אחרי שהתארגנתי בביתן החדש שלי, לבשתי את החולצה של המחנה ועיכלתי את הידיעה שאבא שלי הוא אל יווני, הייתי מוכן לסיור שלי עם פייפר.
פייפר ניגשה אליי במבט טרוד, כאילו עסוקה במשהו אחר, אבל שהיא קלטה שאני מביט עליה היא חייכה.
"שלום רמו," אמרה, "אתה יודע איפה אתה, נכון?" היא שאלה.
"כן, שמעתי כמה בני ארס מדברים על זה." מילמלתי "אבל לא ממש האמנתי. הרי זה לא הגיוני, יש מצב שאנחנו באמת בלונג איילנד?"
היא הנהנה, כאילו זה מובן מאליו.
"זה לא יכול להיות, הסוסים המעופפים האלה הסיעו אותי מפלורידה לניו יורק?!" שאלתי כלא מאמין.
פייפר התעסקה במחשבות שלה ולא הגיבה.
בכלל, כשהיא דיברה על כל הדברים המדהימים שיש במחנה- הקליעה למטרה בחצים הקסומים, הרכיבה על הפגאסוסים, הלחימה במפלצות וכל השאר, היא לא הפגינה שום רגש, כאילו המחשבות שלה נודדות למקום אחר.
קצת תהיתי לעצמי האם כירון קשור לעבר שלי, איך הוא יודע שהכירו בי ואיך קוראים לי. ובכלל.. זה באמת הוא? מהאגדות? מסיפורי המיתולוגיה? מיליון שאלות התרוצצו לי בראש, אבל לפי מצב הרוח של פייפר לא היה לי ממש את מי לשאול..
הבטתי על אזור הביתנים המשונה שמסודר בצורת ח'. לפי הספירה שלי היו שם עשרים ביתנים סך הכל. אחד מהם היה זהוב כולו, ואחר כסוף. על גג אחד נשתל דשא, ואחד היה שחור ולפידי אש ירוקה בערו בחזיתו. הביתן שלי, הביתן של ארס, היה בצבע אדום עז עם גדר תיל דוקרני, טיפוסי לאל המלחמה.
כשאני חושב על זה, הדבר היחיד שבעזרתו ניצלתי בקרב על חוף האזמרגד, היה שאבא שלי הוא אל
המלחמה וכנראה שהיה לי את הכישורים שלו, בלעדיהם בעצם.. לא הייתי חיי בכלל.
מה אני בכלל יודע על עצמי? שאבא ואימא שלי נטשו אותי והשאירו אותי בידי שומרת כל החיים שלי?
אה נכון, עד לפני שבוע היו לי חיים אמיתיים ורק שתלו לי זיכרון אחר, איך שכחתי...
"שנמשיך בסיור?" שאלתי את פייפר, סביר להניח שקטעתי לה את חוט המחשבה. "אממ.. כן, בטח " אישרה פייפר וצעדה במהירות לעבר חלקו האחר של המחנה. ראיתי מרחוק את הביתן שבו התעוררתי לראשונה, המקום שפגשתי בו את כירון.
"כירון מנהל המחנה שלנו..?" שאלתי, מתאמץ לעקוף אותה בהליכה הממושכת שלנו לעבר הבית. "לא.. המנהל הוא מר ד'..." אמרה פייפר בנימה רצינית ועצרה על המקום. "הגענו! הבניין המרכזי!" , פייפר אמרה והצביעה על הבית. הבית עמד מולנו, ויכולתי להישבע שראיתי אור ירוק בוהק מהבהב מהקומה העליונה. לבניין היה בערך שלוש ארבע קומות, וכולו היה צבוע בצבע תכול מעוטר בלבן.
"אני לא שייך לכאן" אמרתי בפתאומיות, פייפר שילבה את ידיה, "מה זאת אומרת?".
"אני לא חכם במיוחד, ויש לי דיסלקציה, והפרעת קשב. אני לא מיוחד בכלל. ובתור בן של ארס, גם לא חזק במיוחד." הסברתי לה בנימה עצובה.
"זהו, שלרוב החצויים יש הפרעת קשב או דיסלקציה, זה כי אנחנו בנויים למלחמה. חסרי מנוחה, פזיזים, ורגילים בדם שלהם לקרוא יוונית ...—ולהזכיר לך שעד לפני כמה ימים היו לך חיים שונים לגמרי, אז אתה לא ממש יודע אם אתה חזק בתור בן ארס או לא.." היא הסבירה לי והוציאה אותי די מטומטם.
"עכשיו," פייפר המשיכה בדבריה, "אני מניחה שתרצה לפגוש מישהו.." היא מלמלה והצביעה על הבניין המרכזי.
ראיתי על המרפסת שהקיפה את הבניין, על אחד מכיסאות הפלסטיק, נער שהביט עליי במבט מתוח, בארי.
"היי," אמר לי הקול המוכר של בארי בנימה חוששת.
בארי נשען על המרפסת . הוא החזיק בידו הימנית פחית קולה ולגם ממנה קצת. הוא היה לבוש מכנסי ג'ינס משופשפים וחולצה קצרה בצבע כתום זרחני, שעליו היה כתוב בהדגשה
מחנה החצויים, החולצה הטיפוסית של המחנה.
"באמיתי.." מלמלתי, "כ-כמה זמן אני מכיר אותך בדיוק?..".
"מאז שהשתילו לך את הזיכרון.." אמר בארי בנימה חלשה, "הורו לי ללכת לשמור עליך... וכמה ימים אחרי זה, המפלצת הזאת התנפלה עליך".
"למה השתילו לי את הזיכרון? יש משהו שידעתי שלא הייתי צריך?" שאלתי את בארי, הוא הביט עליי בתסכול.
"אני ממש לא יודע, כירון אמר לי לא לשאול יותר מידי שאלות, ושלח אותי אליך.. גם לי שתלו את הזיכרונות שהופעתי בהם, אבל לא במקום הזיכרון האחר שיש לי, אלא בנוסף.." הסביר בארי.
"זה אומר שאתה לא באמת חבר שלי.. רק נשלחת להגן עליי." אמרתי, זועף מעט.
"לא, זה לא זה.. א-אני כן חבר שלך, פשוט.." בארי השתתק.
"זה בסדר, אני מבין אחי." מלמלתי, ידעתי שהוא רק שמר עליי, אבל לא רציתי להאשים אותו.
פייפר השגיחה עליי מלמטה, ואמרה אחרי קצת זמן שצריכים לחזור לסיור. הנחתי את בארי לנפשו ועקבתי אחריה לביתן שלי. "נתראה עוד מעט," אמרה פייפר ונופפה לי לשלום, ולאחר מכן היא פנתה בצליעה קלה לביתן אפרודיטה. רק עכשיו שמתי לב שהיא דומה למישהו מוכר, למישהו מפורסם.. אולי היא הבת של-
קול צרוד קטע את המחשבות שלי: "שלום.. יש לנו כאן חצוי חדש.."
הבטתי לאחור וראיתי בכניסה לביתן ילדה גדולה ועגלגלה שהסתכלה עליי בעיניים נוצצות, "שלום.." אמרתי.
"יש לי טקס מיוחד לחצויים חדשים.." היא אמרה בנבזיות ובחנה אותי, "בוא אני יראה לך!".