הקנגורו הינו יונק ממשפחת חיות הכיס החי בערבות אוסטרליה. תכונתו הבולטת של הקנגורו היא הכיס בקדמת החזה של הנקבה, שבו היא נושאת את גוריה הקטנים.
קיימים כ-45 מינים של קנגורו. הגדול ביניהם הוא הקנגורו האדום, שגובהו של הזכר במין זה יכול להגיע ל-2 מטרים ומשקלו הוא כ-90 קילוגרם. גודלו של מין הקנגורו הקטן ביותר אינו עולה על עכבר קטן.
הקנגורו מנתר על שתי רגליו האחוריות החזקות, אך נעזר בתנועתו גם בזנבו החזק ובטלפיו הקדמיות כדי לדחוף את גופו קדימה. ראשו של הקנגורו קטן, אוזניו ארוכות ופיו דומה לפה של סוס. זנבו משמש גם לשמירת שיווי משקל בעת הניתור.
תוחלת החיים של הקנגרו נעה בין 4-6 שנים.
הקנגורו הוא צמחוני, אוכל עשב ושורשים, ומעלה גרה. את שעות היום החמות הוא מעביר ברביצה, בעוד שבלילה ובשעות הבוקר המוקדמות הוא עסוק בחיפוש מזון.
מקורו של השם בשפה האבוריג'ינית גואוגו ימידהיר, המדוברת בצפון אוסטרליה. שמה של החיה בשפה זו הוא Gangurru.
יש אמונה שגויה הטוענת שפירושו של השם הוא "אינני מבין את דבריך"; מקור הטעות בשנת 1770, אז העלה לראשונה מגלה הארצות הבריטי ג'יימס קוק את השם קנגורו בכתב, כאשר הגיע לאוסטרליה שאל את המקומיים מה זאת החיה הזאת והם אמרו לו קנגורו (אינני מבין את דבריך).
ישנם שלושה סוגי קנגורו:
*הקנגורו האדום (Macropus rufus) - נפוץ בערבות מרכז אוסטרליה הצחיחות או צחיחות ברובן. גובהם של הזכרים מגיע ל-1.5 מטרים ומשקלם כ-85 ק"ג. אורך הזנב הוא 1.5 מטר. בטנו וראשו אפורים, רגליו צהובות ויתר גופו אדום-חום. נקבת הקנגורו האדום היא אפורה כולה. במצבי מצוקה יכולים להיות מסוכנים לבני אדם.
*הקנגורו האפור המזרחי (Macropus giganteus) - הנפוץ והמוכר במיני הקנגורו. מצוי בחלקה המזרחי הפורה והמיושב של אוסטרליה.
*הקנגורו האפור המערבי (Macropus fuliginosus) - מצוי בדרום ודרום-מערב אוסטרליה. קטן משני המינים האחרים. זכר בוגר מגיע ל-45 ק"ג.
מיון מדעי
ממלכה: בעלי חיים
מערכה: מיתרניים
מחלקה: יונקים
סדרה: קנגוראים
משפחה: קנגוריים
סוג: קנגורו
![]()
![]()
![]()