Pokemon GO
מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7
  1. משתמש מנוסה
    שם: גלעד (קינגלר)
    שלום לכולם.
    כן, לא בתבלבתי, גם אתם לא התבלבתם, באמת רק תחילת השבוע היום.
    בעצם נדמה לי שזאת ההדדמנות לומר "הפתעה" כי הינה הגיע השינוי שלא ציפיתם לו.

מהשבוע, בעזרת ה', אני משנה את הסגנון של דבר התורה, ובכך אני משתדל להפוך אותו מסביל לפעיל.
    במילים אחרות, כאן גם אתם אמורים לנסות את מירב ההיגיון והיצירתיות שלכם בשביל לקיים את הדבר תורה.
    אני מאוד מקווה שהפרוייקט יצליח.

האם שכחתי לציין שזה נושא פרסים?
    מי שיביא לי תשובה יפה לשאלה שנשאלת כאן, או שאלה יפה על פרשת השבוע או על תשובה של מישהו אחר, יקבל נקודות בעיין יפה.

איך זה בעצם הולך?
    אני פותח בתחילת השבוע את הנושא עם שאלה, קושייה או חידה (הסברים בקרוב בנושא ניפרד) שקשורה (או על) לפרשת השבוע.
    אתם רואים את השאלה וחושבים עליה, אחרי שיש לכם רעיון יפה, מומלץ לשלוח את זה אלי בפרטי (לא חייבים, גם מי שיפרסם כאן יקבל נקודות).
    אני רוצה שישלחו אלי בפרטי כדי לתת לאנשים לבטא את היצירתיות שלהם וכדי לתת ליותר אנשים הדדמנות לזכות בנקודות.
    בסופו של דבר אני מפרסם כאן את הרעיונות השונים ואולי גם את דעתי, ומחלק נקודות לאנשים.

אז מה עושים בנושא עצמו?
    כאן אתם יכולים להציע רעיונות לא גמורים ולקבל עליהם דעות (ושאלות שבודקות אתכם), אתם יכולים להציע שאלות משלכם על פרשת השבוע, אפשר גם להגיד מה דעתכם על השאלות ששאלתי ואם יש עוד דברים ששכחתי ואני אזכר בהם אני אכתוב אותם.

אני לא אשקר, יש בחידון הזה יתרון קל לטובת אנשים שבאים ממשפחות דתיות, אבל לרוב השאלות שאני אביא הן לא שאלות רגילות גם אצל דתיים ולכן כל אחד יכול לנסות את כוחו.
    שימו לב, לא חייבים להציע רעיון מושלם בשביל להשיג נקודות, גם על רעיון שנפסל, על חצי רעיון לא גמור או על רעיון "חלש" ניתן להשיג נקודות.
    מומלץ להשתמש בחומש או בתנ"ך לפעמים בשביל השאלות.

אחרי כל ההקדמה הזאת, בואו נתחיל:

שאלת היגיון מספר אחת:

הקדמה לשאלה:
    תחילת הפרשה די מתקשרת לפרשה הקודמת ומדברת על המעמד של קבלת עם ישראל את הברית של האלה והברכה.
    בספר דברים פרק כט' פסוק יז' מדבר על כך שעלולים להיות בעם אנשים שעלולים להזיק לעם בגלל שליבם פונה לכיוון אלוקים אחרים.

השאלה:
    פסוק יח' כתוב ככה (ואני בכוונה לא מנקד מעבר לסוף פסוק ואתנח (=אמצע פסוק)):
    "והיה בשמעו את דברי האלה הזאת והתברך בלבבו לאמר שלום יהיה לי כי בשרירות ליבי אלךאתנח) למען ספות הרוה את הצמאה;"

כל מה שאני יכול להסביר לכם זה שמי ששמע את האלה (הקללה) הוא אותו אדם בעייתי.
    המשימה שלכם היא להסביר למה הפסוק מתכוון (פרקו את אי ההבנה שלכם על הפסוק לחלקים שאם הייתם יודעים אותם הייתם מבינים, ונסו לענות עליהם).

קדימה, כדאי להתחיל לנסות להציע רעיונות לניקוד ופירוש הפסוק כדי לקבל נקודות.
    אני מבין שזה לא בטוח ברור ולכן אתם מוזמנים לשאול שאלות כאן בנושא.

אחרי התקדמות מסויימת אני אפרסם חידה נוספת.

מותר לפרסם הודעות כמו "שחלתי לך, תתיחס" וכדומה.

רעיון טוב אחד יש כבר לרן- Ace Ventura שהביא רעיון יפה שמביט על ההשקפה של האדם.
    תמיד רגע לפני שאתה עונה תשובה למי שאתה מתווכח איתו, תשאל אותו שאלה שתקשה עליו. אל תקל על מי שמתווכח איתך (0_^).

כנסו לפורום יהדות והלכה. אפשר גם ללחוץ על העולם...

קרדיט לבורא עולם על ההשקעה המדהימה ביצירה כל כך מושלמת.
    קרדיט לאדם שיודע לנצל את כל אלה.

תודה רבה לדוקטור ספין שהכין בשבילי את התמונה המתאימה!

הקבוצה שלי במ"ת של מאי:
    Spoiler ספוילר
    אקס מן טים
    Spoiler ספוילר

אני הייתי:
    Spoiler ספוילר

2. משתמש מנוסה
    חבל שאף אחד לא הגיב עוד בנושא עצמו.

מכיוון שהחלטתי שזה הזמן לחידה נוספת אני אפרסם את הרעיון היפה שרן שלח לי בה"פ.

הוא התייחס לגישה של אותו אדם כלפי ה' וזה מה שהוא שלח לי:
    לדעתי האיש מתכוון ב"התברך בלבבו" שהוא חשב עצמו למבורך ומוסיף "שלום יהיה לי" כלומר אני אחיה בשלום, "כי בשרירות לבי אלך" כלומר אני אלך לאן שהלב שלי מוביל אותי. ליבו מוביל אותו לאלוקים אחרים וכך בעצם לא חשש מהקללה, בחשיבה שאלוקיו המדומים יגנו עליו. "למען ספות הרווה את הצמאה" זה החלק הכי קשה ולדעתי זה אומר שהוא מרגיש יותר "רווה" כלומר "מלא" (מבחינה נפשית) כשהוא מאמין באלוקים אחרים, ושעד עכשיו הוא הרגיש "צמאה" חוסר (מבחינה רגשית).
    דבר ראשון, ממש נהנתי לקרוא את הרעיון הזה ואני מקבל אותו.
    הערות:
    לא שלחת לי גם את הפסוק עם סימני פיסוק (שחכתי לכתוב לך את זה בה"פ בהערות, אבל זה כתוב למטה".
    בנוסף, היה יכול להוסיף לך ניקוד עם היית יכול לפרש גם כללי יותר.
    התשובה הזאת מקבלת ציון 8.5 מה שאומר שהוא מקבל שבע נקודות (!!!) שיצורפו בקרוב לחנות המתנות.

אני לא אכתוב עדיין את דעתי כאן, כי אני רוצה לתת לכם עוד הזדמנות לחשוב על פירושים נוספים (בגלל שאחרים עוד לא שלחו לי ה"פ).

בינתיים לחידה הבאה:

מספר פסוקים אחרי החידה הקודמת, מתוארת המשך השתלשלות העיניינים עם אותו אדם ממקודם.
    לפתע מגיע פסוק לא קשור:
    "הנסתרות לה' אלהינו: והנגלות לנו ולבנינו עד עולם לעשות את כל דברי התורה הזאת;"

הפעם אני לא נותן הקדמה מעבר כי זה ישפיע על ההבנה שלכם ויכוון אתכם יותר מדי לכיוון שלי אולי, ואני רוצה שזה יבוא מכם.
    רמז, כדאי לבדוק טוב את הפסוקים שקדמו לזה (ואפשר גם להכניס את זה לפירוט של התשובה) וניתן גם להעזר (לא כדאי להגזים) ברש"י ובתירגום אונקלוס (גם לחידה הקודמת).
    החידה הזאת אולי תביא פחות נקודות (בקצת) מהשאלה הקודמת.

קדימה להסתער על הפיתרון!
    תמיד רגע לפני שאתה עונה תשובה למי שאתה מתווכח איתו, תשאל אותו שאלה שתקשה עליו. אל תקל על מי שמתווכח איתך (0_^).

הקבוצה שלי במ"ת של מאי:
    Spoiler ספוילר
    אקס מן טים
    Spoiler ספוילר

אני הייתי:
    Spoiler ספוילר

3. משתמש מנוסה
    רן, רעיון יפה, אבל הוא לא קשור לשאלה (ועניתי לך על זה בפרטי גם).
    אני אחדד את השאלה כי הבנתי שזה לא היה מובן עד הסוף.
    נסו למצוא את הקשר בין הפסוק הזה לפסוקים הקודמים לו, בגלל שלכאורה הוא נראה לא קשור ואני שואל אתכם, למה הביאו אותו שם.

