Pokemon GO
עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
מציג תוצאות 16 עד 19 מתוך 19
  1. משתמש מנוסה
    שם: גלעד (קינגלר)
    ציטוט פורסם במקור על ידי אידיליה צפה בהודעה
    סיפור עץ הדעת לדעתי, בעצם מוכיח עד כמה רציני ה' לאלה שיש להם ספקות, ומנסה ללמד אותנו שאם נקלקל או נהרוס, ה' לא יתקן אחרינו! בשבילי המשל של סיפור זה הוא שאנו אחראים על מעשינו.
    אם באמת כל אחד יחשוב מה נכון בשבילו, יהיה תוהו ובוהו משום שכל אחד יחשוב מה שהוא רוצה! "איש הישר בעיניו יעשה". בשביל זה באו הסיפורים כדי להסביר לנו שיש דברים שאנו חושבים שנכונים והם בעצם לא! אני לא מאוד בקיא בהוראות ואלה (ההוראות) שאני יודע באים לפשט לנו את מוסרי ההשכל או לגרום לנו לזכור אירועים שאסור שנשכח אבל שוב, אני לא בקיא בנושא הזה.

משה,היה בדילמה מאוד גדולה. תנסה לדמיין, אתה חי כל חייך עם מצריים, ואז בא אליך מישהו לא מוכר, מראה לך תופעות מדהימות, ואתה מת מפחד! אתה רואה את הסנה הבוער, הקול העוצמתי מדבר אליך ואז אתה מבין שאתה אמור לבגוד בכל מי שחיית איתו. (אני מקווה שהבנתי נכון את סיפור משה, אם לא בבקשה תתקן אותי). דווקא סיפור משה, בא ללמד אותנו על ההסטוריה של העם, כדי שלא נשכח מה אבותינו עשו למענינו ועברו, ולכן אנו מקיימים את הסדר כל שנה
    אחי כמה דברים.
    א', יפה מאוד על מוסר ההשכל מסיפור עץ הדעת, אבל ניתן ללמוד משם שלא כדאי לחטוא ועל זה לא ענית לי, אז השאלה שלי עדיין בעינה, למה צריך לחזור על זה פעמיים.

ב', ההוראות זה המצוות, פשוט זה אותו משמעות כשאתה מבין לאיזה צד במצוות אני מתכוון. אם יש לנו מצוות ברורות, למה אנחנו צריכים ללמוד מסיפורים? וכן הלאה על מה שכתבתי קודם.

ג', לא על זה דיברתי במשה. ואתה מביא את הרעיון הזה מהסרט "נסיך מצריים" כנראה, כי זה המסר המרכזי שמנסים להעביר בסרט הזה.
    התכוונתי לדמות של משה האלוקית, שמשה אומר לאהרון להעביר קטורת כדי לעצור את מלאך המוות (מדרש שבא ללמד גם את מה שאני הולך להגיד), מלאך המוות מסביר לו שאסור לו לעכב אותו, כי הוא שליח של ה' ואהרון שליח "רק" של משה, אהרון אומר לו שמרוב שמשה מקושר לה', כל מה שמשה מורה לעשות, זה רק כי ככה רצון ה'.
    משה מתואר שם כצינור ישיר לה', כשלמות שאליה אדם יכול רק לשאוף בעבודת ה'. אל זה כמעט בלתי אפשרי להתחבר.
    תמיד רגע לפני שאתה עונה תשובה למי שאתה מתווכח איתו, תשאל אותו שאלה שתקשה עליו. אל תקל על מי שמתווכח איתך (0_^).

כנסו לפורום יהדות והלכה. אפשר גם ללחוץ על העולם...

קרדיט לבורא עולם על ההשקעה המדהימה ביצירה כל כך מושלמת.
    קרדיט לאדם שיודע לנצל את כל אלה.

תודה רבה לדוקטור ספין שהכין בשבילי את התמונה המתאימה!

הקבוצה שלי במ"ת של מאי:
    Spoiler ספוילר
    אקס מן טים
    Spoiler ספוילר

אני הייתי:
    Spoiler ספוילר

2. משתמש מנוסה
    שם: פרינסטין? פרינסטון;רון
    ציטוט פורסם במקור על ידי RabbiKingler צפה בהודעה
    אחי כמה דברים.
    א', יפה מאוד על מוסר ההשכל מסיפור עץ הדעת, אבל ניתן ללמוד משם שלא כדאי לחטוא ועל זה לא ענית לי, אז השאלה שלי עדיין בעינה, למה צריך לחזור על זה פעמיים.

ב', ההוראות זה המצוות, פשוט זה אותו משמעות כשאתה מבין לאיזה צד במצוות אני מתכוון. אם יש לנו מצוות ברורות, למה אנחנו צריכים ללמוד מסיפורים? וכן הלאה על מה שכתבתי קודם.

ג', לא על זה דיברתי במשה. ואתה מביא את הרעיון הזה מהסרט "נסיך מצריים" כנראה, כי זה המסר המרכזי שמנסים להעביר בסרט הזה.
    התכוונתי לדמות של משה האלוקית, שמשה אומר לאהרון להעביר קטורת כדי לעצור את מלאך המוות (מדרש שבא ללמד גם את מה שאני הולך להגיד), מלאך המוות מסביר לו שאסור לו לעכב אותו, כי הוא שליח של ה' ואהרון שליח "רק" של משה, אהרון אומר לו שמרוב שמשה מקושר לה', כל מה שמשה מורה לעשות, זה רק כי ככה רצון ה'.
    משה מתואר שם כצינור ישיר לה', כשלמות שאליה אדם יכול רק לשאוף בעבודת ה'. אל זה כמעט בלתי אפשרי להתחבר.
    א+ב. בוא תאר לך שאנו לא לומדים מסיפורים, ומפסיקים ללמוד מהתנ"ך ולומדים רק מהמצוות. יש כאילו שיפקפקו ויגידו שהם לא רואים את היהדות כך, לדוגמה הרפורמים. סיפורי התנך נותנים לנו את היכולת להרגיש "מקושר" לה' כי כשאני רואה את התנ"ך אני חושב על ה'. ההוראות באים ואומרים לנו מה צריך לעשות ואיך להתנהג, מטרת הסיפורים היא להראות בעצם, שזה בא מה' ולא ממישהו שחושב שהוא ה'.

