הלחוח הוא מעין בצק מטגן , חביתיות עבות או פינקייקס בטעם עדין.
הוא מוגש בתוספת מטבלים שונים וזחוק.
החומרים
2 כפיות גדושות שמרים טריים
2 כוסות מים פושרים
1 כפית מלח
2 כוסות גדושות קמח
אופן ההכנה
מערבבים את השמרים, המים המלח וכף קמח בקערת זכוכית. מניחים להתפחה כפולה.
נותנים את הקמח בקערה עמוקה. מוסיפים את השמרים המותפחים ומערבבים עד שמתקבלת עיסה דלילה. משהים מכוסה במקום חמים כ- 20 דקות.
מחממים מחבת ומשמנים אותה במעט מרגרינה.
נוטלים בעזרת מצקת קטנה מהעיסה המוכנה ויוצקים למחבת , בערך בעובי ½ ס"מ,
כאשר נוצרות בועות והחלק התחתון חום זהבהב הלחוח מוכן.
קרדיט לאתר תימני נט