זמן ההכנה
מעל שעה
דרגת הקושי
בינונית
פרווה
כשר
מצרכים
ל-60 ריבועים:
לבסיס:
1 כוס שקדים מולבנים שלמים וקלויים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
100 גרם (3/4 כוס) קמח
קורט מלח
100 גרם חמאה
180 גרם שוקולד מריר (לפחות 53% מוצקי קקאו) קצוץ
2 ביצים
לגנאש:
2 חלמונים
250 מ”ל (1 מיכל) שמנת מתוקה
360 גרם שוקולד מריר (לפחות 53% מוצקי קקאו) קצוץ
לקישוט:
אבקת קקאו הולנדי
30 גרם שוקולד מריר מומס
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-175 מעלות (לא טורבו).
2. מכינים את הבסיס: טוחנים שקדים עם סוכר במעבד מזון בפולסים לקבלת פירורים גדולים וקטנים של השקדים.
3. מעבירים לקערה ומערבבים פנימה קמח ומלח.
4. ממיסים חמאה ושוקולד במיקרוגל או בסיר, מורידים מהכיריים ומערבבים לקבלת גנאש אחיד ומבריק. טורפים פנימה את הביצים אחת-אחת. מוסיפים את תערובת השקדים ומערבבים לתערובת אחידה.
5. משמנים תבנית בגודל 27x18 ס”מ ומרפדים בנייר אפייה. יוצקים את התערובת.
6. אופים 20-15 דקות עד שמתייצב וקיסם שננעץ יוצא עם פירורים רכים. מקררים בטמפ’ החדר.
7. מכינים את הגנאש: טורפים חלמונים בקערה.
8. מביאים שמנת לסף רתיחה בסיר. מוסיפים חצי מכמות השמנת לקערת החלמונים בזרם איטי ותוך כדי ערבוב (לשם השוואת טמפ’). יוצקים בחזרה לסיר ומבשלים מעט את התערובת על אש נמוכה להסמכה תוך כדי ערבוב ובלי להביא לרתיחה. מורידים מהכיריים וטורפים פנימה שוקולד לקבלת גנאש חלק ומבריק.
9. מצפים ומקשטים: יוצקים ומשטחים את הגנאש על שכבת הבסיס ומקררים לילה במקרר.
10. מוציאים מהתבנית, מאבקים באבקת קקאו וחותכים בסכין חם לריבועים בגודל ½2 ס”מ. מזלפים נקודות שוקולד מומס לקישוט ומגישים.
קרדיט לאתר וואלה
שיהיה לנו יום מתוק