*באישור מבייליף מנהל הפורום*
שלום לכל חברי הפורום, יצא לי להיתקל במדריכונים ולפרסם אותם מחדש כמו שראיתם, בכדי שאנשים שוב ייתקלו בהם וישתמשו בהם[כי ביננו, לא מספיק נעזרים בלינקייה],
ונתקלתי במדריכון פנטזיה נוסף!
קראתי את התגובות וזה ממש עזר לאנשים, ולכן באישור בייליף, אני אפרסם אותו מחדש!
*שימו לב שיש פעמיים שרשמתי הערות קטנות וסימנתי בכוכביות*
מקרא מדריך:
1.הקדמה
2.בניית הבסיס
3.עלילה מלאה
4.כוחות
הקדמה-
לכל חברי פורום חידות , תחרויות ומשחקים, שלום!
הסתכלו נא על שמות משחקי התפקידים שבעמוד הראשון של הפורום.
האם אני טעיתי, או שרק כ-שני משחקי תפקידים שלא מדברים על פוקימון, לוקחים חלק בעמוד?
חברים, אוגדן המדריכים והטיפים הזה נועד לעצירת המצב הנורא,
הנושא נפתח בכדי לשפר את רמת השחקנים בפורום, וליצירת גל עלייה במשחקים שאינם על פוקימון.
למדריך הקטן אין הכוונה לאיך עושים משחק תפקידים בצורה כללית, איך לבנות תגובות וכו', אלא רק איך לעשות משחק בסגנון הפנטזיה\הרפתקאות.
1. בניית הבסיס-
בכדי לבנות בסיס למשחק תפקידים, לא צריכים להיות גאונים וניתן להשתמש בעלילות פשוטות.
עלילה שבה שחקן מחפש את רוצחי שבטו, מנסה להפוך ללוחם חזק, שואף להשיג אוצר מסוים וכו', תספיק.
לאלו שקשה להם להמציא רעיונות מקוריים, תוכלו למחזר רעיונות מאנימות מסוימות לצורכם, אך בשינוי מסוים בכדי שלא יהיה להעתקה גמורה.
לדוגמא, אם נסתכל על נארוטו, תוכלו לעשות סיפור בו שד רשע הגיח למדינה מסוימת והשליט בה טרור, עד שהובס. כעת, שנים לאחר מכן, התגלו האנשים החזקים אשר הצליחו לזמן את השד, והם מאיימים בתהליך מחודש שיביא את השד לעולם שוב, והשחקנים יוצאים להתחזק בכדי להרוג אותם, לפני שהשד הנורא יגיע ויהיה בלתי ניתן לעצירה. כמובן שניתן להכניס כמה שדים, אפשר לשנות את הסיפור לאיזה כיוון שתרצו.
לאחר שיש לכם עלילה פשוטה שתספר מה הגיבור עושה בעולם הזה, תגיעו לחלקי הבסיס האמיתיים של המשחק.
תוכלו לספר למשל שהסיפור שלכם מתרחש בעולם שבו מתקיימות כמה מדינות\ממלכות\איים, כשלכל מקום יש את הסיפור המיוחד שלו, עם האנשים המיוחדים שלו, והשחקן יטייל בכל המקומות הללו במשך המשחק.
תוכלו לתת לכל מקום גזע מיוחד, כמו בני אדם, שדים, אנשי חיות, כשלכל גזע הכוחות המיוחדים שלו.
למשל, תוכלו להגיד שהשדים מחזיקים בכוחות מפלצתיים כמו נשיפת אש, הגדלת חלקי הגוף לממדים עצומים והחדרת רעל ליריב בעזרת קוצים שעל גופם, בעוד בני האדם יכולים להילחם אך ורק עם נשקים, אליהם יחדירו אנרגיה מיוחדת ששוררת בגוף בני האדם, מה שיהפוך את הנשקים לקטלניים. לעומת אלה, תוכלו להגיד שאנשי החיות לא מחזיקים בדרך כלל ביכולות כה מיוחדות, אלא שבדרך כלל נתוניהם הפיזיים[כמו כוח ומהירות] הם אלו המייחדים אותם מבין 3 הגזעים.
מכאן, תוכלו להמציא כוחות בלעדיים לכל גזע, אך כמובן שאת הכוחות הספציפיים לכל שחקן, תדעו רק כאשר השחקנים יפצירו בכוחות שהם מעוניינים בהם\הנשק שהם רוצים להשתמש בו, או החיה שדמות אדם החיה שלהם תהיה מבוססת עליו.
לאחר שהמצאתם את המקומות המדוברים במשחק, את הייחוד של המקומות הללו ואולי הייחוד של האנשים המתגוררים בהם, אתם יכולים להתחיל ולתכנן את סדר ביקור הדמות במקומות, כך שהוא יצטרך לעבור כברת דרך מסוימת, עד שיגיע לחלק האחרון של המשחק.
אז אנו יודעים מה הסיפור הכללי, מידע על כל המקומות בהם יבקר הגיבור במשחק, ואף אילו כוחות יוכלו להיות לו.
מכאן, עליכם להתקדם לשלב העלילה המלאה.
2. עלילה מלאה-
כשאני אומר עלילה מלאה, אני לא מתכוון לעלילה הכללית של שד שהגיע ועשה כך וכך...אני מדבר על היכן יתחיל הגיבור את משחקו, מי יפגוש, בערך כל כמה זמן אמור כוחו להתחזק, הכנת דמויות משנה ועוד. זה החלק האמיתי של הסיפור.
רק מי שרוצה משחק איכותי יעשה כך. אם תכינו מראש חלקים, דמויות משניות שהשחקנים עוד יפגשו, אפילו קרבות ספציפיים שיאלצו לעשות, יהיה לכם משחק טוב באמת.
ואני לא מדבר על דמויות משניות שתתנו עליהם מידע בעמוד הראשי, אני מדבר על דמויות שהשחקנים יפגשו בעתיד, המידע עליהם יישמר לכם, עד שהשחקנים יפגשו אותם במסעם.
כשאתם מכינים את העלילה המלאה, אתם לא צריכים לחשוב יותר מדי בזמן ניהול המשחק, אתם תדעו בדיוק מה השחקן יעשה בשלב הבא. בהתחלה השחקן יתחיל במקום מסוים, יפגוש דמויות כאלו וכאלו, יתאמן כאן, יבקשו ממנו לעשות משימה וללכת לשם, הוא יחליט אחרי זה לטייל במקום כזה וכזה, ייפגש עם אויב כזה וכזה וילחם בו, לאחר הקרב ילמד מתקפה חדשה. ממש, לתכנן הכל, כך המשחק יזרום.
3. כוחות-
במשחקי הפנטזיה וההרפתקאות, כוחות הדמויות הם מן הדברים החשובים ביותר שיעזרו למשוך את משתמשי הפורום להירשם.
כשאתם מתכננים כוחות שהדמויות ילמדו, כדאי שתתחילו בעוצמות קטנות, כך שיהיה לכם לאן להתקדם בהמשך המשחק.
תוכלו אף להגדיר דרגות אפשריות לכוחות, כשD למשל זו יכולת חלשה, וA זו יכולת ברמה הגבוהה ביותר.
אחד מהרעיונות הטובים ביותר להפיכת הכוחות שלכם למיוחדים, היא הוספת תמונות לכל כוח!
ואני עליתי על שיטה נהדרת למצוא תמונות נהדרות, של יצורים, כוחות, חפצים, שתוכלו להוסיף למשחק שלכם!
הסתכלו נא על קלף היוגיהו הבא: http://yugioh.wikia.com/wiki/Dramatic_Rescue
בכל דבר אפשר למצוא פונטציאל, ולכן, העתקתי והדבקתי את תמונת הקלף בצייר, סימנתי עם כפתור הריבוע המקווקוו את הציור, ושימו לב מה יצא:
רק מן התמונה הזו אפשר למצוא כל כך הרבה רעיונות לכוחות שונים ומגוונים!
לדוגמא, זו תוכל להיות תמונה ליכולת בה המשתמש פוער חור באוויר, דוגמא לכוח שבו המשתמש מעלה עץ מן האדמה שעוטף את היריב ומונע ממנו לזוז. זו יכולה להיות תמונה שתמחיש יכולת בה המשתמש יכול לנתק את ידיו מגופו ולשלוט בהם כרצונו, אף לגרום להם לרחף ולתקוף את היריב.
השתמשו בתמונות כדי להמחיש כוחות שהמצאתם, או הסתכלו בהם בכדי לשאוב רעיון.
תוכלו גם להשתמש בכך לתמונות של יצורים, לדוגמא:
אל תדאגו, אתם לא צריכים להיזכר בקלפים שאתם מכירים, אתן לכם את הדרך הטובה ביותר.
כל 3 חודשים, משיקים חבילת קלפים[בוסטר] חדשה ביוגיהו שכוללת קלפים חדשים.
הקישור הבא שייך לחבילה האחרונה שנמכרה בשוק:
http://yugioh.wikia.com/wiki/Duelist_Revolution
בכדי להגיע לעמוד התמונות של הקלפים שבה, שימו לב שיש חלוקה בעמוד בין מידע על הבוסטר ביפן
לבין הבוסטר בשאר העולם
בסוף הריבוע המציין את המידע על הבוסטר ביפן, יהיה כתוב
OCG Set Card Ratios
OCG
OCG Set Card Galleries
Japanese
OCG Set Card Lists
Japanese
מטרכתם היא GALLERIES-גלריות הקלפים, וכיוון שהשורה צבועה בכחול, ניתן ללחוץ עליה ולראות את כל תמונות הקלפים בבוסטר[חבילה]!
עשיתי בשבילכם את העבודה:
http://yugioh.wikia.com/wiki/Set_Card_Galleriesuelist_Revolution_(OCG-JP)
נפלא לא? אם אתם שואלים איך להגיע לגלריות של הקלפים מהבוסטרים הקודמים, שימו לב שבחלק הכי עליון של העמוד, יש שורה עם מידע קצר על הבוסטר:
Duelist Revolution is the first set of the OCG's 7th Series after The Shining Darkness. It will be followed by Starstrike Blast.
כתוב לכם שהוא יצא אחרי שיינינג דארקנס-לכן לחצו על הקישור לשייינג דארקנס, והנה אתם בעמוד הבוסטר הקודם!
גם לו יש גלריה, בקרו בה, ובקרו בכל הבוסטרים אם תרצו!
* 25.7.11 - הבוסטר העדכני הכי חדש היום אינו דואליסט רבולושן כמו שנכתב כאן בעבר, כיום הוא Generation Force*
דוגמא לתבנית על יכולת:
שם היכולת: מעטפת עץ
יכולת שייכת לגזע: בני אדם
דרגה: B
הסבר: בשימוש ביכולת מעטפת העץ, מכוון המשתמש את ידו כלפי היריב ומסמן בעזרת גלי האנרגיה היוצאים מכף ידו, את מטרתו.
כאשר המטרה ידועה, מופיע עץ מבטן האדמה, במהירות מפתיעה, וקושר בענפיו את ידיו של הקורבן.
* 25.7.11 - כיום, הייתי אומר שהיכולת לא יוצרת עץ שעוטף עם ענפים, אלא גורם לעצים קיימים לעטוף עם הענפים שלהם כי זה קצת חזק.*