"להתראות פרופסור תודה על הכל" אגיד לפרופסור ואצא מהמעבדה.התחלה:
הגיע בוקר היציאה למסע. אתם קמים בהתרגשות ומתארגנים, אוכלים ארוחת בוקר ונפרדים מההורים שלכם. אתם יוצאים החוצה וצועדים אל עבר מעבדת הפוקימונים של פרופסור בירץ', ואחרי כמה דקות אתם מגיעים כולכם יחדיו למעבדה. אתם מופתעים לגלות את רביעיית האליט פור משוחחים ביניהם בצד, דבר שגורם לכם עוד יותר להתרגש. אתם דופקים בדלת וכולכם נכנסים פנימה, משוחחים ביניכם על מי אתם רוצים לבחור וכד'. אתם פוגשים בפנים בפרופסור בירץ' שמחייך אליכם, ולא רחוק ממנו יושב סטיבן, ומסתכל עליהם. פרופסור בירץ' מברך אותכם לכבוד יציאתכם למסע, ושואל כל אחד את מי הוא רוצה לקבל כפוקימון ההתחלתי. כל אחד אומר לו, ולאחר כמה דקות אתם מחזיקים בידכם את הפוקימון ההתחלתי שלכם, יחד עם כל הציוד הדרוש למסע. כעת, סטיבן קם ואתם מסתכלים עליו ביראת כבוד. הוא מתחיל להסביר לכם על צוותי רובי וספיר, ועל צוותי אקווה ומגמה ומה המטרה שלכם. לבסוף, הוא מוציא דף מכיסו ומחלק אותכם לצוותים השונים (ראו ברשומים). סטיבן נפרד ממכם ויוצא החוצה. פרופסור בירץ' מחייך אליכם ומאחל לכם בהצלחה במסע. כעת, אתם רשאים לצאת החוצה ולהתחיל את המסע!
מה תעשו?
'יואו זה הרגע שאני מתחיל את מסעי אני לא מאמין חיכיתי לזה כל החיים שלי' אחשוב לעצמי.
"הגיע הזמן ללכת לדרך 1" אגיד לעצמי והוציא את טריקו שישב לי על הכתף ואתחיל ללכת לכיוון דרך מספר 1.