ג. אני מאוד מסכים איתך, שזה מאוד מאוד קשה להזדהות עם משה, שהוא דמות שמוצגת ככמעט אלוהית.
    אני באמת לא יודע מה להגיב פה, משום שאני לא יודע מה משה בא להראות לנו, אם יש לך רעיונות אני אשמח לשמוע

יאיי!! ירשתי את החתימה של אלון!! קרדיט... לו, למי זה כמר יכול להיות? :P

קרדיט ל Dr spin המלך!

חחחחחח כמה תמונות פוקימון מצחיקות ;)

Spoiler ספוילר
    Spoiler ספוילר

Spoiler ספוילר

3. משתמש מנוסה
    שם: גלעד (קינגלר)
    ציטוט פורסם במקור על ידי אידיליה צפה בהודעה
    א+ב. בוא תאר לך שאנו לא לומדים מסיפורים, ומפסיקים ללמוד מהתנ"ך ולומדים רק מהמצוות. יש כאילו שיפקפקו ויגידו שהם לא רואים את היהדות כך, לדוגמה הרפורמים. סיפורי התנך נותנים לנו את היכולת להרגיש "מקושר" לה' כי כשאני רואה את התנ"ך אני חושב על ה'. ההוראות באים ואומרים לנו מה צריך לעשות ואיך להתנהג, מטרת הסיפורים היא להראות בעצם, שזה בא מה' ולא ממישהו שחושב שהוא ה'.

ג. אני מאוד מסכים איתך, שזה מאוד מאוד קשה להזדהות עם משה, שהוא דמות שמוצגת ככמעט אלוהית.
    אני באמת לא יודע מה להגיב פה, משום שאני לא יודע מה משה בא להראות לנו, אם יש לך רעיונות אני אשמח לשמוע
    אם הם לא רואים את היהדות כך, לדוגמא הרפורמים, אז הם ממילא לא יקיימו את המצוות ולא משנה כמה קשורים לסיפור הם ירגישו.
    הם יגידו, סיפור נחמד, ניתן ללמוד מכך דברים, יאלה מחכים לסרט. או משהו בסגנון.

לכיוון הזה רציתי להגיע, שאתה צריך להגיד שזאת לא הסיבה לקיום "סיפורי התנ"ך" או לפחות ניתן להגיד, שכל דמות היא ככה, כי ככה באמת קרא ולא שזה פרי יצירתו של איזה סופר גאוני.
    אם אתה רוצה למצוא איזשהו הסבר לסיבה של כתיבת התורה/תנ"ך אתה צריך להיות אחיד ברעיון שלך, אתה לא יכול להגיד "כאן זה ככה, אבל כאן, בלי שום סיבה הגיונית זה אחרת".
    תמיד רגע לפני שאתה עונה תשובה למי שאתה מתווכח איתו, תשאל אותו שאלה שתקשה עליו. אל תקל על מי שמתווכח איתך (0_^).

כנסו לפורום יהדות והלכה. אפשר גם ללחוץ על העולם...

קרדיט לבורא עולם על ההשקעה המדהימה ביצירה כל כך מושלמת.
    קרדיט לאדם שיודע לנצל את כל אלה.

תודה רבה לדוקטור ספין שהכין בשבילי את התמונה המתאימה!

הקבוצה שלי במ"ת של מאי:
    Spoiler ספוילר
    אקס מן טים
    Spoiler ספוילר

אני הייתי:
    Spoiler ספוילר

4. משתמש מנוסה
    שם: פרינסטין? פרינסטון;רון
    ציטוט פורסם במקור על ידי RabbiKingler צפה בהודעה
    אם הם לא רואים את היהדות כך, לדוגמא הרפורמים, אז הם ממילא לא יקיימו את המצוות ולא משנה כמה קשורים לסיפור הם ירגישו.
    הם יגידו, סיפור נחמד, ניתן ללמוד מכך דברים, יאלה מחכים לסרט. או משהו בסגנון.

לכיוון הזה רציתי להגיע, שאתה צריך להגיד שזאת לא הסיבה לקיום "סיפורי התנ"ך" או לפחות ניתן להגיד, שכל דמות היא ככה, כי ככה באמת קרא ולא שזה פרי יצירתו של איזה סופר גאוני.
    אם אתה רוצה למצוא איזשהו הסבר לסיבה של כתיבת התורה/תנ"ך אתה צריך להיות אחיד ברעיון שלך, אתה לא יכול להגיד "כאן זה ככה, אבל כאן, בלי שום סיבה הגיונית זה אחרת".
    אוקיי, אז ההסבר שלי ליצירת התנ"ך הוא, שימור הדת, זה הרעיון הכללי שאני חושב עליו.

יאיי!! ירשתי את החתימה של אלון!! קרדיט... לו, למי זה כמר יכול להיות? :P

קרדיט ל Dr spin המלך!

חחחחחח כמה תמונות פוקימון מצחיקות ;)

Spoiler ספוילר
    Spoiler ספוילר

Spoiler ספוילר

עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12

מידע על הנושא

משתמשים שצופים באשכול

יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •