הקנטאור בחן אותי באופן מביך, כאילו הייתי יצירת אומנות בלתי מפוענחת. ישבתי על הספה באי-נוחות. לאחר מכן, הקנטאור אמר בקול רגוע "שלום, שמי כירון".
"כירון.. מהמיתולוגיה היוונית?" שאלתי, "אתה זה שאימנת את אכילס, יאסון, תסאוס ועוד כמה.. אתה אמור להיות מת לפי המיתולוגיה, לא?"
כירון זע באי נוחות. "היית חסר הכרה במשך שלושה ימים, כמה אתה זוכר מכל מה שקרה?"
"הכל." עניתי מיד. "וגם ראיתי מרכבה שהניעו סוסים מעופפים... פגאסוסים. ככה קוראים להם, אני צודק?"
"אה, רמו, אני די-"
"איך אתה יודע את השם שלי?" שאלתי. חשבתי שאולי הוא ריגל אחרי, וזה לא מצא חן בעיני.
"בואו נתחיל מההתחלה, לפני שאנחנו סוטים מהנושא." אמר כירון. "אתה נמצא במחנה החצויים."
"כן, הנערה הזאת סיפרה לי." עניתי.
"פייפר אכן בחורה חביבה, היא הרי בת אפרודיטה, אלת האהבה..."
"שמע לי, אתה צריך לשמוח שאני לוקח בקלות את העניין הזה של האלים, אז אל תתחיל עכשיו לסטות מהנושא."
"אבל זאת האמת, הרי אתה רואה אותי, ואני לא בן אנוש. אני קנטאור.."
שתקתי והתבוננתי בו. בזה אין מה להתווכח. רואים שזה אמיתי, ושהוא באמת חצי סוס. ובינינו, גם מריחים את זה.
"אימא שלי, האם היא באמת..?"
כירון הביט עליי והשפיל מבט.
"כן רמו. היא הייתה השומרת שלך. כבר כמה שנים שהכירו בך.."
"שומרת?! זאת אימא שלי! אני זוכר שהייתי איתה מגיל שבוע!" התחלתי להתעצבן.
"זה הכל זיכרונות מושתלים.. האמת שאתה הייתה איתה רק יומיים.. "
נדהמתי ממה שאמר. 'זכרונות מושתלים?!' חשבתי, 'אז חייתי את כל חיי בשקר??'
"אני לא מאמין לך!" קראתי בכעס, "זה זיכרונות כל כך אמיתיים! אין מצב שהכל זיוף!"
"אנא קבל את זה בהבנה." אמר כירון. נראה שהוא התחיל להילחץ מהכעס שלי.
"איך אפשר לקבל את זה בהבנה??" שאלתי בקול שבור, "אתה מספר לי שעד לפני יומיים אימא שלי לא הייתה אימא שלי, אלא בעצם 'שומרת' או איך שאתה לא קורא לזה ושאני בן של אל או אלה יוונים!"
כירון לא הגיב למה שאמרתי, רק המשיך לדבר. "הכל היה זיוף, רמו. כל חוויות הילדות שלך, הזיכרונות, אני יודע שזה קשה לשמוע אבל-"
התחלתי לחבר קשרים. הרי בארי כל הזמן ידע שאני כזה, עובדה שהוא הגן עליי מפני היצור הענק שהיה במים. פתאום הבנתי מי הוא, או מה הוא באמת. "בארי!" קראתי כשעיני נפקחו "הוא חצי תיש, נכון?"
"סאטיר, ליתר דיוק.." ענה כירון.
"לא נכון! שמעתי על סאטירים! יש להם קרניים, לבארי אין!"
"כי בארי תיש מתבגר, וחוץ מזה, כן יש לו.. שמת לב שביומיים האחרונים בצבצו לו דברים קטנים מהראש?"
"הוא אמר לי שזה עקיצות דבורה.." אמרתי בקול נבון והשתתקתי. הבנתי שכנראה שהוא שיקר, ואלו באמת קרניים. אחרי הכל, בארי ניסה להסתיר את העובדה שהוא סאטיר.
הבטתי על כירון, הוא לקח את דברי ברצינות רבה, ראיתי את הרצינות בהבעת פניו.
התחלתי לחשוב על כל מה שאמר כירון. אבל בכל מה שקרה לפני כן, הייתה סתירה גמורה בין כירון לשומרת שלי. "קודם.. אמרת שהכירו בי כבר לפי כמה שנים.. שמעתי את אימא שלי- סליחה, השומרת שלי, אמרה לפני שהתעלפתי, שעדיין לא הכירו בי."
"זה כי היא לא ידעה, זה היה מסוכן מדי בשבילה לדעת." ענה כירון.
"רגע, אתה יודע מי הכיר בי ?"
"כן." הוא אמר בפתאומיות. אם הוא כל הזמן הזה ידע שאני חצוי, מן הסתם הוא גם יודע מי ההורה האולימפי שלי.
"הבן של ארס, אל המלחמה." ענה כירון במבט רציני.