Pokemon GO
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 10
  1. משתמש מנוסה
    שם: שאו פו
    שלום לכולם,
    אני רוצה לדבר אתכם קצת על חזון יחזקאל: העצמות היבשות.
    יחזקאל הנביא חזה שעם ישראל יקומו לתחייה, כמו שכתוב בפסוקים הבאים:

וַיֹּאמֶר אֵלַי בֶּן אָדָם הֲתִחְיֶינָה הָעֲצָמוֹת הָאֵלֶּה וָאֹמַר אֲדֹנָי ה' אַתָּה יָדָעְתָּ: וַיֹּאמֶר אֵלַי הִנָּבֵא עַל הָעֲצָמוֹת הָאֵלֶּה וְאָמַרְתָּ אֲלֵיהֶם הָעֲצָמוֹת הַיְבֵשׁוֹת שִׁמְעוּ דְּבַר ה': כֹּה אָמַר אֲדֹנָי ה' לָעֲצָמוֹת הָאֵלֶּה הִנֵּה אֲנִי מֵבִיא בָכֶם רוּחַ וִחְיִיתֶם: וְנָתַתִּי עֲלֵיכֶם גִּדִים וְהַעֲלֵתִי עֲלֵיכֶם בָּשָׂר וְקָרַמְתִּי עֲלֵיכֶם עוֹר וְנָתַתִּי בָכֶם רוּחַ וִחְיִיתֶם וִידַעְתֶּם כִּי אֲנִי ה': וְנִבֵּאתִי כַּאֲשֶׁר צֻוֵּיתִי וַיְהִי קוֹל כְּהִנָּבְאִי וְהִנֵּה רַעַשׁ וַתִּקְרְבוּ עֲצָמוֹת עֶצֶם אֶל עַצְמוֹ:

יחזקאל חזה שכל מתי ישראל יקומו לתחייה, ושאלוקים ידבר אליהם, וכך הם יקומו, כמו שכתוב בפסוק הבא:

וְרָאִיתִי וְהִנֵּה עֲלֵיהֶם גִּדִים וּבָשָׂר עָלָה וַיִּקְרַם עֲלֵיהֶם עוֹר מִלְמָעְלָה וְרוּחַ אֵין בָּהֶם:

אלוקים דיבר אל העצמות, ואלו הצמיחו מחדש בשר ועור.
    החזון הזה מדהים, הקב"ה גורם לעצמות פשוטות לחזור לחיים.
    בפסוקים הבאים מתוארת הדרך בה אלוקים נתן חיים לגופות שיצר:

וַיֹּאמֶר אֵלַי הִנָּבֵא אֶל הָרוּחַ הִנָּבֵא בֶן אָדָם וְאָמַרְתָּ אֶל הָרוּחַ כֹּה אָמַר אֲדֹנָי ה' מֵאַרְבַּע רוּחוֹת בֹּאִי הָרוּחַ וּפְחִי בַּהֲרוּגִים הָאֵלֶּה וְיִחְיוּ: וְהִנַּבֵּאתִי כַּאֲשֶׁר צִוָּנִי וַתָּבוֹא בָהֶם הָרוּחַ וַיִּחְיוּ וַיַּעַמְדוּ עַל רַגְלֵיהֶם חַיִל גָּדוֹל מְאֹד מְאֹד: ס וַיֹּאמֶר אֵלַי בֶּן אָדָם הָעֲצָמוֹת הָאֵלֶּה כָּל בֵּית יִשְׂרָאֵל הֵמָּה הִנֵּה אֹמְרִים יָבְשׁוּ עַצְמוֹתֵינוּ וְאָבְדָה תִקְוָתֵנוּ נִגְזַרְנוּ לָנוּ: לָכֵן הִנָּבֵא וְאָמַרְתָּ אֲלֵיהֶם כֹּה אָמַר אֲדֹנָי ה' הִנֵּה אֲנִי פֹתֵחַ אֶת קִבְרוֹתֵיכֶם וְהַעֲלֵיתִי אֶתְכֶם מִקִּבְרוֹתֵיכֶם עַמִּי וְהֵבֵאתִי אֶתְכֶם אֶל אַדְמַת יִשְׂרָאֵל

פשוט לא ייאמן. פלא הבריאה.
    תחשבו לרגע על מכונה מורכבת מאוד, שעובדת בלי הפסקה. לפתע, המכונה מתפרקת לגמרי, וכל מה שנותר זה שלדת המכונה, החלק הבסיסי ביותר.
    ייקחו חדשים, אם לא שנים לבנות על השלדה הזאת מכונה חדשה.
    והנה, אלוקים לוקח את היצירה המורכבת ביותר שלו, ועוד המון כאלה, ותוך שניות ספורות הופך אותם ליצורים חיים לכל דבר.

