פרק ראשון- הפוקימון הראשון שלי(דור ראשון)
אוקיי, דבר ראשון, זאת קומדיה. אל תצפו ממני להיכנס לכל מיני "עומקים אדירים" או איך שלא תקראו לזה. אני מקווה שתצחקו מזה, ואם אני יראה שהסדרה הזאת אהובה, אני יוסיף עוד פרקים.
*הסיפורים לא קשורים למשחק פוקימון, אז אל תגידו לי "היי, מה אתה מדבר על זה? זה רק משחק!".
פרק ראשון- הפוקימון הראשון שלי(דור ראשון)
יש הרבה סיפורים על מאמן אחד, בשם אש קאטצ'אם. ראיתם את העונה "שחור ולבן"? גם אם לא, אני יכול לספר לכם שעל הבנאדם הזה אסור לסמוך. לדוגמא- במכון הראשון, אש התמודד מול הפוקימון "פאנסייג'", פוקימון קוף העשב. ונחשו את מי הוא בחר? "אושאווט", פוקימון לוטרת המים. ולמה בסוף הוא ניצח? כי סאטוצ'י טאג'ירי החליט, שגם אנשים חסרי חוש אסטרטגיה יכולים לנצח. אל תסמכו על זה.
בפרק הזה, אני אדבר אתכם על בחירת הפוקימון המנצח, הסוגים שהוא טוב עליהם, גרוע עליהם, ועל מי לא כדאי לכם להסתכל בכלל.
נתחיל באישיות. קודם כל, לפני שתבחרו בפוקימון הראשון שלכם, כדאי לכם לבדוק איך הוא מתנהג. רוצים לדעת למה? תחשבו על המאמן העלוב ביותר שאפשר בכלל לחשוב עליו. לפני כל המאמנים שראיתם. ג'יימס. כן, אותו ג'יימס מצוות רוקט. תחשבו מה שבא לכם עליו, אבל לפי דעתי, ג'סי פשוט הרסה את האיש. אבל בואו לא נסטה מהנושא, ונדבר על מה שהוא עשה. קקניה, פוקימון הקקטוס. כולם יודעים שזאת הבחירה הכי גרועה שמישהו יכול לבחור. אמנם בפוקידע רשום שקקניה "רגיש" ו"אוהב בני אדם", "מחבק" וכל מיני דברים דומים, אבל מי שצפה בעונה "הקרב הגדול", יודע שקקניה כל שניה "חיבק" אותו, מה שגרם לדקירות רבות, ולהרבה ביקורים במרכז הפוקימונים(לא בשביל הפוקימון עצמו). אז לפני שאתם בוחרים בלי היסוס פוקימון ש"מחבק", או משהו כזה, תסתכלו שניה על המראה שלו, ואז תחליטו האם אתם רוצים אותו.
ונתחיל בדור הראשון. יש שם פוקימונים ממש טובים, וסך הכל זה דור לא רע בכלל. צ'ארמנדר, סקווירטל ובאלבאזור, אלו הפוקימונים שייתנו לכם להתחיל איתם. לפחות עם אחד מהם. אז לפני שתגידו מיד "צ'ארמנדר!", כדאי לכם לבדוק מה כל אחד יודע לעשות. ואני יודע שהרוב יבחרו מיד את צ'ארמנדר כי הוא "מגניב".
ונתחיל עם העשבי- באלבאזור.
חשבתם שהדינוזאורים נכחדו? תחשבו שוב. באלבאזור, "פוקימון הזרע", נראה דומה לדינוזאור בצורה חריגה, רק עם ראש שנראה בדיוק כמו ראשו של מיו, לפחות בצורה. זהו פוקימון שאפילו כשהוא כועס הוא חמוד!
![]()
שמתם לב? אבל החמודי הזה הופך לדינוזאור, שלפי דעתי נראה כאילו סיממו אותו. וקשה. תסתכלו שניה על הגוף ה"מעוצב", על הפרצוף האדיש ועל החוסר מודעות להיגיינה, למרות שהוא אמור להתמחות בחליטות של צמחים שונים.
נראה כועס? יותר כמו עומד להוציא גרעפס חזק מהפה. אני לא הייתי חושב את עצמי מוגן יותר כשאני בחברתו של הפוקימון הזה. אבל, זה נתון לבחירתכם.
התחלתם עם באלבאזור מהעיר פאלט? יש לכם מזל גדול!
בשביל המכון הראשון, הקטנצ'יק הזה מצוין נגד מתקפות אבן, והוא ישאב כל טיפת סלע שיש ביצורים של ברוק.
בשביל המכון השני, מכון המים של מיסטי, תחשבו לבד אם הוא טוב.
בשביל המכון השלישי, מכון החשמל של סארג', בואו נגיד שחשמל לא משהו נגדו.
מהמכון הרביעי זה כבר עשב, אבל אפשר לסמוך עליכם שתשיגו עוד כמה פוקימונים חוץ ממנו.
ונמשיך עם פוקימון האש- צ'ארמנדר.
גם דרקונים קיימים במשחק הזה. והם נראים מצוין. רק שיש להם חיסרון קטן, או שניים.
דבר ראשון- כשמכבים לפוקימון ה"חזק" הזה את הלהבה המסכנה שתקועה לו על הזנב- הוא מת. זאת אומרת שאי אפשר לקלח אותו, ומהר מאוד הוא יתחיל להסריח את הסביבה שלכם.
דבר שני- הוא לא כל כך נחמד. אני לא יודע אם זה קורה בתקופת ההתבגרות שלו, כמו שזה קורה לרוב בני האדם, אבל צ'אריזארד הוא לא הטיפוס האוהב והמחבק, אלא יותר הטיפוס שאוהב לשרוף את הפרצוף המבוהל של המאמן שלו, ולהינות מזה.
תחשבו שניה על אש. מסכן הילד, רק בן עשר, וכבר זוכה לכמה מנות טובות של להביור בפרצוף מצ'אריזארד. וכן, הוא התחיל לשנוא אותו רק כשהוא התפתח מצ'ארמיליון.
צ'ארמנדר. לטאה די שווה בתור מתחיל, לא? טוב, בשביל רושם ראשוני, לא הצליח לו. אפילו תמונה הוא לא יכול לעשות כמו שצריך.
ת'אמת? הפוקימון הזה לא רע בכלל. רק שבתור מתחיל לא הייתי ממליץ עליו. ולמה?
המכון הראשון- מכון האבן. גרוע. יהיה לכם מזל גדול אם תצליחו ללמד אותו טופרי ברזל, ודי קשה להצליח בזה.
המכון השני- מים. תנחשו לבד מה יקרה. יהיה לכם מזל גדול אם הוא לא ימות לכם באמצע הקרב. ומוות זה משהו שהאחות ג'וי לא יכולה לרפא.
מהמכון השלישי הכל סבבה, אבל תזכרו שבתור התחלה לא יהיה לכם קל כל כך. אם אתם בכל זאת רוצים אותו, כדאי לכם לתפוס עוד הרבה פוקימונים. אני ממליץ את אודיש.
תמונה של צ'אריזארד, לקינוח-
אני יודע שהוא חצי מת בתמונה הזאת, אבל אמרתי כבר שהוא לא יודע להצטלם?
ולסיום, פוקימון המים- סקווירטל.
קרוב למדי הבחירה הכי טובה שתוכלו לבצע. ולמה?
זה הפוקימון המושלם למאמן שרוצה להשלים את הפוקידע. פוקימון חזק, שיכול לעזור לך לתפוס הרבה פוקימונים. הוא נחשב "פוקימון הביניים", ולמה?
על המכון הראשון- תותח
על המכון השני- ככה ככה
על המכון השלישי- כבר לא משהו.
אבל אני בטוח שעד אז תתפסו כבר הרבה פוקימונים.
הפלאש סינוור אותו- סקווירטל בפעולה.
לאחר שסקווירטל מתפתח לוואטורטל, ושוב לבלאסטויז, הוא נראה בערך ככה-
אבל אל תטעו- הפוקימון הזה די שימושי. תחשבו על זה שהצב הזה יכול להרוג דרקון כשהוא, למעשה, יורק עליו.
ועכשיו, מה הייתם רוצים?
הדרך הקלה, המהירה, שלא כל כך שווה את המאמץ(באלבאזור)? גם ככה יש עוד הרבה עשבים בשדה...
הדרך הקשה, המסוכנת, ששווה את המאמץ(צ'ארמנדר)? לפי איך שאני יודע הדרקון היחיד בדור הזה חוץ ממנו הוא עם מחושים, אז תחשבו טוב.
או שאולי דרך הביניים, זאת שתוכלו לסמוך עליה יותר(סקווירטל)? הצב הזה לא כל כך איטי, לפי מה שאני יודע.