Pokemon GO
מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4
  1. משתמש מנוסה
    שם: שאו פו
    שלום לך גלעד, ברצוני לשאול אותךבקשר למפגש של שלמה ומלכת שבא, והבעיה היא שלא כל כך הבנתי את מעשה המפגש. תוכל בבקשה לספר לי (תרגיש חפשי לפרט) על המפגש?
    אני צריך על המפגש עצמו, וגם על השאלות והחידות של מלכת שבא ושלמה. כמו כן ראיתי באיזשהוא מקום שהיה מין 'רומן' בין שלמה ומלכת שבא, ויצא מהם אנטיוכוס. האם זה נכון? ודבר אחרון, על המתנות שמלכת שבא נתנה לשלמה וששלמה נתן לה.
    אשמח אם תעזור לי!
    מצטער חברים, פרשתי =(
    ליצירת קשר: סקייפ ohadklein11 או מסן ohadklein11@gmail.com
    עדיף סקייפ =)

אם תרצו לראות את סיבת הפרישה:

Spoiler ספוילר

2. משתמש מנוסה
    שם: גלעד (קינגלר)
    ציטוט פורסם במקור על ידי sandslash צפה בהודעה
    שלום לך גלעד, ברצוני לשאול אותךבקשר למפגש של שלמה ומלכת שבא, והבעיה היא שלא כל כך הבנתי את מעשה המפגש. תוכל בבקשה לספר לי (תרגיש חפשי לפרט) על המפגש?
    אני צריך על המפגש עצמו, וגם על השאלות והחידות של מלכת שבא ושלמה. כמו כן ראיתי באיזשהוא מקום שהיה מין 'רומן' בין שלמה ומלכת שבא, ויצא מהם אנטיוכוס. האם זה נכון? ודבר אחרון, על המתנות שמלכת שבא נתנה לשלמה וששלמה נתן לה.
    אשמח אם תעזור לי!
    הדבר שאולי הכי ידהים אותך מכל התשובה שלי (לפי מה שאני רואה בשאלה שלך) זה, שלמען האמת כמעט ואין מידע על המפגש בין שלמה למלכת שבא, כך שאין באמת מה לפרט.
    זה די מוזר לך כנראה, מין הסתם אתה זוכר לפחות סיפור אחד על המלך שלמה ומלכת שבא, זה עם הדבורה והכל, אבל עוד מעט תראה מה באמת עומד מאחורי כל זה.

נתחיל מהמפגש.
    כתוב בספר מלכים שמלכת שבא באה לנסות את שלמה בחידות, ושהיא הביאה איתה הרבה מאוד משאבים יקרי ערך.
    מלכת שבא גילתה כמה חכם שלמה (לא ממש כתוב איך), התרצתה וחזרה הביתה אחרי שהיא השאירה לשלמה הרבה מתנות (אחרי הכל שבא זה באפריקה, היבשת עם הכי הרבה משאבים). ו... זהו למען האמת.

טוב, ישנם הרבה אגדות חז"ל וגם סתם סיפורי עם שאנחנו משננים מאז הגננות, עד שקשה לחשוב באופן עצמי על מה בדיוק "סתם" סיפור, ולמה יש אחיזה בדברי חז"ל (מה שאגב לא חייב להבטיח את אמינות הסיפור במידה והוא נחשב כ"דרש").
    כן אבל לא מדוייק, חז"ל (וגם במסורות בעם ישראל) ישנו איזכור לכך ששלמה ומלכת שבא אכן התחתנו (שוב, זה לא בטוח, וגם אני לא בדקתי את זה במאה אחוז), אבל אנטיוכוס בכלל לא קרוב לתקופה של שלמה.
    כנראה שאתה מתבלבל עם אסתר, ממנה יצא דריווש שאיפשר את בינין בית המקדש השני.
    שים לב, אנחנו מדברים על אסתר שחייה הרבה אחרי שלמה, ואנחנו עדיין בממלכה הפרסית/בבלית, יש לנו עוד זמן עד לממלכה היוונית ולאנטיוכוס.

דבר אחרון, לא מוזכר ששלמה הביא למלכת שבא מתנות, אבל נראה שלמלכת שבא היו המון בעיות שלא היו רק חידות שנועדו לנסות את שלמה, ושלמה פתר לה את כולן עד שהיא נרגע. אז אולי זה נחשב מתנה בפני עצמו.

4 נק' על שאלה של התעניינות בנושא, למרות שלא נראה לי שכל כך אכפת לך כבר מהנקודות כשאתה מנהל.
    תמיד רגע לפני שאתה עונה תשובה למי שאתה מתווכח איתו, תשאל אותו שאלה שתקשה עליו. אל תקל על מי שמתווכח איתך (0_^).

כנסו לפורום יהדות והלכה. אפשר גם ללחוץ על העולם...

קרדיט לבורא עולם על ההשקעה המדהימה ביצירה כל כך מושלמת.
    קרדיט לאדם שיודע לנצל את כל אלה.

תודה רבה לדוקטור ספין שהכין בשבילי את התמונה המתאימה!

הקבוצה שלי במ"ת של מאי:
    Spoiler ספוילר
    אקס מן טים
    Spoiler ספוילר

אני הייתי:
    Spoiler ספוילר

3. משתמש מנוסה
    שם: שאו פו
    תודה רבה, תוכל אולי לפרט לי עוד קצת על החידות עצמן, לפי מדרשי חז"ל?
    מצטער חברים, פרשתי =(
    ליצירת קשר: סקייפ ohadklein11 או מסן ohadklein11@gmail.com
    עדיף סקייפ =)

אם תרצו לראות את סיבת הפרישה:

Spoiler ספוילר

4. משתמש מנוסה
    שם: גלעד (קינגלר)
    ציטוט פורסם במקור על ידי sandslash צפה בהודעה
    תודה רבה, תוכל אולי לפרט לי עוד קצת על החידות עצמן, לפי מדרשי חז"ל?
    לספר את סיפורי שלמה המלך לא יגמרו בהודעה אחת (אפילו אם נתמקד בסיפורים עם מלכת שבא), ואני גם לא בטוח לגבי אילו מהסיפורים הם ממקורות חז"ל ואילו סתם סיפורים.
    לכן אני לא חושב שבקשה לסיפורי שלמה המלך (כמו שהבנתי מהה"פ) מתאימה בדיוק לפורום הזה, אולי דווקא יותר לפורום ספרות.

למרות זאת, אני אנסה לספר מעט על הסיפור הידוע עם הדבורה (שאין לו קשר למקורות חז"ל כמדומני. רק כדי להבהיר).

כידוע (למרות שזה לא ברור כל כך), שלמה ידע לדבר עם חיות (לפחות לפי חלק מהסיפורים).

יום בהיר אחד, דבורה החליטה להתיישב לשלמה על האף ולעקוץ אותו (איזו דבורה טיפשה, היא לא יודעת להבדיל בין אף ובין פרח?).
    "דבורה טיפשה" זעם עליה המלך "מגיע לך עונש מוות על שהעזת לפגוע במלך!" וביינתים האף של שלמה גדל עד שנהייה גדול כמו כדור בייסבול אדום.
    "אנ... אני לא התכוונתי" מלמלה הדבורה בחשש "האף שלך כל כך יפה שחשבתי שהוא פרח, אז עקצתי אותו".
    "ממתי עוקצים פרח?" השתומם שלמה "ובכלל," הוא המשיך "איך זה שאת לא גוססת אחרי שעקצת אותי?"
    "לא יודעת," ענתה הדבורה "זה כנראה לא היה לסיפור דרך מעניינת להתגלגל, ואם הייתי מתה זה היה הורס משהו בהמשך. אבל בכל זאת אל תגזור עלי מוות, מי יודע, אולי אוכל לגמול לך ביום מן הימים."
    "חחחחחחחחח XD" אמר המלך שלמה "איך את תוכלי לעזור לי, דבורה קטנה שכמותך? אבל בגלל שאני רואה שאת עוד לא מתה גורם לרעיון שזה רק סיפור להיות מאוד הגיוני, ובגלל שאני לא רוצה להרוס את הפאנץ' של הסיפור, אני אשאיר אותך חייה."
    הדבורה הודתה מקרב לב לשלמה המלך, ועפה.

עבר זמן מה, ולארץ הגיעה משלחת משבא יחד עם מלכתם כדי לבדוק כמה שלמה חכם.
    מלכת שבא התחילה לשאול את שלמה חידות קשות, שונות ומשונות, ועל כולן הוא ידע לענות ללא יוצא מין הכלל.
    "רק חידה אחרונה לי אליך המלך" אמרה מלכת שבא "והיא הקשה מכל. אבל אם עליה תוכל לענות אווכח בחוכמתך שאין שני לה."
    המלכה הכניסה כבוצת אנשים שהניחו לפני המלך מספר פרחים יפיפיים (זהים) בעלי ריחות מדהימים.
    "הפרחים הללו נוצרו ביידי הטובים מאומני, ובייניהם יש רק פרח אחד ויחיד אמיתי." הסבירה מלכת שבא "אם תוכל להגיד לי אילו מהפרחים אמיתי, ניצחת".

מסתבר שלתחרות המוחות הזאת הייתה צופה נוספת לא צפוייה, כי המלך שלמה לפתע שמע "בזזזז... *תאאקק!!* בזזז... *תאאקק!!*" שהגיע מכיוון החלון
    "וואי, לא להאמין כמה שחם כאן" אמר המלך ופתח את החלון בתנופה חדה, ודבורה אחת קטנה נכנסה לחדר.
    הדבורה התעופפה בין הפרחים לאט לאט עד שנעצרה מעל פרח אחד ויחיד.
    "כאן המלך!" קראה הדבורה "זה הפרח האמיתי הרחד והיחיד בכל החבילה!"
    והמלך שלמה כמובן לקח לעצמו את כל הקרדיט על התגלית.

~ננעל עקב מה שדובר עליו בפרטי ובגלל שאין כל כך מה לתרום הלאה בנושא המקורי מה שרק יגרום לדירדור ולספאם (למה אני בכלל חופר כל כך כשאני לא חייב לאף אחד הסבר?)~
    תמיד רגע לפני שאתה עונה תשובה למי שאתה מתווכח איתו, תשאל אותו שאלה שתקשה עליו. אל תקל על מי שמתווכח איתך (0_^).

כנסו לפורום יהדות והלכה. אפשר גם ללחוץ על העולם...

קרדיט לבורא עולם על ההשקעה המדהימה ביצירה כל כך מושלמת.
    קרדיט לאדם שיודע לנצל את כל אלה.

תודה רבה לדוקטור ספין שהכין בשבילי את התמונה המתאימה!

הקבוצה שלי במ"ת של מאי:
    Spoiler ספוילר
    אקס מן טים
    Spoiler ספוילר

אני הייתי:
    Spoiler ספוילר

מידע על הנושא

משתמשים שצופים באשכול

יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •