התעוררתי לעוד בוקר חם, המשכתי ללכת לאורך התהום האפלה וכולי טרוד במחשבות. מה יהיה הניסיון הבא של דרקראי לעצור אותי? בריכת מגמה ענקית? תקיפה של אלפי פוקימונים? שיסועה של פוקימון על נוסף? לא יכולתי להירגע נותרתי לבדי הותקפתי ע"י שני הסגנים הבחירים של דרקראי ופוקימון על מה עוד נותר לא לעשות? קיוויתי שאולי באמת לא נותר לא מה לעשות.
הלכתי ופה ושם הותקפתי ע"י פוקימון שניסה לעצור אותי, אך גברתי על כולם בקלות יחסית, האימונים על סניזל והקרבות הקודמים בהחלט השתלמו. אפילו הרשיתי לעצמי לנוח במשך כמעט שעה כי כבר הייתי מותש מההליכה הארוכה,אמנם כושר ההליכה שלי השתפר אבל בכל זאת, לא הייתי כמו פוקימון לחימה.
ובשעה שלפי הערכת הזמן הגסה שלי הייתה אחרי הצהריים נתקלתי בו.
הדרך שהלכתי בה הלכה והצטמצמה לרוחב של כמה עשרות מטרים, ואותו מעבר צר נחסם בידי קיר אבן ענק. לא ראיתי את סופו של הקיר הוא היה אי שם בין ענני העשן שהסתירו את תקרת תהום.
במשך שעה ארוכה ניסיתי ליצור לעצמי פרצה בקיר שאוכל לעבור דרכה ניסיתי את כל המהלכים שידעתי אבל אפילו שיסוע הלילה שלי לא גרם לשריטה בקיר. התיישבתי מותש על הקרקע ולא האמנתי, מה שיעצור אותי עכשיו מי לשוב אל עולם החיים ולהציל את שמי האור הוא פשוט קיר אבן מטופש. אחרי כל מה שעברתי, נלחמתי בפוקימונים המרושעים ביותר שקיימים, ויתרתי על חיי תענוגות בגן עדן, למדתי עשרות מתקפות שלא הייתי אמור לדעת, כמעט נהרגתי מאות פעמים, ועשיתי הרבה יותר ממה שכל מינצ'ינו אחר היה מספיק בחיים. מה שהולך לעצור אותי מלחזור אל המאמן שלי אחרי כל זה יהיה סתם קיר? ולא שכחתי שבקרוב, אחרי ששמי האור יחרבו והסדר הקוסמי ייהרס לנצח, האשמה תוטל עליי.
פתחתי את שקיק הציוד ונתתי לכל תוכנו לרחף החוצה אל האדמה בתקווה שאמצא משהו שימושי. בחנתי בעיון את הציוד שנח לרגליי, שתי פעימות הריפוי שנותרו, פרח הטוהר האחרון שנותר וכוכב הקריסטל בעל חמש הפינות. ניסיתי להיזכר מה אדריאנה אמרה עליו, זה אומנם היה רק לפני שבעה ימים אבל הימים אלה נראו כמו נצח אחרי מה שעברתי בהם. דמיינתי בראשי את הפנים הלבנות הממוסגרות בשיער ירוק ונזכרתי במילים:" "בכוכב זה עליך להשתמש רק כאשר תעמוד מול מחסום שלא תוכל לעבור בשום אופן ללא כוחותיך שלך! איני יכולה לגלות לך מה הוא עושה, אך כדאי להפעילו עלייך לומר מילים אלו: אני קורא בזאת לשומרי היקום הקטנים, בואו לעזרתי".
זהו זה חשבתי, הקיר מסמן שהגיע הזמן להשתמש בכוכב. הרמתי את הכוכב בידי וקראתי:" אני קורא בזאת לשומרי היקום הקטנים בואו לעזרתי". הכוכב זהר בתוך ידי וריחף לאוויר, צפיתי בו נשבר לחמישה חלקים, וחלקים אלו הסתדרו בשורה באוויר. כל חלק החל לזהור בצבע שונה. הראשון זהר בורוד השני בירוק השלישי בצהוב הרביעי בכחול והחמישי בכתום. כל אחד מן האורות לבש צורה, וכאשר דעכו מעט ריחפו מולי שלושה פוקימונים קטנים ועוצמתיים למראה. כל החמישה דיברו בקול הרמוני דק אחד:" אנו שומרי היקום הקטנים לכל אחד מאיתנו כח ייחודי לו, עלייך לבחור מי מאתנו ילווה אותך בהמשך מסעך. מי שתבחר יפתח עבורך את שער האבן הגדול וילווה אותך עד לסוף מסעך."
הקול ההרמוני הפסיק והפוקימון הראשון הציג את עצמו, הוא היה ורוד ובעל מראה עוברי וראשו חתולי משהו, זנב ורוד ארוך ודק התפתל מתוך גופו. "אני הוא מיו, אני מסוגל להשתנות לכל פוקימון קיים ואפילו להעלות עליו בכוחי" הוא צייץ לעברי.
הפוקימון השני הירוק דמה מאד לפיה היה לו גוף עם מבני אנושי יחסית וזוג כנפיים שקוף וקטן בקע מגבו, הוא הביט בי בעיניים כחולות ממסוגרות שחור ואמר: "אני הוא סלבי שומר היערות והנוסע בזמן, אני מסוגל לטייל אל העבר והעתיד וגם לקחת איתי אחרים באותו המסלול".
הבא בתור היה הלבן, את ראשו עיטר מעין כובע גדול וצהוב דמוי כוכב שממנו השתלשלו פתקים כחולים. הוא פתח את פיו הקטן ואמר:" אני הוא ג'ירצ'י אדון המשאלות, אני מסוגל להגשים כל משאלה שתבקש."
הרביעי היה כחול ודמה לטיפת מים גדולה, את חזהו עיטרה אבן חן אדומה ושני מחושים מימיים יצאו מתוך ראשו הטיפתי. הוא דיבר בקול צלול כמים:" אני הוא מנפי, יורד הים אני מסוגל להפוך את עצמי לנוזל וע"י כך לעבור דרך המעברים הצרים ביותר, נוסף על כך יש בי היכולות לקרב לבבות זה לזה"
כעת נותר רק החמישי אותו זיהיתי ממחוז הבית שלי יונובה, זה היה ויקטיני. ראשו לבן ועגול ואוזניו בצורת וי גדול וכתום. הוא הביט בי בעיניו הכחולות העגולות והגדולות ואמר:" אני הוא ויקטיני אדון הניצחון זה אשר בו אני תומך לעולם לא יפסיד בקרב, אני מסוגל לחלוק את כוחי אם מי שארצה.
לאחר שסיים ויקטיני לדבר דיברו שוב כל החמישה בקול ההרמוני העדין:" כעת עומדת לרשותך שעה לבחור, לאחר שתבחר לא תוכל להתחרט ולא לשנות את בחירתך גם לא בעזרת כוחותיו של המלווה שלך, בחר בתבונה".
הבטתי בחמישיית הפוקימונים האדירה שמולי, כל אחד מהם היה מרשים, ללא ספק הבחירה לא נראתה פשוטה והיה עליי לקוות שלא אתחרט עליה. הייתי מוכרח לבחור בתבונה, בידיעה שהבחירה הזו תקבע את הגורל שלי, וחשוב מכך את גורל שמי האור והיקום כולו.