טוב, אני רואה שרמת בניית השישיות בפורום נמוכה אז החלטתי לעזור.
טוב אז במדריך הזה אני אנסה לשפר בקצת את רמת הפורום נתחיל.
קודם כל לפני שאפילו מתחילים לחשוב על סטים חושבים על פוקימון אחד או 2 שסביבם בונים שישייה.
יש מלא סוגי שישיות אבל אני אלמד לבנות פה שישייה Ou בלי מזג האוויר סטנדרטית בדור החמישי לדוגמה הזאת ניקח למשל את גליסקור וסקיזור.
גליסקור אם נתבונן ביכולות מתקפות, סטטים וסוגים נבין דבר אחד הוא יכול להיות פוקימון הגנתי מדרגה ראשונה וגם תוקף די טוב בסך הכל.
ואם נביט באותם דברים בסקיזור נבין שהוא תוקף פיזי מעולה.
אחרי זה נחשוב על החולשות שלהם :
לסקיזור יש חולשה כפולה לאש ולגליסקור יש חולשה כפולה לקרח, לכן נמצא פוקימון ששורד גם קרח וגם אש נמצא את הכי טוב שאפשר.
נמצא לבסוף שהכי טוב שאפשר הוא היטראן, למה? כי אש לא פוגעת בו בכלל (לפי היכולת שלו) והוא שורד קרח 1/4x שזה מעולה הוא מתאים!
הוא גם תוקף מיוחד טוב, אז ניקח אותו ויש לנו שלישייה!
עכשיו אתם בטח חושבים "אבל למה יש לך 2 פלדות?" אז זהו שבויפי לא מסתכלים כלל על כפל סוגים אלא חולשות נגד הישרדויות .
טוב ברור כאן שיש להיטראן חולשה כפולה לאדמה וחולשה משותפת לו ולגליסקור למים חוץ מזה יש לו חולשה ללחימה שגם כדאי לחסות.
ישנו פוקימון אחד ששורד גם לחימה וגם מים בצורה הטובה ביותר וגם די מתאים לשישייה והוא ג'ליסנט הוא מסוג רוח ככה שלחימה לא פוגעת בו הוא גם שורד קרח ואש ככה שהוא גם פועל טוב עם גליסקור וסקיזור , יש לו גם יכולת שגורמת לו לשאוב מתקפות מים ולהחזיר חיים לכן הוא גם טוב, לכן הוא טוב לשישייה וגם ההגנות שלו די טובות בעיקר המיוחדת אז הוא יהיה טאנק מיוחד שתוקף גם מיוחד.
בנתיים יש לנו וול פיזי וול מיוחד תוקף פיזי ותוקף מיוחד שזה די סבבה.
לשישייה יש יכולת להיתמודד מול הסוגים הבאים: מים,לחימה,רוח,קרח,,אש,אדמה (גליסקור),דרקון (2 מהם),חרק (היטראן שורד כפול),עשב (היטראן),אופל,רעל (2 מהפוקימונים בשישייה חסינים לזה ולגליסקור יש יכולת שמונעת הרעלה (בהמשך))פלדה (אבל ממילא אף אחד לא תוקף עם מתקפות פלדה..),רגיל (2 שורדים), ועל חושי ומעופף, וחשמל.
אבן זאת הבעיה בשישייה כי אין אף אחד ששורד מתקפות אבן בשישייה כלל יש גם מלא סוגים שרק פוקימון אחד שורד ולכן זאת גם בעיה כי אם הוא מת אז הלכה הסינגרייה בשישייה טוב נמשיך.
עכשיו חסר תפקיד מאוד חשוב שקוראים לו ליד ליד הוא זה שמתחיל את המשחק ולו יש חשיבות די רבה כי אם המשחק מתחיל טוב זה יכול לשפיע על שאר הקרב
ישנם מלא לידים טובים וישנם מלא סוגי לידים לידים תוקפים לידים הורסי לידים לדידים ששמים Stealth Rock לידים של מזג האוויר , ליד עם Magic Bounce (אספאון בלבד..), ליד עם סקרינס וכו
אנחנו גם צריכים אחד ששורד אבן או עוד אחד ששורד אדמה
ליד ידוע כיום הוא אזלף יש לו לביטייט אז הוא לא נפגע מאדמה הוא די טוב גם כליד וגם כאנטי ליד והוא מאוד נפוץ אז נשתמש בו.
עכשיו ניקח פוקימון שמתאים לשישייה ושורד אבן פוקימון מסוג לחימה ואנחנו רוצים שהוא ישרוד פי 2 כדי לחפות על זה שהשאר לא שורדים כמו שצריך ואחד שיהיה גם מהיר וגם חזק כדי לחפות על זה שהשאר פחות חזקים בסטטים שלהם משאר השישיות אחד כזה נקרא טרקיון
פוקימון כזה נקרא סוויפר כי הוא יכול להרוס שישייה שלמה
השישייה שלנו היא:
אזלף- על חושי (ליד)
גליסקור-אדמה/מעופף (וול פיזי ותוקף פיזי)
ג'ליסנט- מים/רוח (וול מיוחד ותוקף מיוחד)
טרקיון-לחימה/אבן (סוויפר פיזי)
היטראן אש/פלדה (תוקף מיוחד)
סקיזור חרק/פלדה (תוקף פיזי ורוונג' קילר)
זאת דוגמא לשישייה סטנדרטית בחשיבה כזאת אפשר לבנות כמעעט כל שישיית ויפי כולל שישיות מזג האוויר לכל פוקימון יש תפקיד משלו בשישייה שבלעדיו השישייה לא הייתה פועלת מתישהו גם אכין מדריך לסטים על פי השישייה הזאת אבל זה רק מדריך לשישייה מקווה שתלמדו ממנו.
ברור שגם אם גם סקיזור וגם גליסקור מופיעים באותה שישייה אפשר לבנות גם שישיות שונות ולא רק זאת אבל זאת דוגמא לאחת טובה שאפשר לבנות.
תרגישו חופשי להצווכח על הרמה שלי אבל ככה בעיקרון אני בונה שישייה שזה הדבר הראשון שעושים לפני הסטים כמובן שצריך לדעת מי הם הפוקימונים הטובים כדי לדעת צריך להכיר מבחר צריך לחקור די הרבה אבל הדרך הכי טובה זה להילחם מול אנשים ולדעת מה טוב ומה לא טוב
כאשר אתם מפסידים תלמדו מה היריב עשה בדיוק אל תתיעלמו ממה שקורה תלמדו מהיריב והרמה שלכם תשתפר