שם הסרט: המסע המופלא/千尋の神隠し/spirited away
ז'אנר: פנטזיה,אנימה
אורך:125 דקות
שפת הסרט:יפנית,שנה לאחר מכן יצאה גרסא באנגלית ומיד אחריה גרסא מדובבת לארץ.
שנת יציאה: 27 ביולי 2001 (ביפן) 2002 בשאר העולם.
במאי וכותב: הייאו מיאזאקי (בין יצירותיו נמנים גם-הטירה הנעה והנסיכה מונונוקי)
עלילה:העלילה עוקבת אחר ילדה בת 10 בשם צ'יהירו אשר היא והוריה עוברים לבית חדש,במהלך הנסיעה אביה של צ'יהירו עושה קיצור דרך והולך לאיבוד ועקב זה צ'יהירו ומשפחתה מוצאים את עצמם בפארק שעשועים נטוש אשר אותו הם מחליטים לחקור.
הוריה מגלים שהאזור מלא במסעדות נטושות ומחליטים לשבת לאכול בזמן שצ'יהירו מסתובבת באזור,עד מהרה ברדת החשכה מוצאת את עצמה צ'יהירו בעולם הרוחות שם הוריה נהפכו לחזירים ע''י מכשפה ששולטת באזור כולו והיא בעצמה נמצאת בסכנה.
במהלך שהותה בעולם הרוחות פוגשת צ'יהירו בנער צעיר ששמו האקו וביחד הוא עוזר לה לשרוד בעולם הרוחות ובניסיוניה להחזיר את הוריה למצב הרגיל ולברוח מעולם הרוחות.
חוות דעת:
לדעתי מדובר בסרט מדהים שאין כמותו,הסרט אומנם יצא כאשר הייתי ילד קטן אך הוא חקוק בזכרוני עד היום.
הסרט יכול להיות טיפה מלחיץ בהתחלה אך אני מבטיח לכם שאתם תשבו מרותקים למסך במשך כל "המסע המופלא" הזה. 10/10 מומלץ ביותר!!!
הערות:הסרט עטור שבחים וזכה בהמון פרסים וביניהם פרס האוסקר הנחשק.
צפייה ישירה: בגלל הסקירה של האתר הנכבד שנקרא מגה וידיאו לא קיים בינתיים הסרט בעברית או מתורגם באינטרנט,אז תהנו בינתיים מהסרט באנגלית עד שאני אמצא אם בכלל גרסא בעברית (אשמח אם מישהו שיש לו אחת כזאת יחלוק עם כולם)
http://www.watchcartoononline.com/sp...english-dubbed
נ.ב לא ידעתי אם לשים את הסיקור בפורום אנימה או פורום סיקורי סרטים מכיוון שזה שילוב בין שניהם... אם טעיתי בפורום אשמח אם מישהו יעביר את זה לפורום המתאים.