זמן ההכנה

צ'יק צ'ק

דרגת הקושי

קל להכנה

כשר

מצרכים

ל-12 מנות:
לרוטב הסלסה:
2 מנגו בינוניים, יציבים, קלופים ומגולענים חתוכים לקוביות בנות 1 ס"מ
1 כף פלפל צ'ילי אדום קצוץ
2 כפות כוסברה קצוצה
1 שן שום כתושה
2 כפות קונפיטורה משמש
2 כפות שמן זית כתית מעולה
1 לימון מגורר וסחוט למיץ
קורט מלח-ים אטלנטי
קורט פלפל שחור גרוס

לדג:
12 פילטים (140 גרם כל אחד) של דג אדמונית טרי (דג אמנון)
1/4 כפית מלח-ים אטלנטי
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית כתית מעולה

אופן ההכנה

1. מכינים את הסלסה: בקערה בינונית מערבבים את שמן הזית, מיץ הלימון והקונפיטורה.

2. מוסיפים כוסברה, שום וצ'ילי ומערבבים.

3. מוסיפים את קוביות המנגו ומערבבים פעם נוספת. מתבלים במלח ופלפל.

4. מכינים את הדג: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

5. מניחים את הדגים כשעורם כלפי מטה ומתבלים במלח ופלפל.
מברישים בשמן בעזרת מברשת.

6. אופים כ-8 דקות עד שהדגים מוכנים לכל רוחבם.

7. מוציאים מהתנור ומגישים כל נתח דג עם 2 כפות רוטב הסלסה.

קרדיט לאתר וואלה!

בתיאבון