היי הפעם אני הולכת להשקיע הכל בסיפור הזה,בניגוד לאחרים. אני מקווה שתאהבו אותו כי ממש השקעתי.
הקדמהספוילר
היי,קוראים לי נגה ואני בת עשר בדיוק,אצלינו במחוז שמקירה (המחוז נמצא קצת בין ג'וטו לקנטו) כל מאמן מתחיל את מסע הפוקימונים שלו בגיל עשר ויום ולכן אני ממש מתרגשת,אחרי הכל אני הולכת סוף סוף לדעת עם המאה שקיבלתי בשיעור ''מדעי הפוקימון'' ותשעים ותשע שקיבלתי בשיעור ''המסע הגדול'' ישתלמו,וכן עם תהיתם אני ילדה מחוננת האמת היא שיש לי שיער שחור חלק לגמרי,יש לי מעט נמשים ומשקפיים שחורות,אי אפשר לומר שאני מלכת הכיתה,תמיד הייחסו אליי בזילזול אבל עם השנים למדתי להתעלם,אבל לפעמים היה קשה לי להתמודד עם העלבונות. אבל מחר הכל ישתנה,הבעיה היא שאני לא יודעת במי כדאי לי לבחור- פיצ'ו,פאצ'יריסו או אלקטריק. או כה כמעט שחכתי אצלינו במחוז מעריצים ואני מדגישה מעריצים פוקימוני חשמל,אבל האמת אני מעדיפה פוקימוני עשב....
במחוז שלנו יש כמה מנהגים שתמיד לא הבנתי-
ראשית כל שנה אנחנו מתאספים ומארגים פסטיבל לראיקו,אני לא מבינה למה לראיקו?? למה לא לסוויקום?? או אנטיי?? למה ראיקו!
דבר שני פעם בחצי שנה אנחנו אורחים תחרות מציאת אבני רעם,ומי שמוצא חייב להיות הראשון שיפתח פיקאצ'ו שנמצא בעמדת הסיום,אז למה דווקא אבן ברק??? למה דווקא פיקאצ'ו??!!!!!!
ובנוסף שזה הדבר הכי מוזר שיש,כל שלוש שנים בחורף כאשר הברק בגדול ביותר בשנה פוגע בעץ החלול שבחורשת האלונים שבעיר טניג'ם אנחנו לוקחים כל פוקימון שחזק על סוג חשמל אל העץ החלול ואחר כך סוגרים את הפתח החלול שבעץ ומחכים שהברק יפגע,לאחר מכן אנחנו מוציאים את הפוקימונין הפגועים ומשליכים אותם ביער,לפעמים הפוקימונים הפגועים גוררים את עצמם למקום בטוח ומחלימים אבל לפעמים הם טעונים בכל כך הרבה חשמל שלבם מפסיק לפעום,אני לעולם לא הבנתי את המנהג הזה וגם לעולם לא אבין,שאנתי לראות ככה את הוריי ועוד הרבה אחרים נהנים כל כך מהסבל של הפוקימונים המסכנים האלה,פעם אחת אפילו ניסיתי לשחרר אודיש תינוק שההורים שלי לכדו אבל הם תפסו אותי והענישו אותי על כך,אני חושבת שאותם צריך להעניש.
הנקודה היא שאף פעם לא הרגשתי שייכת למחוז....... הדבר המוזר ביותר הוא שיש לי זיכרון, אני בקושי זוכרת אותו אבל בזיכרון הזה אני נמצאת בחדר ענק שצבוע כולו בירוק עם ציורי דשא ופרחים,ולידי מלאאא תמונות וציורים של פוקימוני דשא ויש גם טריקו קטן ישן בקצה המיטה שלי. וליד המיטה יש אישה,אני לא יודעת איך היא נראת כי הזיכרון שלי ממש מטושטש ממנה,כל מה שאני זוכרת ממנה זה עיינים תכולות עצובות כאלה שמביטות בי כאילו אני הדבר החשוב ביותר בעולם,והאישה הזאת שרה שיר מרגיע כזה שבכל פעם שאני שומעת אותו אני נשבעת לכם שאני מתחילה לנחור. שאלתי את ההורים שלי על זה הרבה פעמים ובכל פעם הם נראו ממש לחוצים ואמרו בקול שממש לא גרם לי להאמין להם ''אין לנו מושג,לילה טוב נגה'' הם עשו את זה גם בבקרים לפני שהלכו לעבודה! תמיד ידעתי שמשהו לא בסדר.. אבל הגילויים שהולכים להיות במסע שלי....... יפילו אותכם לריצפה לפעמים מצחוק,לפעמים מבכי ולפעמים פשוט מהלם. עד היום הייתי ילדה תמימה אבל היום המסע של חיי מתחיל!!!