פסטה פנה עם בזיליקום, שום, פלחי עגבניות ופטה כבשים

מצרכים ל-4 מנות:
3 עגבניות אדומות ובשלות
200 גרם גבינת פטה כבשים 20% מסדרת פיראוס מגוררת
1/4 כוס שמן זית
2 עגבניות מיובשות חתוכות לרצועות עדינות
2 שיני שום קצוצות
8 זיתים סגולים מגולענים וחתוכים גס
חצי כוס עלי בזיליקום טרי חתוכים לרצועות עדינות
2 בצלי שאלוט קצוצים דק מאוד
קורט צ'ילי שאטה גרוס
מלח גס
מיץ לימון טרי
350 גרם פסטת פנה
צרורות קטנים של בזיליקום לעיטור המנה

הכנת הרוטב:
1. מוציאים את שורש העגבניה עם חוד סכין קטנה ומסמנים בסכין איקס בינוני בחלקה התחתון.
2. מעבירים את העגבניות לסיר קטן ומכסים במים רותחים ומבשלים כ-3 דקות. מצננים וקולפים בקלות את העגבניות.
3. חוצים את העגבניות ובעזרת כפית מוציאים בעדינות את רוב המיץ והגרעינים.(ניתן להוסיף את תוכן העגבניות לסלט הקראנץ' הקודם).
4. חותכים את העגבניות לחצאי פלחים עדינים.
5. מחממים במחבת שמן זית ומוסיפים את העגבניות המיובשות, העגבניות הטריות, השום, הבזיליקום, השאלוט והשאטה. מערבבים קלות לצלייה קלה מעל חום בינוני. מתבלים בקורט מלח גס וכף מיץ לימון.

הכנת הפסטה בזמן שהרוטב מתבשל:
מרתיחים סיר גדול עם מים וקורט מלח גס. לאחר הרתיחה מוסיפים את הפסטה. מבשלים לריכוך "אל דנטה" ומסננים ללא שטיפה במים.

הכנת המנה:
1. מוסיפים את הפסטה החמה אל הרוטב ומערבבים.
2. מפזרים מעל הפסטה החמה בנדיבות מגבינת הפטה הכבשים ומעטרים בצרורות בזיליקום מעל.
מגישים מיד חם.





קרדיט לאתר השף הלבן

פשוט גן עדן, בתיאבון