אנשים! הגענו לפרשת בלק (ואי, עברנו דרך ארוכה ביחד בפינה הזאת...).
זאת פרשה נהדרת! יש בא הכל! קסמים, קללות, ברכות, מתח, הרג, שלום, הכול!
אני כל כך אוהב אותה! זאת הפרשת בר-מצווה שלי! (ודרך אגב, זה הזמן לאכל לי מזל טוב! כי לפי התאריך העברי, היום, יום חמישי, אני בן שש עשרה לפי התאריך העברי!)
משהו קטן על פרשת בלק: מרבית הפרשה כתובה "מהזווית שלהם" של החברה הרעים שבסיפור, אצלינו מדובר על הגויים שרוצים להרוג אותנו.
הפרשה די מזכירה לי סוג של "פרק ספיישל" כאילו שרואים פרק שלם בפוקימון שבו צוות רוקט רק נכשלים בלתפוס את פיקצ'ו ומרבית מההיכשלויות קורות בלי שהגיבורים בכלל ידעו על המזימה.
טוב, אז כמו שאמרתי הפרשה פרשת בלק*:
בפרשה מסופר על בלק, שהיה המלך של מואב (למרות שהוא לא היה מואבי), ראה את כל מה שקרה למלכים הקודמים שהיו מול ישראל ואת כל ההתקדמות שישראל עשו עד שהם עכשיו חונים ממש קרוב אליו (עיינו בפרשה הקודמת).
בלק לא יודע שלישראל אסור לתקוף את מואב (סיפור ארוך, אותה סיבה עם אדום), והוא קורא לעזרה חיצונית.
הוא מבקש מבלעם, מכשף מרושע ונביא של הגויים, שיבוא לקלל את ישראל כדי שהוא, בלק, יוכל להכות את ישראל.
ה' לא מרשה לו מיד לקלל את ישראל ובסוף מרשה לו ללכת בהבהרה שהוא לא יוכל לעשות כלום בלי שה' יגיד לו. אבל זה כבר קשור לדבר תורה אחר.
בלעם מגיע קרוב למחנה ישראל, קרוב מספיק כדי לראות אותו, ומנסה לקלל את ישראל שוב ושוב, אבל בכל פעם שהוא מנסה יוצאת לו ברכה במקום קללה. (למה בכלל יוצא לו משהו, או למה ה' כאילו "מפחד" מהקללה, זה לדבר תורה אחר או לה"פ)
שלוש פעמים כולם מסכימים שהוא מנסה לקלל, וחלק מהמפרשים (המוכרים והטובים שבהם) אומרים שארבע פעמים, ובכל פעם בלעם מברך במקום לקלל! (בלק די מתחרפן ביינתים).
בסוף הפרשה אנחנו חוזרים סוף סוף אל בני ישראל. רק שהם לא במצב טוב, הם חוטאים עם בנות מדיין ואז עובדים את העבודה זרה (עבודת אלילים) של מדיין(עצוב).
מגפה פורצת בעם ישראל ונגמרת בזכות פינחס שהרג אחד מהאנשים החשובים בישראל (מתוך קינאה אמיתית לה') שעבר על אותה העברה בגלוי.
מסבירים לנו המפרשים שזאת גם הייתה מזימה של בלעם להחטיא את ישראל ושהם יפגעו כך.
הפרשה נותנת לנו דבר חשוב ביותר, זווית מבט, שכל דבר רע מהגויים שמגיע אלינו, זה כלום לעומת מה שרצו לפגוע בנו איתו.
גם ביימינו לא מפסיקים לעשות צרות לעם ישראל, וכדאי שנדע ה' מגן עלינו כנראה שאפילו גם עכשיו.
יכול להיות שבזה הרגע מישהו מנסה לשגר עלינו רקטה והיא מתפוצצת לו בפרצוף...
אז נפרד בברכת שבת שלום לכולם.
*בלק- הפסוק הראשון בפרשה: "וירא בלק בן ציפור, את כל אשר עשה ישראל לאמורי."