מפרשי הפסוקים הללו זכרונם לברכה, חלקו דעותיהם בקשר לפסוקים האלו.
    חלק מהפרשנים אמרו שהפסוקים האלו הם בעצם משל, לתחיית בני ישראל מן הגלות, בדיוק כמו שקרה לפני כמה שנים.
    בני ישראל, שהיו מפוזרים בכל העולם, שרדו והתגברו על מלחמות קשות, ועל השואה בפרט, והצליחו באיחוד כוחות להקים מדינה משלהם.
    מדינה שתוך שישים שנה עשתה יותר ממה שמדינות שקיימות כבר מאות שנים לא עשו.
    המצאות גאוניות, פטנטים חדשניים, מעיל רוח(מכשיר ששמים על טנקים, המכשיר יוצר שדה כוח שמיירט כל טיל שנוגע בו), ועוד המון דברים שאף אחד לא יצר.
    אלוקים נתן לנו את הכח להקים מדינה חדשה, שתוכל לשרוד בתנאים הכי קשים.
    ואני בטוח, שלא משנה כמה אנשים לא מאמינים שהוא קיים, הקב"ה מסתכל מעלינו עכשיו עם חיוך על הפנים(מטאפורה).

יש גם כמה מפרשים, שהלכו דווקא על הדרך הקלה, ואמרו שכל מה שכתוב באמת נכון, בלי מטאפורות ובלי רמזים.
    חכמים אלו קבעו שבאמת, כמו שכתוב בפסוקים, עצמותיהם של בני ישראל יצמיחו מחדש בשר ועור, ויקומו לתחייה.
    הם אמרו, שכל ישראל יחזרו להיות כמו שהיו, וכולם יחיו ביחד.
    וזה כולל את אבותינו, אברהם, יצחק ויעקב, זה כולל את משה רבנו, את אהרון ומרים, את שרה, רבק, רחל ולאה, וגם את כל קרובי משפחתכם שנפטרו.
    כל מי שרציתם לפגוש, כל מי שאתם מתגעגעים אליו, כולם יחיו ביחד, בהרמוניה ובשיתוף.
    ארץ ישראך תחזור להיות כמו שהוא היה אמור להיות, לפני חטא האדם הראשון.
    ארץ ישראל תחזור להיות גן עדן.

האם כל זה נכון? האם באמת כל בני ישראל יקומו לתחייה?האם נוכל בעתיד לפגוש את אדם וחוה, נח, אברהם, יצחק, יעקב ומשה?
    אתם מוזמנים לדון על זה בנושא הזה.

ואם תרצו, שיר מדהים של עמיר בניון, שמדבר על תחיית המתים, תהנו!
    [YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=ND157XTuDTs[/YOUTUBE]
    מצטער חברים, פרשתי =(
    ליצירת קשר: סקייפ ohadklein11 או מסן ohadklein11@gmail.com
    עדיף סקייפ =)

אם תרצו לראות את סיבת הפרישה:

Spoiler ספוילר

2. משתמש מנוסה
    שם: גלעד (קינגלר)
    יפה מאוד!
    יכולת לפרט מעט יותר לגבי הדעות.
    יכולת להוסיף פיסוק (פסיק, נקודה ופסיק נקודה או נקודותיים. פסיק לעצירה, נקודה למשפט (שלא חייב להיגמר עם פסוק) ופסיק נקודה או נקודותיים (שדווקא היו שם) בשביל סוף פסוק).
    אני אפרסם את כמות הנקודות מאוחר יותר.

דעתי האישית לגבי הנבואה היא, שכל דבר בתורה יכול לקיים שני פירושים, ששניהם יהיו נכונים.
    כך לדוגמא יכול להיות (ואני גם חושב כך) שהפסוקים האלו מדברים על השואה ודומותיה, ההשוואה בין הפסוקים ובין התהליך של התוקמה מהשואה (ומהאירועים הדומים שהיו באזור הזמן שלפני הקמת המדינה) ממש מושלמת.

אני לא חושב שזה סותר את קיום הנבואה הזאת בתור נבואת תחיית המתים, וזה לא סותר את הפירוש השני של הנבואה.
    תמיד רגע לפני שאתה עונה תשובה למי שאתה מתווכח איתו, תשאל אותו שאלה שתקשה עליו. אל תקל על מי שמתווכח איתך (0_^).

כנסו לפורום יהדות והלכה. אפשר גם ללחוץ על העולם...

קרדיט לבורא עולם על ההשקעה המדהימה ביצירה כל כך מושלמת.
    קרדיט לאדם שיודע לנצל את כל אלה.

תודה רבה לדוקטור ספין שהכין בשבילי את התמונה המתאימה!

הקבוצה שלי במ"ת של מאי:
    Spoiler ספוילר
    אקס מן טים
    Spoiler ספוילר

אני הייתי:
    Spoiler ספוילר

3. משתמש מנוסה
    באמת יכול להיות, אבל אני לא שאלתי מה מהם נכון,
    אלא שאלתי האם זה באמת נכון?
    כי אתה צודק, יכול להיות מאוד שגם הפירוש השני יהיה אמיתי.
    ד"א נהנית מהשיר?
    מצטער חברים, פרשתי =(
    עדיף סקייפ =)

Spoiler ספוילר

4. משתמש מנוסה
    לא יכולתי לשמוע אותו (בטח לא בשעה כזאת) כי זה יפריע לכל הבית.
    תמיד רגע לפני שאתה עונה תשובה למי שאתה מתווכח איתו, תשאל אותו שאלה שתקשה עליו. אל תקל על מי שמתווכח איתך (0_^).

הקבוצה שלי במ"ת של מאי:
    Spoiler ספוילר
    אקס מן טים
    Spoiler ספוילר

אני הייתי:
    Spoiler ספוילר

5. משתמש מנוסה
    שם: רן
    ממש יפה! פרשנויות מעניינות לא חשבתי על חזון העצמות היבשות במשמעויות כאלה. לדעתי בין אם זה יקרה ובין אם לא, יש מסר מעבר, שנותן לך להאמין שיהיה טוב בסוף, גאולה, כל האהובים שלנו שמתו יחזרו להיות איתנו. זה דבר מאוד מעודד ונותן תקווה במיוחד בזמנים קשים שאנו מתפללים לגאולה.
    כמובן זו דעתי האישית בלבד, יכול להיות שזה שטויות במיץ עגבניות
    איפה הזמנים ביו-גי-הו שלא הייתה חפיסה בלי Man-Eater Bug ו Summoned Skull.

"מסיפורי פוגי אפשר ללמוד"
    Spoiler ספוילר

תפרחת!! הדבר הכי מצחיק ב-Youtube!! כאלה שטויות, יעוף לכם המוח! (תראו גם דיבוב מצחיק לתוכנית דת 24, 27, 29, 30, 32...)

Spoiler ספוילר

Spoiler ספוילר

!The Best Bond Ever

6. משתמש מנוסה
    שם: אופק
    צריך עוד אנשים כמוך בפורום.
    קטע עמוק,באמת מחזק במיוחד בתקופה הזאת..
    ברור שאני מקווה שהנבואה מדברת על הפרוש השני,אבל אני לא סותר את האפשרות ששתי הפרושים נכונים כמו שאמר RabbiKingler
    כמה זמן לא הייתי פה .. מתלבט אם לחזור

7. מִיסְטֵר פִיזַָה
    שם: גיל גיל גיל הגמל הרגיל
    חח על זה אני לומד בדיוק בתנ"ך.
    הפרשנות יפה מאוד. אבל קשה לי להאמין שה' יחזיר את כל בני ישראל לחיים. אתה יודעים כמה יהודים חיו מאז אברהם? יהיה פיצוץ אכלוסין, זה בטוח.
    המשך יום נעים, גיל
    يوم سعيد,جيل.

כל כך נכון...

משפטי החוכמה שלי:
    Spoiler ספוילר

עוד כל מיני דברים:
    Spoiler ספוילר

ציטוט פורסם במקור על ידי מלך השטיחים צפה בהודעה
    אני מכריז עליכם בעל ובעל ):
    עומר! 3>
    http://www.rogeldiamonds.co.il/loade...ement-ring.jpg

8. משתמש מנוסה
    ציטוט פורסם במקור על ידי Real Pizza צפה בהודעה
    הפרשנות יפה מאוד. אבל קשה לי להאמין שה' יחזיר את כל בני ישראל לחיים. אתה יודעים כמה יהודים חיו מאז אברהם? יהיה פיצוץ אכלוסין, זה בטוח.
    פיצוץ אוכלוסין לא יהיה, ולמה?
    כנראה שתחיית המתים תתבצע בימות המשיח, וכשהמשיח יגיע כל המוסלמים, הנוצרים, הדרוזים וכו' יבינו מי הבוס בעולם הזה, וישתקו. כך, נוכל לנהל חיים שלווים.
    בקרוב אני אכתוב עוד דרשה, שאולי תעזור לכם באמת להבין יותר טוב.
    מצטער חברים, פרשתי =(
    עדיף סקייפ =)

Spoiler ספוילר

9. משתמש מנוסה
    ציטוט פורסם במקור על ידי Real Pizza צפה בהודעה
    תחיית המתים לא בדיוק מתארת תחייה שכזאת, אני אסביר לך למה באמצעות דוגמא:
    ביהדות יש עיקרון של גילגול נשמות, אני לא הולך להביר לך מה זה אומר, כי זה אומר דברים שקשה להבין ואני לא מצאתי את הזמן וההזדמנות ללמוד על זה מאדם שמבין, ועוד הרבה רבנים גדולים בישיבה שלי (שהם אולי לא גדולים כמו רב העיר שלנו, או רבנים אחרים, אבל הם עדיין גדולים מאוד) ששאלתי אותם לגבי זה אמרול לי שהם לא מבינים, לכן אני לא חושב שאני יכול להגיד שאני מבין מה זה.

אבל בכל מקרא, נניח שאדם התגלגלה לו הנשמה שוב לאדם אחר יהודי, בתחיית המתים, איזה מהם יקום?
    אין לי מושג מה התשובה, זה רק ממחיש את זה שזה לא יהיה כמו שאתה חושב שזה יהיה פשוטו כמשמעו.

ציטוט פורסם במקור על ידי Sandshrew צפה בהודעה
    פיצוץ אוכלוסין לא יהיה, ולמה?
    כנראה שתחיית המתים תתבצע בימות המשיח, וכשהמשיח יגיע כל המוסלמים, הנוצרים, הדרוזים וכו' יבינו מי הבוס בעולם הזה, וישתקו. כך, נוכל לנהל חיים שלווים.
    בקרוב אני אכתוב עוד דרשה, שאולי תעזור לכם באמת להבין יותר טוב.
    פירום הנקודות: אחרי התלבטות בין 7 ל8 נקודות החלטתי להביא לך שמונה נקודות על דבר התורה. עלה והצלח.

הוא לא התכוון לזה בפיצוץ אוכלוסין, הוא יתכוון שלא יהיה מספיק מקום בארץ.
    התשובה שכנראה אני יכול לחשוב על משהו שלמדתי, שהרוח הכלל ישראלית (הלאומית) תחייה לגמרי בין כל הפרטים (מושגים מסובכים של הרב קוק, אולי אני אסביר על שיטתו מתי שהוא), עד שהפרט יהיה חי בתוך הכלל, לכן זה לא משנה באמת אם הפרטים (אנשים בודדים) יחיו, אלה יותר לגבי קיום הרוח הכללית (שכוללת גם את הפרטים).

הקבוצה שלי במ"ת של מאי:
    Spoiler ספוילר
    אקס מן טים
    Spoiler ספוילר

אני הייתי:
    Spoiler ספוילר

10. משתמש מנוסה
    תודה רבה!!
    מצטער חברים, פרשתי =(
    עדיף סקייפ =)

Spoiler ספוילר

מידע על הנושא

משתמשים שצופים באשכול

יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •