל את הגרסה. אחרי ההתקנה המכשיר יעשה ריסטרט לעצמו ויופיע לכם מסך כחול שבו כתוב "לא לדאוג" או משהו כזה באנגלית, תלחצו עיגול וזהו. (תבדקו שהגרסה היא 5.03).
שלב שני - פריצה של המכשיר
1. בשביל זה תצטרכו עוד קובץ לאחר כך..
אני לחיץ ~ הקובץ של הפריצה.
*הערה: תחלצו איפה שבא לכם*
לכו ל-PSP שלכם, כנסו לקטגוריה Settings ואז ל-System Settings ותבחרו באפשרות שם Restore Default Settings, זה יאתחל את ההגדרות של המערכת לרגילות שמגיעות כשאתם קונים את ה-PSP. (החלק הבא רק לבעלי PSP סלימ ו-300X) לכו שוב לאותו מקום אבל הפעם במקום ה-Restore תעשו "Turn Off" (כיבוי) לאפשרות UMD Auto Start ולאפשרות UMD Cache.
2. תחברו שוב את ה-PSP למחשב וכנסו למצב USB. כנסו לאיפה שחילצתם את הקובץ של הפריצה מסעיף 1 ותעתיקו את הקובץ h.bin לתיקייה הראשית של ה-PSP.
לבעלי ה-PSP השמן: כנסו לתיקייה PHAT איפה שחילצתם את הקובץ ראר של הפריצה, בנוסף כנסו גם לתיקייה PSP שבתוך התיקייה הראשית של ה-PSP שלכם ואחריה לתיקייה PHOTO. תעתיקו ל-PHOTO את הקובץ שבתוך התיקייה האחרת "PHAT" וזהו.
לבעלי סוגי ה-PSP האחרים: כנסו לתיקייה SLIM איפה שחילצתם את הקובץ ראר של הפריצה, בנוסף כנסו גם לתיקייה PSP שבתוך התיקייה הראשית של ה-PSP שלכם ואחריה לתיקייה PHOTO. תעתיקו ל-PHOTO את התיקייה ChickHEN שבתוך התיקייה האחרת "SLIM" וזהו.
3. צאו ממצב USB ותעשו ריסטרט למכשיר (ללחוץ על SELECT ואז יש אפשרות או לעשות ידנית אם לא עובד ה-SELECT). לכו לקטגוריה PHOTO ואז לתייקיה של הכרטיס זיכרון שיש שם.
לבעלי ה-PSP השמן: תתקינו את מה שיש שם.
לבעלי סוגי ה-PSP האחרים: כנסו לתיקייה בתוך התיקייה של הכרטיס זיכרון ותתקינו.
צריכים להיות צבעים מהבהבים (לא נראה לי שזה חובה שיקרה) וה-PSP יעשה ריסטרט, ברגע שהכל עולה לכו שוב ותבדקו מה הגרסא, זה צריך להיות 5.03 ChickHEN R2.
שלב שלישי ואחרון - עדכון גרסה
1. בשלב הז אתם תצטרכו עוד משהו..
אני לחיץ ~ קובץ ראר של העדכון.
*הערה: כנסו ל"אני לחיץ" ובאתר שמופיע לכם תלחצו למטה על Download וההורדה תתחיל*
תחלצו את הראר ואז תכנסו לתיקייה שם שקוראים לה PROUPDATE ואת הקובץ שבה תכניסו לתיקייה PSP שבתוך התיקייה הראשית של ה-PSP שלכם ואחריה לתיקייה GAME, הווינדוס ישאל אם להחליף, תגידו לו כן. צאו ממצב USB ולכו ל-PSP שלכם, לכו לקטגוריה GAME ואז לתיקייה של הכרטיס זיכרון, תתקינו את העדכון וזהו.
*הערה: יש עוד תיקייה שנקראת FastRecovery, היא מאוד שימושית במקרה שמשהו משתבש, פשוט צריך להפעיל את התתקנה שזה וזה מסתדר. אם אתה רוצים את זה תעתיקו את כל התיקייה עצמה לתיקייה PSP שבתוך התיקייה הראשית של ה-PSP שלכם ואחריה לתיקייה GAME.*
זה סוף המדריך, תהנו עם ה-PSP הפרוץ שלכם (:
קרדיטים:
1. לי, על כתיבת המדריך ומציאת ההורדות.
2. להאקרים של ה-PSP.