Pokemon GO
מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4
  1. משתמש מנוסה
    שם: גלעד (קינגלר)
    בן אדם מה לך נירדם? קום קרא בתחנונים!

שלום לכולם.
    לא, עוד לא השתגעתי. אני פשוט פותח באחד הדברים שנראים הכי קשורים לתקופה הזאת.
    מה זה? הסליחות כמובן!

אופס, חרגתי ממנהגי להתחיל בהקדמה לנושא, אני כבר מגיע לזה.

ובכן, נראה שמקור הימים האלו הוא קדמון, כלומר, בערך מאז שראש השנה ויום כיפור נכנסו לתודעת העם כמו שאנחנו מכירים כיום, יכול להיות שזה גם היה מיד עם ראש השנה הראשון, לא יודע ולא נכנס לזה.

התיעוד הראשון לימים אלו הוא מהגמרא, שאומרת לנו שבימים האלו ה' קרוב יותר אלינו (יותר קל לתפילה שלנו להגיע אליו), בגלל שבדיוק נידונו ועומדים לחתום את דיננו בקרוב, ושיש לנצל תקופה זאת לחזרה בתשובה ולתפילה.
    הם לוקחים את הפסוק "דרשו ה', בהימצאו. קראהו, בהיותו קרוב;" ומשתמשים בו כדרשה להגיד שבזמן הזה יש לבקש את ה' ולנצל את ההזדמנות.

הימים האלו נקראים גם "בין כסה לעשור", ביטוי זה אינו יוצא מהזמן לגבי השנה, אלא לגבי חודש תשרי.
    בראש חודש (עברי) הירח כאילו "מכוסה" כי הוא קטן ודק (וזה מעיד על תחילת החודש), ועשור זה יום כיפור, שהוא העשירי בחודש. בין כסה לעשור זה אומר בין ראש השנה ליום כיפור.

מה עושים מיוחד בימים אלו?

בתפילה מוסיפים ומשנים בכמה מקומות את נוסח התפילה הקבוע.
    ככה זה מנוסח לפי וויקיפדיה (וזה מאוד מדוייק):
    על פי הגמרא, משנים בעשרת ימי תשובה שתי ברכות בתפילת שמונה עשרה כדי לציין את מלכותו של ה' בעולם. בחתימת הברכה השלישית מברכים "המלך הקדוש" במקום "האל הקדוש", ובחתימת הברכה האחת עשרה מברכים "המלך המשפט" במקום "מלך אוהב צדקה ומשפט".
    זה כדי להזכיר לנו את מלכותו האוניברסלית של ה', ולבקש ממנו שלא יעזוב אותנו כי הוא "מלך" ולא "אל" בזמן הזה כי הוא מתערב במיוחד בזמן הזה.
    במקום "מלך אוהב צדקה ומשפט" אנחנו מברכים "המלך המשפט" כדי להזכיר שה' שולט במשפט כדי שנזכור להשתדל שידון אותנו לכף זכות.
    מוסיפים עוד כמה קטעים בתפילה במקומות אחרים.

עוד דבר אחד שמיוחד בימים האלו, זאת שהשבת שיש בתוך עשרת ימי תשובה, אז במוצאה מעבירים את שעון הקיץ לשעון חורף כדי להקל על צום כיפור, בגלל שכך היום נגמר בשעה מאוחרת יותר וכך יוצא שישנו עד שעה מאוחרת יותר ונראה לנו שצמים פחות זמן, זה לא נכון בגלל שצום כיפור אנחנו צמים מהערב, אבל אין מה לעשות.
    השנה זה דווקא עזר לנו בצום גדליה (שהיה ביום ראשון).

חכמים מלמדים אותנו שהימים האלו חשובים במיוחד להמשך השנה, ולכן יש להקפיד בהם יותר בכל דבר שאנחנו רוצים לשפר לקראת השנה החדשה.

עד כאן ביינתים.
    גמר חתימה טובה לכולם.
    תמיד רגע לפני שאתה עונה תשובה למי שאתה מתווכח איתו, תשאל אותו שאלה שתקשה עליו. אל תקל על מי שמתווכח איתך (0_^).

כנסו לפורום יהדות והלכה. אפשר גם ללחוץ על העולם...

קרדיט לבורא עולם על ההשקעה המדהימה ביצירה כל כך מושלמת.
    קרדיט לאדם שיודע לנצל את כל אלה.

תודה רבה לדוקטור ספין שהכין בשבילי את התמונה המתאימה!

הקבוצה שלי במ"ת של מאי:
    Spoiler ספוילר
    אקס מן טים
    Spoiler ספוילר

אני הייתי:
    Spoiler ספוילר

2. משתמש מנוסה
    שם: שאו פו
    "בן אדם מה לך נרדם" זה מה שאומרים לי כשאני נרדם בשיעור
    כל הכבוד על הדרשה.
    מצטער חברים, פרשתי =(
    ליצירת קשר: סקייפ ohadklein11 או מסן ohadklein11@gmail.com
    עדיף סקייפ =)

אם תרצו לראות את סיבת הפרישה:

Spoiler ספוילר

3. משתמש מנוסה
    שם: רן
    יפה מאוד! כל הכבוד. לפי מה שאני יודע אומרים סליחות כבר מסוף חודש אלול, אולי רק ספרדים. זה נכון או שאני מתבלבל במשהו אחר?
    איפה הזמנים ביו-גי-הו שלא הייתה חפיסה בלי Man-Eater Bug ו Summoned Skull.

"מסיפורי פוגי אפשר ללמוד"
    Spoiler ספוילר

תפרחת!! הדבר הכי מצחיק ב-Youtube!! כאלה שטויות, יעוף לכם המוח! (תראו גם דיבוב מצחיק לתוכנית דת 24, 27, 29, 30, 32...)

Spoiler ספוילר

Spoiler ספוילר

!The Best Bond Ever

4. משתמש מנוסה
    שם: גלעד (קינגלר)
    ציטוט פורסם במקור על ידי Ace Ventura צפה בהודעה
    יפה מאוד! כל הכבוד. לפי מה שאני יודע אומרים סליחות כבר מסוף חודש אלול, אולי רק ספרדים. זה נכון או שאני מתבלבל במשהו אחר?
    רק ספרדים אומרים סליחות החל מתחילת חודש אלול.
    אשכנזים מצטרפים לחגיגה בשבוע שלפני ראש השנה, אבל עיקר הסליחות זה בימים האלו, לכן הכנסתי את זה כאן.
    תמיד רגע לפני שאתה עונה תשובה למי שאתה מתווכח איתו, תשאל אותו שאלה שתקשה עליו. אל תקל על מי שמתווכח איתך (0_^).

כנסו לפורום יהדות והלכה. אפשר גם ללחוץ על העולם...

קרדיט לבורא עולם על ההשקעה המדהימה ביצירה כל כך מושלמת.
    קרדיט לאדם שיודע לנצל את כל אלה.

תודה רבה לדוקטור ספין שהכין בשבילי את התמונה המתאימה!

הקבוצה שלי במ"ת של מאי:
    Spoiler ספוילר
    אקס מן טים
    Spoiler ספוילר

אני הייתי:
    Spoiler ספוילר

מידע על הנושא

משתמשים שצופים באשכול

יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •