זמן ההכנה

בערך שעה

דרגת קושי ההכנה

קל להכנה

בשרי

הפעם הטחינה לא ברוטב אלא בתערובת הקציצות, והיא מעניקה להן עסיסיות רבה, טעם שומשומי וצורה עגולה מושלמת

כשר

מצרכים

לקציצות:
500 גרם עוף טחון
1/2 צרור נענע קצוצה דק
1 ביצה
180 מ"ל (3/4 כוס) טחינה גולמית
1/4 פלפל צ'ילי ירוק קצוץ דק (לא חובה)
1 כפית מלח
1 כפית הל טחון
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר דק

לרוטב:
960 מ"ל (4 כוסות) מים
180 מ"ל (3/4 כוס) סילאן
3 כוכבי אניס
1 כף מלח

להגשה:
טחינה גולמית

אופן ההכנה

1. מכינים את תערובת הקציצות: מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה (הקירור תורם לצורה חלקה יותר. מי שממהר יכול לדלג).

2. מכינים את הרוטב: מביאים את החומרים לרתיחה בסיר גדול ומנמיכים להבה.

3. מבשלים ומגישים: מעצבים 24 קציצות בגודל כדורי פינג פונג ומניחים בזהירות ברוטב. מגבירים מעט את הלהבה לבעבוע עדין ומבשלים ללא מכסה 10 דקות (אל תיבהלו מהקצף, הוא ייעלם במהלך הבישול). מסירים מהכיריים ומניחים לכמה דקות.

4. מוציאים את הקציצות מהרוטב בכף מחוררת ומזלפים עליהן טחינה גולמית. אפשר גם לשמור במקרר בתוך הרוטב עד שלושה ימים. הקציצות אפילו טעימות יותר למחרת.

גיוון:
הרוטב מצוין גם לקוביות סלק מבושלות.

קרדיט לוואלה אוכל

תהנו ובתיאבון