קראנץ' סלט ירקות עם גבינת פטה עיזים, בוטנים במרווה וסומסום קלוי
מצרכים ל-4 מנות:
3 כפות סומסום לבן לא קלוי
180גרם גבינת פטה עיזים 16% מסדרת "פיראוס צאן" מגוררת גס
2 גזרים קלופים
1 שורש סלרי אמריקאי בינוני
1 בצל ירוק לא גדול
1 פלפל אדום בינוני
1 פלפל ירוק בינוני
1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ
1 קולורבי בינוני קלוף
1 כוס כרובית חתוכה לפרחים קטנים
2 כפות שמן זית
3/4 כוס בוטנים חצויים ללא מלח -לא קלופים ולא קלויים
עלי מרווה מענף טרי -חתוכים לרצועות רחבות
מלח גס
1/2 כפית שמן סומסום
אופן ההכנה:
1. מחמים מחבת טפלון לחום בינוני, מוסיפים את הסומסום וקולים תוך הקפצה להשחמה קלה. מצננים מיד מעל צלחת רחבה.
2. חותכים את כל הירקות (למעט הכרובית) לרצועות עדינות כצורת גפרורים, מעבירים לקערת ערבוב.
3. במחבת מחממים שמן זית לחום בינוני ומוסיפים את הבוטנים, מערבבים כל הזמן עד להשחמה קלה.
4. מוסיפים את עלי המרווה ומערבבים לעוד חצי דקה .
5. יוצקים את הבוטנים מעל הירקות, מוסיפים קורט מלח גס ושמן סומסום ומערבבים.
6. מעבירים את הסלט הטרי אל קערת הגשה, מעל הסלט מוסיפים מהגבינה המגורדת ואת הסומסום הקלוי.
מגישים מיד.
קרדיט לאתר השף הלבן
תהנו, ובתיאבון![]()