הקבוצה שלי במ"ת של מאי:
    Spoiler ספוילר
    אקס מן טים
    Spoiler ספוילר

אני הייתי:
    Spoiler ספוילר

4. משתמש מנוסה
    רן, יפה על הפירוש.
    זה הפירוש שציפיתי שיבינו מרש"י, לא ענית על חלק מהשאלה ולכן תקבל על התשובה הזאת רק חלק מהניקוד.
    יש עוד צדדים ברש"י ובמפרשים אחרים.

אם לא הבנתם, כל מה שצריך זה לפתוח חומש ולבדוק.
    אפשר גם לפרסם שאלות משלכם.

הקבוצה שלי במ"ת של מאי:
    Spoiler ספוילר
    אקס מן טים
    Spoiler ספוילר

אני הייתי:
    Spoiler ספוילר

5. משתמש מנוסה
    אני מאוד מצטער, הבנתי שלא ממש פתחתי את הנושא כמו שצריך.
    אני אעבוד עליו ואשפר אותו ופעם הבאה הוא יהיה טוב בהרבה.

הנה התשובה של רן:
    משקיבלו על עצמם להיות ערבים זה לזה בברית בהר גריזים כל אחד ואחד חייב להיות ערב לחברו. כלומר זו תוספת למה שנאמר שאם לא נהיה ערבים זה לזה ה' יעניש אותנו עונש קולקטיבי, כמו שמתואר בקללה.
    זה בערך מה שרש"י כותב, סליחה שנתתי חידה קשה מדי, צריך טיפה ניסיון בשביל לקרוא את רש"י שם לעומק.

אני אפרסם את התשובה שמצאתי על שתי החידות.

"והיה בשמעו את דברי האלה הזאת והתברך בלבבו לאמר שלום יהיה לי כי בשרירות ליבי אלך: (אתנח) למען ספות הרוה את הצמאה;"
    איזה קטע אדיר!
    ראיתי עכשיו למעלה את הבאג, לא ראיתי אותו קודם.
    כששמתי את הנקודותיים בשביל לסמן אתנח, הסוגריים הפכו את זה לפרצוף עצוב בקיצורי הסמיילים.

טוב, עכשיו ברצינות.
    מובן שהחלק הבעייתי בפסוק הוא "למען ספות הרוה את הצמאה".
    בדיקה קטנה ברש"י (או בתרגום אונקלוס שאולי אני ארחיב עליו בהזדמנות, ושרש"י הרבה פעמים מפרש לפיו) הייתה מראה ש"רוה" זה ביטוי לשכרות וזה משל לחטאים שנעשים בשוגג, ו"צמאה" זה ביטוי לפיקחות, וזה מתאר חטאים שנעשו במזיד.
    אפשר להסביר שאת החלק הזה לא האיש אומר, אלא משה, כי את המילה "למען" אולי אפשר להסביר כהערה של ה' לגבי אותו האיש, שהוא יוסיף את החטאים של השגגות על זדונות.
    אפשר גם להסביר את זה כתוספת שה' אומר על אותו אדם, שנדמה לו שזה מה שהלב שלו אומר לו, באמת הוא עושה דווקא בשביל להכעיס.
    אפשר גם להסביר להפך, ש"רוה" זה מקביל ל"שרירות הלב" וצמאה זה הדווקא להכעיס ולתת אותם הבסרים שהבאתי מקודם.

מספר פסוקים אחרי החידה הקודמת, מתוארת המשך השתלשלות העיניינים עם אותו אדם ממקודם.
    לפתע מגיע פסוק לא קשור:
    "הנסתרות לה' אלהינו: והנגלות לנו ולבנינו עד עולם לעשות את כל דברי התורה הזאת;"
    למי שלר הבין, כל הפסוקים שמופעים בין שתי החידות שלנו הם מספרים על זה שאותו איש הולך לחטוף.
    לפתע הפסוקים משתנים לזה שכל עם ישראל הולך לחטוף (בלי שהוזכר חטא אחר, לכן ניתן להסיק שזה) בגלל אותו האיש הרשע.
    ואז לפתע מגיע הפסוק הלא קשור:"הנסתרות לה' אלהינו: והנגלות לנו ולבנינו עד עולם לעשות את כל דברי התורה הזאת;"
    וזה אולי משפט יפה מאוד מבחינה רעיונית או פיוטית, אבל זה לא קשור לנושא.
    איך אני יודע שזאת בעייה? בגלל שרש"י נותן לי תשובה בדיוק על זה, ואם רש"י נותן תשובה, סימן שהייתה לו שאלה.
    תשובה ראשונה של רש"י: בגלל שפתאום יש את השינוי בין זה שה' מעניש את אותו אדם, לזה שה' מעניש את כל האומה (ולא עונשים קלים) זה נראה די תמוה.
    אז בגלל זה הביאו את הפסוק, להסביר שלא תמיד יכולים להבין הכל.

תשובה שנייה: היא די משלימה את הראשונה.
    למה בהתחלה רק אותו איש נענש ואחר כך כולם נענשו?
    כי על זה מדבר הפסוק: "הנסתרות לה' אלוקינו" הדברים שאנחנו לא רואים, שאדם עושה בסתר, על זה לא כולם נענשים, זה עניין לה'. אבל "הנגלות, לנו ולבנינו עד עולם..." דברים שאדם עושה בגלוי, ולא מוחים לו על זה, על זה כולם נענשים, כי היה להם מה לעשות.

בגלל שזאת הייתה שאלה קשה, על התשובה הראשונה (אפילו שלא ענית לי על השאלה האמיתית) אתה מקבל 4 נקודות.
    ~מתלבט אם לנעול~

הקבוצה שלי במ"ת של מאי:
    Spoiler ספוילר
    אקס מן טים
    Spoiler ספוילר

אני הייתי:
    Spoiler ספוילר

6. משתמש מנוסה
    שם: שאו פו
    אני ממליץ לך לעשות את מה שדיברתי איתך עליו בבית הספר, תשאל שאלות שכולם יוכלו לענות עליהם, שלא יהיו יותר מדי קשות ושיצריכו מחשבה מעבר לקופסא, אבל לא כאלה שצריך להשתמש בעזרים. כי בבתים חילוניים אין לכל אחד חומש עם רש"י בבית.
    לדוגמא, תעשה על דיני נזקים כמו שאמרת לי.

אני ממליץ לך לנעול, לחשוב על כמה רעיונות, ולפתוח אחד חדש בקרוב.
    ותעשה קצת פרסום בנוד"ים, תגיד שבקרוב יש דרך מיוחדת וכיפית להשיג נקודות לפורום ודברים בסגנון.
    תודיע לי כשאתה פותח, סבבה?
    מצטער חברים, פרשתי =(
    ליצירת קשר: סקייפ ohadklein11 או מסן ohadklein11@gmail.com
    עדיף סקייפ =)

אם תרצו לראות את סיבת הפרישה:

Spoiler ספוילר

7. משתמש מנוסה
    ציטוט פורסם במקור על ידי Sandshrew צפה בהודעה
    אני ממליץ לך לעשות את מה שדיברתי איתך עליו בבית הספר, תשאל שאלות שכולם יוכלו לענות עליהם, שלא יהיו יותר מדי קשות ושיצריכו מחשבה מעבר לקופסא, אבל לא כאלה שצריך להשתמש בעזרים. כי בבתים חילוניים אין לכל אחד חומש עם רש"י בבית.
    לדוגמא, תעשה על דיני נזקים כמו שאמרת לי.

אני ממליץ לך לנעול, לחשוב על כמה רעיונות, ולפתוח אחד חדש בקרוב.
    ותעשה קצת פרסום בנוד"ים, תגיד שבקרוב יש דרך מיוחדת וכיפית להשיג נקודות לפורום ודברים בסגנון.
    תודיע לי כשאתה פותח, סבבה?
    למען הסר ספק, מותר עכשיו להגיב גם המלצות כאלה, שלכאורה לא קשורות, כאן בנושא באופן חד פעמי כדי להעלות רעיונות טובים.

~ננעל~
    אם יפתח חדש זה יהיה כבר על פרשת השבוע הבאה.

הקבוצה שלי במ"ת של מאי:
    Spoiler ספוילר
    אקס מן טים
    Spoiler ספוילר

אני הייתי:
    Spoiler ספוילר

מידע על הנושא

משתמשים שצופים באשכול

יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •