דרגת קושי מ1-10: 4
די פשוט, טוב למתחילים להכין עם משפחתם.
מצרכים
העוגה הזאת היא געגועים לימים פשוטים (ועניים) יותר. היא לא גדולה במיוחד – בגודל של כיכר לחם קטנה, ומזכירה בטעמה את עוגות הלקח של פעם. וזה בדיוק מה שעושה אותה נהדרת.
החומרים הדרושים:
כוס וחצי קמח תופח
2 ביצים
קליפה מגוררת מלימון אחד
חצי כוס שמן
חצי כוס חלב
1 כוס סוכר
1 כף תמצית וניל
לזיגוג:
מיץ מלימון אחד
שליש כוס סוכר
אופן ההכנה
1. שמים את כל חומרי העוגה (לא כולל חומרי הזיגוג) במעבד מזון ומערבלים היטב לבצק אחיד.
2. מעבירים לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה (או משומנת ומקומחת).
3. אופים בחום של 180 מעלות 50 דקות עד שעה, עד שסכין הננעצת במרכז העוגה יוצאת נקייה. מוציאים מהתנור ומניחים לעשר דקות.
4. בינתיים מערבבים את מיץ הלימון והסוכר להכנת זיגוג. שמים במיקרו ומבשלים דקה.
5. מעבירים את העוגה למגש ועושים בה כ-30 חורים עמוקים בעזרת צ’ופ סטיק או כלי דומה.
6. יוצקים את הזיגוג על העוגה (עדיף בעזרת כף, כדי שהזיגוג יספיק להיספג ולא יחליק אל תחתית התבנית).
7. מחכים עד שהעוגה מצטננת לגמרי, פורסים ומגישים.
הערה: אם רוצים עוגה שאינה חלבית, ניתן להחליף את החלב במיץ תפוזים.
אני הכנתי את זה עם אמי לשבת שעברה. כל המשפחה נהנתה לאוכל את העוגה הזאת.
זה מהנה להכין ביחד עם הוריכם. ונראה לי שאוהד היה אצלי בשבת הזו אז הוא יכול להעיד על הטעם הנפלא!