Pokemon GO
מציג תוצאות 1 עד 11 מתוך 11
  1. משתמש מנוסה
    שם: גלעד (קינגלר)
    שבוע טוב לכולם.
    יש השבוע פרשה עם נושא טיפה מעניין.
    הפרשה די קצרה, רק ארבעים פסוקים, נראה שאין כאן התפתחות אמיתית של עלילה.
    אבל כן יש כאן עיניין מעניין שמופיע בפרשה והוא גם יכול להתקשר לנושא אחר.

עוד משהו מעניין השבוע, דווקא לא קשור למה שכתוב בפרשה, אלה למה לפרשה עצמה.
    יש לנו מה שנקרא, "פרשה מחוברת", שזה אומר ששתי פרשות שלפעמים קוראים בנפרד זו מזו, נקראות השנה ביחד בגלל שאין לנו מספיק שבועות על לשמחת תורה.
    הפרשה השנייה שלנו היא פרשת וילך, וגם היא מאוד קצרה, שלושים פסוקים בסך הכל, ואפילו כששתי הפרשות האלה מחוברות הן לא יוצאות פרשה ארוכה במיוחד.

אז נתחיל, פרשת השבוע פרשת *ניצבים-**וילך:
    הפרשה מתחילה בכך שהיא מזכירה את זה שכול, אבל כל ישראל, ממש כולם, מכל המעמדות ומכול הגילים (והפרשה אפילו יותר מפרטת ו"חופרת" ממני) ושוב מדגישה שכולם נמצאים שם בשביל לשמוע, לקבל (לעבור בלשון התורה) את הברית בין ישראל לה'.
    לא מצויינת בהמשך הברית, כך שכנראה מדובר על הברית שקראנו עליה בשבוע שעבר.

התורה ממשיכה בתיאור הקשר בלשון טיפה משונה:
    "למען הקים אותך, היום, לו לעם, והוא יהיה לך לאלוקים כאשר דיבר לך..."
    הלשון טיפה מוזרה בגלל שנראה שהקשר בינינו לבין ה' הוא בחירה דו צדדית.
    אני אסביר, איך קשר בין אדם לאל עובד? אם נביט על תרבויות שנות, נראה שיש שתי אפשרויות:
    או שהאדם בוחר להאמין באל מסויים ולעבוד אותו (בתרבויות מרובות אלים נפוץ שאתה יכול לבחור את האל שהכי מתאים לצורה שאתה רוצה לעבוד, ולפעמים לאותו אל יש יותר מצורה אחת ואפשר לבחור לאיזה סגנון שלו לסגוד), או שיש משטר כפייה של אל שלפי האמונה האדם שלא מאמין יחטוף על הראש.

עכשיו אני אסביר את המעניין שהפסוק הזה נותן, אבל רודם אני אגיד משהו על קטן.
    הרש"י שבפרשה אומר דברים מדהימים שאם חושבים עליהם לעומק נדהמים.

עכשיו אני אגיד מה מבינים מרש"י על הפסוק.
    מבינים שה' מקים אותנו לו לעם זה שה' מקיים את ההבטחה שלו לאבות ובוחר בנו, ו"והוא יהיה לך לאלוקים" זה לא פעולה של ה', אלא פעולה של העם שמקבלת את ה'.
    ויותר מזה, רש"י אומר שכתוב "והוא יהיה לך לאלוקים" זה בקשה של ה' לעם, שאפילו שהוא לא יכול להחליף את עם ישראל בעם אחר, שלא "נעליב" אותו (בלשון רש"י, להקניט אותו) באי שמרת בריתו.

מה שנותן את ההבדל הראשון בין עם ישראל וה' לבין אמונות אחרות, הקשר שלנו הוא דו צדדי.

עכשיו נעבור לנושא אחר שגם הופיע באגף החידות השבוע.
    ה' מזהיר שאדם שעובד/יעבוד אלוקים אחרים, ה' לא יוכל לסלוח לו והוא יקבל את מה שנקרא "יענש במלא חומרת הדין".
    פתאום, בלי שום אזהרה, יש סוויץ' כזה ומסופר על זה שאנשים שפתאום מגיעים ומביטים על הארץ לא מבינים למה היא הרוסה.
    אבל מה פיתאום היא הרוסה? לא מסופר על כך שהעם חטא, מדובר על יחיד, מקסימום יחידים, שה' יעניש אותם.
    ועוד מתואר שהתשובה שהם מוצאים או שמסבירים להם זה שעם ישראל עזב את התורה ואת ה' ועבד אלוקים אחרים, אבל מתואר שם רק על יחידים!

וכאן יגיע ההבדל השני, בכל האמונות שבעולם (ללא יוצא מן הכלל), אמונה באל זה דבר פרטי לגמרי.
    יכול להיות אפילו שיש חברה שמאמינה, אבל האמונה שלך היא פרטית.
    לדוגמא, לא יהיה חיוב ששיך לקהילה כמו חיוב של קבוצה מצומצמת להקריב קובן שהוא של כולם, מי שלא ירצה לא ישתתף. גם מי שישתתף זה יעזור לו באופן פרטי, לא באופן קהילתי. וגם אם יהיו חיובים כאלה הם יהיו בודדים.

בעם ישראל, תקשיבו טוב, אין מצווה שהיא פרטית, כך אומר הרב קוק.
    כן, אפילו הדבר שאתם חושבים עליו כמיצווה הכי פרטית שיש, נניח תפילין, היא בעצם מצווה שנועדה כמצווה לכלל, לעם, ולא ליחיד. איך זה בדיוק מתבטא כמצווה שנועדה בשביל העם? אני אביא דוגמא (וכל מצווה צריך ללמוד בפני עצמה, אני לא חושב שאני יכול לחשוב על הכל).
    זוכרים את מצוות תפילין, אז שמעתי הסבר, כמובן שיכולים להיות עוד המון פירושים, אבל זה אחד פשוט.
    בתפילין נאמר שיראו כל הגויים כי שם ה' נקרא עליך, ויראו ממך.
    בעצם זה הסמל של העם שלנו כנבחרים של ה'. וכל מצווה היא בעצם נועדה לתיקון החברה וכאלה...

ככה אפשר להבין את המשמעות, כשאדם חוטא במשהו, הוא לא חוטא את זה לעצמו, הוא חוטא לכל ישראל, לכן אנחנו עלולים להענש "עונש קולקטיבי".
    כמובן שיכולות להיות למצוות גם ערך פרטי, אבל זה לא העיקר שלהן.

עוד דבר שהוא תמוה ביותר.
    נותנים (בהמשך הפרשה) מעיין קיצור בשביל המהלך שרוצים להגיע אליו, שהולך ככה.
    אחרי שיבואו אליכם כל הברכות והקללות, ותהיו בגלות, עם ישראל ישיב אל ליבו ("והשבות אל לבבך בכל הגויים...") את ה' ביחד בעודו מפורד בין העמים.
    ואז מתואר שה' ישיב אותנו לארץ:""ושב ה' אלקיך את שבותך, וריחמך..."
    שימו לב לצורות הגוף המוזרה, "ושב ה'.. את שבותך..." איזו מין עברית זאת, צריך להגיד והשיב, לא ושב.
    הפירוש? הק נמצא איתנו בגולה, ויחד איתנו הוא חוזר לארץ.
    כמובן שזה לא מילולית ככה, זה משל (כמובן) לעוד הבדל בינינו לבין שאר האמונות.
    בגלל שהיהדות היא דת של אומה (דרך אגב, זה לא מוגד כדת, בגלל שדת זאת אמונה שמתבטאת ביחיד) המשמעות של זה היא שה' בעצם הוא הרוצה את הקשר איתנו, ולא כמו בשאר האמונות שמתארות את הרצון של האדם אל האל, כדי להתגלות בעולם דרכינו (שזאת גם הסיבה שחוקי היהדות נקבעו על ידי ה' ולא על ידי אנשים) ולכן הוא לא יכול להתגלות דרכינו כשאנחנו בגולה, לכן, במובן מסויים, כשאנחנו בגולה, גם ה' בגלות.

והדבר האחרון שאני רוצה לדבר עליו מהפרשה, וגם בו יש עוד דבר שהוא פשוט מדהים.
    משה אומר לנו דבר שנשמע כמו שיחת מוטבציה למה אמור להיות קל לקיים את המצוות:"כי המצוה הזאת, אשר אנכי מצוך היום. לא נפלאת (פלא=מורחק, מובדל. לכן זה פילאי כי זה לא שיגרתי) היא ממך, ולא רחוקה היא (כתיב: הוא); (ובפסוק הבא מסבירים: ) לא בשמים היא. לאמר, מי יעלה לנו השמימה ויקחה לנו, וישמיענו אתה ונעשנה; (ואותו דבר כתוב על מעבר לים בפסוק הבא...)"
    בפשטות ההסבר הוא, שאין תירוץ אמיתי ש"קשה" לקיים את המצוות, בגלל שהיא מתאימה בדיוק בשבילינו, תפורה למידותינו.
    אבל כאן יש פירוש מדהים ברש"י דיבור המתחיל "לא בשמים היא": "שאילו הייתה בשמים, היית צריך לעלות אחריה וללמדה".
    שיש לנו מזל שהתורה כאן איתנו, בגלל שבלי התורה לא היינו מסוגלים להתקיים מרוב שהיא חלק ממנו, עד שאם היא הייתה רחוקה ממנו, היינו חייבים ללכת וללמוד אותה מרוב צורך.
    התורה היא חלק בלתי נפרד ממנו בתור עם.

עד לכאן רציתי לכתוב.
    הדבר תורה הזה יכול להיות גם פתיחה נהדרת לנושאים על תורת הרב קוק שאולי אם אני אזכה אני אוכל לפתוח. ואני מקווה שזה לא יהיה "כבד" מדי, כי הרב קוק זה מאוד קשה.

כמה מילים על פרשת וילך,
    הפרשה נראת יותר כמו מבוא לפרשה הבאה שנקרא, פרשת האזינו.

נראה שבעקבות הנושא שהופיע הרבה בפרשות האחרונות, שכשעם ישראל יגיע לארצו הם עלולים לחטוא בעבודה זרה, בפרשה ה' מסביר למשה מה התוכנית שלו בשביל למנוע מעם ישראל את מעגל הקסמים (מעגל קסמים=תופעה שמגדילה את עצמה) של החטאים.
    החשש הוא, שאם ישראל יחטאו, יגיעו אליהם הרבה דברים רעים, ואז בגלל שהם מקבלים עונשים הם יחשבו שרע להם כי ה' לא איתם, אז הם רק יעבדו יותר עבודה זרה ובסוף יגלו.
    הפיתרון של ה' הוא, שמשה ילמד את בני ישראל שירה שתישאר תמיד עם עם ישראל וככה הם יזכרו גם בזמני הצרות למה הם נענשים, וככה הם יחזרו לה'.

רש"י מסביר שהשירה היא אותה שירה שמופיעה בפרשת האזינו.

סליחה שאין לי השבוע איחול יפה לסיום.
    שבת שלום.
    תמיד רגע לפני שאתה עונה תשובה למי שאתה מתווכח איתו, תשאל אותו שאלה שתקשה עליו. אל תקל על מי שמתווכח איתך (0_^).

כנסו לפורום יהדות והלכה. אפשר גם ללחוץ על העולם...

קרדיט לבורא עולם על ההשקעה המדהימה ביצירה כל כך מושלמת.
    קרדיט לאדם שיודע לנצל את כל אלה.

תודה רבה לדוקטור ספין שהכין בשבילי את התמונה המתאימה!

הקבוצה שלי במ"ת של מאי:
    Spoiler ספוילר
    אקס מן טים
    Spoiler ספוילר

אני הייתי:
    Spoiler ספוילר

2. משתמש מנוסה
    שם: שאו פו
    פרשה מעניינת בהחלט, אבל באמת קצת טוחנת את השכל.
    אני אוהב את זה שבדרשות שלך אתה מכניס גם אמרות של חכמים מכל הדורות, ושאתה מכניס דברים שמתקשרים לפרשה בדרכים אחרות.
    יש לך הרבה ידע, עלה והצלח.
    המשך כך!
    מצטער חברים, פרשתי =(
    ליצירת קשר: סקייפ ohadklein11 או מסן ohadklein11@gmail.com
    עדיף סקייפ =)

אם תרצו לראות את סיבת הפרישה:

Spoiler ספוילר

3. משתמש מנוסה
    תודה רבה!
    שכחתי להגיד שבלי השנים שבהם המחנך שלי היה הרב זלמן סלמנד, לא הייתי מכיר את כל הדברים האלו ואני חייב לו אלפי תודות.
    תמיד רגע לפני שאתה עונה תשובה למי שאתה מתווכח איתו, תשאל אותו שאלה שתקשה עליו. אל תקל על מי שמתווכח איתך (0_^).

הקבוצה שלי במ"ת של מאי:
    Spoiler ספוילר
    אקס מן טים
    Spoiler ספוילר

אני הייתי:
    Spoiler ספוילר

4. משתמש מנוסה
    שם: רן
    יפה מאוד! כרגיל מעניין מאוד מאוד! נכנסנו קצת מעבר לתורה והגענו לנושאים שבחיים לא הכרתי וזה מאוד מעניין כי גם לא חשבתי עליהם בצורה כזאת!
    אהבתי מאוד את הקטע של האמונה הדו צדדית, שה' בחר בנו בדיוק כמו שאנו בחרנו בו, ובשילוב עם הפסקה האחרונה זה מראה על הקשר המדהים בין ה' לעם ולפרט.
    אהבתי גם את המצוות שלנו כעם (אין מצווה ליחיד אלא אומה מאוחדת).
    יש כוח כל הכבוד!! אני שמח שהחלטת להיכנס קצת מעבר לתורה ולהגיע לנושאים כאלה.
    איפה הזמנים ביו-גי-הו שלא הייתה חפיסה בלי Man-Eater Bug ו Summoned Skull.

"מסיפורי פוגי אפשר ללמוד"
    Spoiler ספוילר

תפרחת!! הדבר הכי מצחיק ב-Youtube!! כאלה שטויות, יעוף לכם המוח! (תראו גם דיבוב מצחיק לתוכנית דת 24, 27, 29, 30, 32...)

Spoiler ספוילר

Spoiler ספוילר

!The Best Bond Ever

5. משתמש מנוסה
    ציטוט פורסם במקור על ידי RabbiKingler צפה בהודעה
    תודה רבה!
    שכחתי להגיד שבלי השנים שבהם המחנך שלי היה הרב זלמן סלמנד, לא הייתי מכיר את כל הדברים האלו ואני חייב לו אלפי תודות.
    אני כל כך מקנא בכיתה ט'4 שיש להם את הרב הזה...
    אנחנו נתקענו עם אורן שליאכטר.
    הרב זלמן מאוד מעניין
    מצטער חברים, פרשתי =(
    עדיף סקייפ =)

Spoiler ספוילר

6. משתמש מנוסה
    תודה רבה לכולכם!
    עריכה:
    שמתי לב למשהו שעד עכשיו לא שמתי לב אליו (ואין לי מושג איך).
    הפרשה שלנו הנוכחית היא פרשה מחוברת, ועשיתי טעות שכתבתי למעלה רק פרשת ניצבים (תוקן לפרשת ניצבים-וילך) בגלל ששתי הפרשות מחוברות.
    אני אערוך את הנושא כדי שיתאים את עצמו ואולי זאת גם הזדמנות להוסיף מילה או שתיים על פרשות מחוברות.

הקבוצה שלי במ"ת של מאי:
    Spoiler ספוילר
    אקס מן טים
    Spoiler ספוילר

אני הייתי:
    Spoiler ספוילר

7. משתמש מנוסה
    באמת תהיתי למה שניהם לא מפורסמים.
    תודיע כשזה יהיה מוכן, אני אקרא!
    מצטער חברים, פרשתי =(
    עדיף סקייפ =)

Spoiler ספוילר

8. משתמש מנוסה
    ציטוט פורסם במקור על ידי Sandshrew צפה בהודעה
    באמת תהיתי למה שניהם לא מפורסמים.
    תודיע כשזה יהיה מוכן, אני אקרא!
    זה מוכן!
    מקווה שתהנה, אני מצטער שלא היה לי זמן לנסות לקשר בין שניהם, אז רק הבאתי את מה שהפרשה השנייה מדברת עליו.

הקבוצה שלי במ"ת של מאי:
    Spoiler ספוילר
    אקס מן טים
    Spoiler ספוילר

אני הייתי:
    Spoiler ספוילר

9. משתמש מנוסה
    נחמד, לא חשבתי על זה שזה בעצם פתיחה להאזינו.
    ישר כח
    מצטער חברים, פרשתי =(
    עדיף סקייפ =)

Spoiler ספוילר

10. משתמש מנוסה
    שם: רן
    לא ידעתי בכלל שיש כזה דבר פרשה מחוברת! זה היה ממש מעניין לדעת. כל רגע אני לומד משהו חדש. תודה רבה! עשית לי מתח לקאת הפרשה "האזינו" נראה לי אני הולך לעשות לעצמי ספויילר Xd.
    איפה הזמנים ביו-גי-הו שלא הייתה חפיסה בלי Man-Eater Bug ו Summoned Skull.

"מסיפורי פוגי אפשר ללמוד"
    Spoiler ספוילר

תפרחת!! הדבר הכי מצחיק ב-Youtube!! כאלה שטויות, יעוף לכם המוח! (תראו גם דיבוב מצחיק לתוכנית דת 24, 27, 29, 30, 32...)

Spoiler ספוילר

Spoiler ספוילר

!The Best Bond Ever

11. משתמש מנוסה
    ציטוט פורסם במקור על ידי Ace Ventura צפה בהודעה
    לא ידעתי בכלל שיש כזה דבר פרשה מחוברת! זה היה ממש מעניין לדעת. כל רגע אני לומד משהו חדש. תודה רבה! עשית לי מתח לקאת הפרשה "האזינו" נראה לי אני הולך לעשות לעצמי ספויילר Xd.
    חחח...
    פרשות מחוברות כמעט ולא נמצאות בשנים מעוברות בגלל שבהן יש מספיק שבועות, אנחנו בשנה מעוברת וזה שיש פרשה מחוברת בשנה מעוברת זה די נדיר.

הקבוצה שלי במ"ת של מאי:
    Spoiler ספוילר
    אקס מן טים
    Spoiler ספוילר

אני הייתי:
    Spoiler ספוילר

מידע על הנושא

משתמשים שצופים באשכול

יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •