הקדמה:
שלום לכולם, כבר הרבה זמן חשבתי על לפתוח כאן סיפור אך לא ידעתי ממש אם יש לי כישרון כדי לכתוב סיפור שיעניין אתכם.
אז לבסוף החלטתי לפתוח סיפור על פוקימון, בשביל שיהיה לי דיי קל לכתוב אותו ולהתנסות בוא בתור סיפור ראשון...
הסיפור יהיה מבוסס על משחק ישן שהיה לי מזמן בחת"ם רק אם הרבה תוספות וחידושים מיוחדים!
ואם אתם אומרים לעצמכם בראש "אההה.. אני מכיר כבר הכל, אם הוא מתכוון לעשות מיטב אז זה יהיה סתם צפוי..."
אז לא, יהיו הרבה דברים חדשים ומעניינים שבהם לא נתקלתם עדיין.
"מי? מו? מה?" את זה תדעו אם תקראו!
* מכוון שאיני מתמצא בכלל בדור החמישי, לא תפגשו אותם כאן בסיפור *
לכבוד הפתיחה המחודשת:
פתחתי כאן כבר את הסיפור ולא הייתה אף התעניינות או תגובה, זה היה כל-כך משפיל שיצא שהתחלתי לעשות דאבלים כדי להמשיך בעדכונים!
ולכן סגרתי, אני מקווה שהפעם זה יהיה שונה ותיהיה טיפה יותר התעניינות.
קצת עליי (השחקן):
שמי הארי, או יותר נכון האריסון אוק. וכן... אני ממשפחתו של הפרופסור סמואל אוק המפורסם.
הוא סבי, אבא של אבי ליתר דיוק... הרבה אנשים היו מציקים לי בשאלות בעיקר בבית הספר...
את לימודיי באקדמיה למתחילים ואת בית הספר סיימתי ליפני כשבוע כמעט ובהצטיינות, אבל יש משפט שאומר "קרוב זה לא מספיק" ואני כל-כך מסכים איתו!
אני בן 14, גר בעיר סאנרייז אך לא מדוייק אני גר בקצה שלה בחווה עם הוריי, למשפחת אוק יש עסק המשפחתי של חוות טאורוסים וגינות ירק.
אני ילד יחיד וכמו כל ילד יחיד זוכה לדאגה וצומת לב רבה, רבה מידי...
אני כבר בן 14 והוריי אינם מסכימים אפילו לשמוע על מסע משלי, "לבד? בלי ליווי? מסתובב בעולם לבדך? לעולם לא!!!"
סבא סמואל ניסה לשכנע אותם אך כל נסיונותיו עלו בתוהו...
אני כבר משתגע, רואה הרבה אנשים שבאים והולכים ולכולם פוקימונים שונים מגוונים, כל-כך רוצה אחד משלי שיהיה רק שלי!
חולם כל-כך הרבה ליהיות הפוקימון מאסטר, ליהיות מאמן גדול, כמו דוד גרי.
לא מזמן ישבתי לי לראות קרב בין שני ילדים המתחרים בחצי גמר אליפות מחוז מלוטו, וכשהגיע הקרב האחרון זה היה כל-כך קובע ומרגש, גנגר מול טייפלוז'ן.
קרב אדיר זה היה... כל המתקפות השונות, ההתמדמה והנאמנות, לצאת ממצב של הפסד בטוח ולהמשיך להילחם, שיתוף הפעולה בין המאמן לפוקימון...
כל-כך התלהבתי, כל-כך רציתי להתחלף איתם אני לא יודע עם איי פעם התלהבתי ככה מקרב או ממשהוא בכלל!
ואז זהוא החלטתי שהיום אני יעשה שינוי, ביום הזה אני מתחיל מסע.
וכלום, פשוט שום דבר לא יעצור אותי!
מאגר פרקים:
פרק מס' 1 : לא מוותר הפעם, יוצא למסע!
מפת המחוז:
דמויות:
האריסון -ספוילר
ליליה -ספוילר
פרק מס' 1: לא מוותר הפעם, יוצא למסע!
(אנא קראו את "קצת עליי" שנמצא למעלה בדף)
זהו, החלטתי שהיום אני אעשה שינוי. היום אני מתחיל מסע וכלום, פשוט שום דבר לא יעצור אותי!
אני לא יודע מה נדלק אצלי. תמיד רציתי וניסיתי לצאת למסע, אבל הרגש הזה שנדלק בתוכי והחל לבעור ולשתולל, בחיים זה לא קרה קודם.
קמתי מיד מהספא. לא סקרן אותי אפילו מי ניצח, רציתי כבר להתחיל את המסע שלי. הלכתי לחדר ואספתי כל חפץ אפשרי שהיה לי לתיק, כל דבר שיתרום להצלחת המסע שלי!
פתחתי את מגירת המטבח ומצאתי כמה תרופות.
הלכתי לחפש במחסן ומצאתי כמה פוקדורים, שלושה במספר. עליתי לחדר לקחת את חכת הדייג הישנה שבניתי מחוט ומקל, אפילו וו לא היה לה, אך זה לא עניין אותי!
ארזתי הכל בתיק בית הספר הצהוב שכל-כך אהבתי.
חיפשתי עוד כמה דברים. חשבתי לעצמי: "מה עוד אני צריך? מה יכול ליהיות שימושי?" בבת אחת זה עלה לי: "מחסנית תגים, וכסף!" חשבתי לעצמי בחיוך נחוש ורצתי ישר לחדר שלהוריי.
חיפשתי שם את המחסנית של אבי אך לא מצאתי אותה.
לא התייאשתי. הייתי נחוש למצוא אותה או כל דבר שיעזור. מצאתי באחת המגירות את קופסת התכשיטים של אמא! הוצאתי ממנה מהר הכל.
נשאר רק הריפוד המגן על התכשיטים שבו 10 גומות מרובעות. לא חשבתי פעמיים והחלטתי שזה מתאים.
נשאר דבר אחרון חביב וחשוב מאוד, כסף. הלכתי לארון בחדרי, הארון החום והגדול שמכסה קיר שלם. דחפתי אותו כמה פעמים בכלכוחי. קול חנוק של מאמץ יצא עם כל דחיפה ואז כשדחפתי מספיק, ראיתי את המעטפה!
כסף שחסכתי מכל ימי ההולדת, 750$ ליתר דיוק. שמתי אותו בכיס צדדי של התיק. הכנתי ליבגדים למחר שיהיו עטופים בצלופן שקוף והנחתי הכל מתחת למיטה. את התיק זרקתי ליד רגל המיטה השמאלית העליונה כי אותה מסתירה שידה ואף פעם לא מגיע לשם אור!
"אף אחד לא יראה את זה שם.." חשבתי לעצמי. ההכנות היו זריזות יחסית, זה כי הוריי לא היו בבית להפריע. אמא בחווה עוזרתבגינת הירק ואבא בסידורים של יבוא.
חזרתי לטלוויזיה והמשכתי את היום כרגיל, אך בתוכי הייתי מלא בתחושת התלהבות והתרגשות המעורבת ברגשות פחד ולחץ שאמא או אבא יגלו, שמישהו ידע!
למרות כל זה המשכתי את יומי כרגיל. בערב הוריי חזרו מהעבודה.ישבנו לאכול, דיברתי מעט מהרגיל על פוקימונים, כדי שלא יעלה אפילו ניצוץ של חשד.
סוף-סוף השעה 20:30. כמעט ומעולם לא הלכתי לישון בשעה הזאת, אבל רציתי לקום מחר ממש מוקדם,עירני. עצמתי את עיניי בכוח עד שלבסוף נרדמתי.
קמתי בשעה 5:57 לפנות בוקר, השעון המעורר אפילו לא צלצל. הוצאתי את בגדיי ממתחת למיטה,לבשתי אותם בזריזות והתרגשות:
חולצה, ג'קט, ג'ינס, כובע ותיק. הכל היה מטוקטק. שטפתי פנים, צחצחתי שיניים בזריזות ולא בהקפדה כרגיל, הכנסתי גם אותם לתיק ויצאתי. נעלתי את חדרי, מעין תחכום.
תפסתי את הנעליים ביד כל הזמן, מפחד כדי שלא ישמעו צעדים. עמדתי לפני דלת הכניסה ונשמתי נשימה עמוקה. פתחתי את המנעול עםמפתח, אך אז עצרתי. הרגשתי רגשות אשמה כלפי הוריי. ידעתי שהם ישתגעו מדאגה וחוסר וודאות. החלטתי לכתוב פתק: "אמא ואבא היקרים, יותר מידי זמן רציתי לעשות את זה, אבל מעולם לא נתתם לי. תמיד גוננתם והגנתם עליי מפני העולם... אף פעם לא סמכתם עליי מספיק בשביל זה. אנימדבר על להתחיל את המסע שלי. אני רוצה להראות לכם שאני יכול להסתדר, שאני ילד גדול, כבר בן 14.
אני אחזור כשאהיה פוקמון מאסטר דגול. לצערי לא אחזור עד שאגשים את חלומי. אוהב הארי !" שמתי את הפתק בפינת השולחן בחדר האוכל.
הזלתי דמעה אחת, והנחתי אותו על השולחן. רציתי אז לוותר אבל אז אותו רגש של אתמול בער בי, שוב אמר לי: "זה או עכשיו, או לעולם לא!"
יצאתי מהבית, סגרתי את הדלת ונעלתי אותה. את המפתח הכנסתי מתחת לחריץ הדלת למטה. יצאתי אל הדרך, התרחקתי מהבית בריצה.
כמה שיותר מהר, שלא יתעוררו לפתעויספיקו לעצור אותי! נשמתי עמוקות כל הדרך. נכנסתי אל תוך מרכז העיר, שעון הידשלי הראה שהשעה 6:30 עכשיו.
לא היו הרבה אנשים בחוץ, ממש היה אפשר לספור אתכולם מבלי להתבלבל. לאחר עוד כמה דקות של הליכה, יצאתי מטווח מרכז העיר.הפעם לצד השני, לכיוון העולם שקורא לי.
"יש עוד מבנה אחד בעיר שאחלוף על פניו וזאת המעבדה של סבא סמואל!" מלמלתי לעצמי בשקט. התקרבתי יותר ויותר אל המעבדה. חיוך התנוסס על פניי, אך לפתע שכבר הגעתי ממש קרוב עלה בי החשד: "אולי הוא כבר יודע שברחתי.אולי אמא ואבא התקשרו ואמרו לו, עדכנו אותו. הוא ינסה לעצור אותי!" חשבתי בדאגה.
עמדתי שם ליד המעבדה, מבולבל ומתוסכל... הסתכלתי בשעון כל כמה זמן והשעה כבר הפכה ל-7:20!
בשעה הזאת בדיוק שוב מלמלתי לעצמי: "זה עכשיואו לעולם לא. זה עכשיו או לעולם לא!" ואז עזרתי אומץ החלטתי להיכנס, הייתי מאוד נרגש ומפוחד אךאזרתי אומץ ועמדתי מול הדלת.
נקשתי על דלת הזכוכית הגדולה שלוש פעמים, ואז במיידיות היא נפתחה. לא הבנתי איך בכזאת מהירות זה קרה, איך סבא שמע אותי.
אבל זה לא היה הוא, היה זה ילד, בן גילי בערך. לבוש שחורים, שיער אדמוני ובוהק עם מבט נורא רציני שפתח את הדלת. לא שמנו לב זה לזה ונתקלנו אחד בשני, נפלנו.
הוא הסתכל עליי במבט זועף ורוטן ושאל בעוקצנות: "תגיד אתה משתמש בעיניים שלך לפעמים?!"
לא שתקתי כמו דג ומיד השבתי: "כן עיוור ואתה?!"
ואז אני והוא מיד קמנו, הוא ניקה את בגדיו במכות קלות ואמר: "יש לך מזל שאין לי זמן, אחרת הייתי נותן לך ולפוקימון שתבחר, יהיה אשר יהיה, את ההפסד הראשון שלכם!"
ואז בצעדים מהירים דחף אותי דחיפה קטנה והלך. התעצבנתי נורא. צעקתי לו: "בפעם הבאה שנפגש נראה מי יהיה המפסיד ומי המנצח!"
הוא לא השיב ממש, הוא המשיך בדרכו עם גבו מופנה אליי, אך הושיט יד אחת למעלה ועשה מעין סימן של "פקה פקה..."
התרגזתי נורא. ניפחתי את הלחיים באוויר ומלמלתי לעצמי: "בלון נפוח, בפעם הבאה שנפגש אני עוד אראה לו!"
לפתע הדלת נפתחה שוב, אני מסתכל מופתע ורואה את סבא.
אני לוחץ את ידו בחיוך, מעט מזיע מלחץ. חשבתי לעצמי: 'הלוואי והוא לא יודע! הלוואי ולא עדכנו אותו! בבקשה שלא ינסה לעצור אותי!'
אך החלטתי לשמור על כמה שיותר קור רוח, למקרא שהוא עדיין לא יודע, כך גם לא יעלה עליי, ומיד שאלתי בחיוך "מה שלומך סבא?"
"בסדר" אמר ומזג לנו כוס נס קפה והזמין אותי לשבת. הוא הביט וסרק אותי בסקרנות, הבחין בקלות שאני מסודר ומאורגן לטיול.
אך בכל זאת הוא שאל ברטוריות: "מה אתה עושה פה כל-כך מוקדם?"
לגמתי באיטיות ובחיוך מכוס הנס ואמרתי: "תנחש."
הוא הסתכל עליי בפנים מופתעות מזוייפות "סוף סוף הוריך הרשו לך לצאת למסע?!"
אמרתי מיד בלי להסס: "כן. סוף כל סוף כן, כנראה שהם הבינו שאני כבר לא ילד קטן."
הוא הסתכל עליי, צחק ואמר "אכן אכן. זה נכון!"
ואז הוא נאנח, קם מהכיסא עליו ישב ואמר: "טוב, אז אני מניח שהגעת הנה לקחת פוקימון זה נכון?!" הנהנתי בראשי בחיוב ואז הוא הושיט את היד לכיוון מסויים.
הבטתי לכיוון וראיתי לפניי 12 פוקדורים!
"כל אחד מהם הוא התחלתי, חשבת כבר על אחד?" הוא שאל בחיוך. שפשתי את כף ידי על הסנטר, הבטתי בהם והרהרתי לעצמי.
סבא ניסה להקל עליי ואמר: "יש סוג מסויים שתעדיף?"
על זה מיד עניתי: "כן, אש!"
סבא סינן והשאיר לי רק את ההתחלתיים מסוג אש. חשבתי על כל האפשרויות שנותרו 'נשארו לי צ'ארמנדר, סנדקוויל, טורצ'יק וצ'ימצ'אר...' ואמרתי לבסוף: "אני חושב שאבחר בטורצ'יק!"
סבא הסתכל עליי מופתע ואמר: "הו הו הו.. טורצ'יק הוא פוקימון חביב, אמיץ ונאמן מאוד, בחירה מעניינת!"
הוא ניגש להביא לי את הפוקדור,הוא הביא אותו יחד עם פוקידע ומפה ואמר בגאווה: "בהצלחה לך האריסון, אני מקווה שתצליח במסע שלך ותהפוך למה שאתה הכי רוצה להיות!"
הודתי לו, שמתי את הפוקדור והפוקידע בתיק ויצאתי מהמעבדה מנופף לסבא לשלום. התרחקתי בצעדים מהירים מן המעבדה ועם הזמן כבר יצאתי משטח העיר. ככל שהתרחקתי ראיתי את החלק הפראי; הצמחייה הרבה, הדשא הרך, העצים שענפיהם מתנדנדים ברוח ומכך נשמע רחש נעים!
קרני השמש שמבצבצות מהעלים המטילים צל על כל המקום, באותו רגע הרגשתי ממש חיי, ממש נרגש. הסתכלתי סביב וראיתי כל מיני פוקימונים שמעבירים בי מבט חטוף ונעלמים אל תוך היער. לפתע נעצרתי, עמדתי במקום מבלי לזוז ושלפתי את הפוקדור של טורצ'יק.
הבטתי בפוקדור המנצנץ, הייתי שקוע בו ואז לחצתי על הכפתור במרכז. לפתע יוצא הקרן אור לבנה ובוהקת שנגעה בדשא וקיבלה צורה של דנוזאור קטן.
ולאחר כמה שניות ספורות האור הבוהק ומהסנוור נעלם, ראיתי בברור את טורצ'יקואז נשמע: "טורצ'יייי!" הקול היה עליז ושמח!
הוא הסתכל עליי בחיוך. התכופפתי אליו, ליטפתי את ראש והעדין ואמרתי לו: "היי חבר קטן, אני הארי. עכשיו אני ואתה שותפים למסע. נעבור הרפתקאות וקרבות ונהיה חזקים! אתה מוכן?"
הבחנתי שהוא מביט בי במבט נלהב בעוד אני מסביר לו, עיניו נצצו וראיתי בהן שפועמת בוא ההרגשה, גם את אותה הרגשה שבוערת בי!
הוא לפתע אמר בחיוך: "טורצ' טורצ'יק טורצ'!" וקיפץ לו בעליזות.
"אז אני מבין שזה כן" אמרתי בחיוך.
"שנתקדם?!" המשכתי וקרצתי אליו, טורצ'יק הנהן בראשו.. וכך התחלנו להתקדם כשלפתע נשמע קול עדין שקרא: "היי!"