שלום לכולם.
כן, לא בתבלבתי, גם אתם לא התבלבתם, באמת רק תחילת השבוע היום.
בעצם נדמה לי שזאת ההדדמנות לומר "הפתעה" כי הינה הגיע השינוי שלא ציפיתם לו.
מהשבוע, בעזרת ה', אני משנה את הסגנון של דבר התורה, ובכך אני משתדל להפוך אותו מסביל לפעיל.
במילים אחרות, כאן גם אתם אמורים לנסות את מירב ההיגיון והיצירתיות שלכם בשביל לקיים את הדבר תורה.
אני מאוד מקווה שהפרוייקט יצליח.
האם שכחתי לציין שזה נושא פרסים?
מי שיביא לי תשובה יפה לשאלה שנשאלת כאן, או שאלה יפה על פרשת השבוע או על תשובה של מישהו אחר, יקבל נקודות בעיין יפה.
איך זה בעצם הולך?
אני פותח בתחילת השבוע את הנושא עם שאלה, קושייה או חידה (הסברים בקרוב בנושא ניפרד) שקשורה (או על) לפרשת השבוע.
אתם רואים את השאלה וחושבים עליה, אחרי שיש לכם רעיון יפה, מומלץ לשלוח את זה אלי בפרטי (לא חייבים, גם מי שיפרסם כאן יקבל נקודות).
אני רוצה שישלחו אלי בפרטי כדי לתת לאנשים לבטא את היצירתיות שלהם וכדי לתת ליותר אנשים הדדמנות לזכות בנקודות.
בסופו של דבר אני מפרסם כאן את הרעיונות השונים ואולי גם את דעתי, ומחלק נקודות לאנשים.
אז מה עושים בנושא עצמו?
כאן אתם יכולים להציע רעיונות לא גמורים ולקבל עליהם דעות (ושאלות שבודקות אתכם), אתם יכולים להציע שאלות משלכם על פרשת השבוע, אפשר גם להגיד מה דעתכם על השאלות ששאלתי ואם יש עוד דברים ששכחתי ואני אזכר בהם אני אכתוב אותם.
אני לא אשקר, יש בחידון הזה יתרון קל לטובת אנשים שבאים ממשפחות דתיות, אבל לרוב השאלות שאני אביא הן לא שאלות רגילות גם אצל דתיים ולכן כל אחד יכול לנסות את כוחו.
שימו לב, לא חייבים להציע רעיון מושלם בשביל להשיג נקודות, גם על רעיון שנפסל, על חצי רעיון לא גמור או על רעיון "חלש" ניתן להשיג נקודות.
מומלץ להשתמש בחומש או בתנ"ך לפעמים בשביל השאלות.
אחרי כל ההקדמה הזאת, בואו נתחיל:
שאלת היגיון מספר אחת:
הקדמה לשאלה:
תחילת הפרשה די מתקשרת לפרשה הקודמת ומדברת על המעמד של קבלת עם ישראל את הברית של האלה והברכה.
בספר דברים פרק כט' פסוק יז' מדבר על כך שעלולים להיות בעם אנשים שעלולים להזיק לעם בגלל שליבם פונה לכיוון אלוקים אחרים.
השאלה:
פסוק יח' כתוב ככה (ואני בכוונה לא מנקד מעבר לסוף פסוק ואתנח (=אמצע פסוק)):
"והיה בשמעו את דברי האלה הזאת והתברך בלבבו לאמר שלום יהיה לי כי בשרירות ליבי אלךאתנח) למען ספות הרוה את הצמאה;"
כל מה שאני יכול להסביר לכם זה שמי ששמע את האלה (הקללה) הוא אותו אדם בעייתי.
המשימה שלכם היא להסביר למה הפסוק מתכוון (פרקו את אי ההבנה שלכם על הפסוק לחלקים שאם הייתם יודעים אותם הייתם מבינים, ונסו לענות עליהם).
קדימה, כדאי להתחיל לנסות להציע רעיונות לניקוד ופירוש הפסוק כדי לקבל נקודות.
אני מבין שזה לא בטוח ברור ולכן אתם מוזמנים לשאול שאלות כאן בנושא.
אחרי התקדמות מסויימת אני אפרסם חידה נוספת.
מותר לפרסם הודעות כמו "שחלתי לך, תתיחס" וכדומה.
רעיון טוב אחד יש כבר לרן- Ace Ventura שהביא רעיון יפה שמביט על ההשקפה של האדם.