Pokemon GO
מציג תוצאות 1 עד 6 מתוך 6
  1. מייסד האתר והפורום
    המלחמה על אתרי ההורדות הפיראטיים
    לאחר מצוד של שנתיים וחצי, נסגר אחד מאתרי ההורדות הבלתי חוקיות הגדולים בישראל ■ הגולשים ההמומים הורידו את העכבר לחצי התורן - ועברו להוריד קבצים אצל המתחרים ■ מלחמה מקוונת, מערכה ראשונה

הגוף שיזם את מהלך הסרת האתר קרוי זיר"ה (זכויות יוצרים ברשת האינטרנט), ומאחוריו עומדות ספקיות התוכן הגדולות: yes ,HOT, רשת, קשת, יונייטד קינג ונוספות. מורידי התכנים הסדרתיים שניסו להיכנס השבוע לאתר כדי להוריד את הסדרה "עספור", או את "אחת אפס אפס", נתקלו במסך לבן והודעה לקונית: "האתר הורד בצו מניעה של בית המשפט המחוזי". אכזבה נוספת ניחתה על המורידים באותו שבוע: גם אתר Wnet, שסיפק קישורים לתכנים להורדה, נחסם בעקבות תביעה של HOT.

"תופעת הפיראטיות גוברת. כיום זאת נורמה", הסביר ל-TheMarker מנכ"ל של ספקית תוכן ישראלית גדולה, שלוקחת חלק בתביעות נגד אתרי ההורדות. "בסקרים שעשינו רואים ששיעורי ההורדות גדלים. זה עובר מפה לאוזן, אנשים לא נרתעים מזה".

בניגוד לעבר, שבו גלשו מורידי התכנים לאתרים כמו Kazaa או אימיול והמתינו לילה שלם להורדת סרט, או הסתבכו בהתקנות תוכנות טורנטים, כיום הגולש נכנס לגוגל, מקיש את שם הסרט או הסדרה ומקבל השלמת חיפוש אוטומטית, "צפייה ישירה" או "הורדה ישירה".

מכאן הדרך לתוכן הפיראטי קצרה. הגולש מגיע לאתרים המציגים הפניות לסרטים וסדרות, המקוטלגים לפי ז'אנרים ופופולריות, בליווי תמונות. לחיצה על קישור שולחת לשרת אחסון של חברה חיצונית, שבו שמור הקובץ, דוגמת MegaUpload או FileFlyer. משם הכל במרחק קליק - חלק מהשרתים דורשים סיסמאות ותשלום, אך המקצוענים מגלים מהר מאוד את השרתים הפתוחים, שבהם התנועה זורמת מהר ובחינם. רוחבי הפס הגבוהים מאפשרים להוריד סרט באורך מלא ב-15 דקות.

הורדות.נט לא היה יחיד בזירה, אך נחשב אהוד בזכות היצע ישראלי רחב, תוכן זר המלווה בתרגום מובנה לעברית וזריזות העלאת התכנים. "הורדות.נט היה מעלה סדרות טלוויזיה מחו"ל שעתיים אחרי השידור בארה"ב", מספר הגולש אילון, שניזון מהורדות כחלק עיקרי בתפריט הטלוויזיוני שלו. סרטים מגיעים לרשת עוד בטרם הופצו רשמית. "בופור הגיע לאינטרנט לפני שיצא בקולנוע, כי מישהו מההפקה שיכפל אותו", מספר עורך הדין ערן פרזנטי, ממשרד לוי, עבדי, עברון, פרזנטי ושות', שייצג את התובעים בתביעה נגד הורדות.נט.

לוחמי חופש בעיני עצמם

"יש לי כבלים, אבל אני מוריד המון", מספר אילון, "לדעתי כל המדינה מורידה". אילון מספר כי שידרג את רוחב הפס שלו כדי שיוכל להוריד. לדבריו, מאז שהורדות.נט הוסר הוא לא מוריד פחות, רק מתאמץ יותר. "אני מחפש יותר, מדביק לבד את התרגום", הוא מספר.

לעומת אילון, ששמר על המנוי לכבלים, רבים בוחרים שלא להתחבר כלל לספק תוכן, ולהסתמך על הורדות בלבד. כזה הוא א', שמזה שנתיים צורך תוכן רק באמצעות הורדות. "התנתקתי בגלל המחיר, וגם כי אני מעדיף לבחור במה לצפות. אני גם לא מבין למה סדרות לא מגיעות לישראל בזמן אמת. אבל אני לא מחכה לאף אחד. אני כבר לא עוקב בכלל אחרי מה שיש בטלוויזיה", הוא אומר.

הגולשים מתלוננים כי היעדר חלופות לצפייה מהירה ונוחה וחוסר במודלים אלטרנטיביים לתשלום כמו זה של נטפליקס, הם שדוחקים אותם להוריד תכנים. רשתות טלוויזיה אמריקאיות כמו ABC מציעות באתריהן סדרות שלמות כמו "אבודים" או "עקרות בית נואשות", אך ההיצע החוקי הזה חסום לצפייה מישראל. "צריך גירסה ישראלית לאייטונס, שדרכה ניתן לרכוש תוכן", אומר א'. "אם היתה אפשרות לקנות דרך אתר ישראלי וי.או.די בעשרה שקלים ולהוריד באיכות טובה, הייתי משתמש בזה".

מפעילי האתרים ומעלי התכנים, וגם חלק ניכר מהגולשים, רואים עצמם כלוחמי חופש, שכן לתפישתם כך הם דופקים את המערכת החזירית, את האולפנים הגדולים שמכניסים מיליארדי דולרים מסרט ואת חברות הכבלים והלוויין שגובות מאות שקלים בחודש כדמי מנוי.

המשנה האידיאולוגית הזו מוצאת ביטוי באתר FlatPlanet, שבעמוד ה"אודות" שלו מצוטט העיתונאי והסופר תומס פרידמן, שמדבריו גזור גם שם האתר: "העולם הוא שטוח... כעת, בניגוד לעבר, עוד ועוד אנשים יכולים לשתף פעולה מהפינות הנידחות ביותר על גבי העולם תוך שימוש במחשבים". על כך מוסיפים מפעילי האתר, "כל אחד היום נגיש לצפייה בשידורי טלוויזיה חיים וצפייה לפי דרישה. הצטרפו גם אתם לעולם השטוח של פלט פלנט, כי רק ביחד נצליח לשטח את עולם הטלוויזיה!".

בהתאם, רבים מאתרי ההורדות מתחילים את דרכם בחדר השינה של תיכוניסטים, שהקימו פלטפורמת שיתוף חובבנית. אתר בעלות תפעול חודשית של כ-300 שקל מניב רווח של 7,000-8,000 שקל לבעליו - דמי כיס לא רעים, שמגיעים ממודעות הפרסום באתרים, בעיקר של הגרלות מפוקפקות. "בהתחלה גם הגורמים הכי מכובדים פירסמו באתרים האלה", אומר פרזנטי. "מאז פנינו למפרסמים בנושא, וחלק גדול מהם הפסיקו. גוגל לא מסכימה שיהיו שם Google ADS".

רבים ממפעילי האתרים הצעירים ייכנעו במהרה לדרישה להסיר תוכן מפר חוק, לפני שאמא או אבא יגלו את מכתב האיום המשפטי. הזהירים יותר מביניהם דואגים לייצר מעקף ולספק כתובת אי-מייל לדיווח על הפרת זכויות. "אנחנו לא האנשים הכי מבוגרים במדינה, חלקנו בקושי סיימנו תיכון, וגופים של זכויות יוצרים, כמו זיר"ה, מצפים מכל אחד במדינה הזאת שידע חוקים ומשפטים", מלין מפעיל של אחד מאתרי ההורדות בתכתובת אלקטרונית עם TheMarker. "ההורים מקבלים תביעת פיצויים של 100 ו-200 אלף שקל, ואין להם מאיפה לשלם את זה", מוסיף פרזנטי.

אתרים שהגיעו להיקפי תנועה גבוהים במיוחד מושכים את תשומת לבם של יזמים מסוג שונה, לעתים גורמים פליליים, המחזיקים גם באתרי הימורים ומפעילים אתרים למטרת רווח. אלה מבקשים לרכוש את האתר מהצעירים המפעילים אותו. "הם מספקים הצעות רכש, מבחינת הילד הוא פשוט עשה אקזיט", מסביר פרזנטי.

מזדהים בשמות בדויים

באפריל האחרון קיבלו 11 גופי שידור, בהם ערוץ 10, רשת, קשת, HOT ו-yes, ומפיצת הסרטים יונייטד קינג, את אישור רשות ההגבלים העסקיים להקים גוף שיילחם בהורדות. כך נולד זיר"ה, שמקיים מפגשים מסודרים ומתוקצב על ידי החברים בו במיליוני שקלים בשנה, להערכת פרזנטי. "כל הסכומים האלה מצטברים להפסדים", הוא אומר. "גם אם נזכה בתביעת פיצויים, ברוב המקרים התביעה מוגשת נגד אדם אנונימי ואין דרך לגבות את הכסף. גם אם מקבלים פיצוי, מדובר ב-100 או 200אלף שקל. זה בטל בששים".

המלחמה הקשה של זיר"ה היא נגד האתרים עם התנועה הרבה ביותר, שפועלים במסווה. "אנחנו מתחילים בפעולות איתור", מסביר פרזנטי. "קודם כל יש פעולות טכניות של בדיקת מיקום השרתים, היכן נרכש הדומיין. מפעילי האתרים עושים טעויות ומשאירים עקבות: מייל או מספר טלפון אמיתי. ברגע שגילינו זאת, אנחנו שולחים התראה. יש הרבה הסכמי פשרה על סכומים של 50-70 אלף שקל, בלי תביעות. אנחנו משתדלים לקבל פיצוי מכל אחד".

הסרתו מהאוויר של הורדות.נט - שפעל מאז 2008 ועברו דרכו 100 אלף גולשים ייחודיים ביום - בוצעה כחלק ממהלך משפטי בן שנתיים, שיזמה מפיצת הסרטים יונייטד קינג, שבבעלות משפחת אדרי, וזיר"ה הצטרף אליו. "כשהוגשה התביעה ב-2009, האתר נמצא בבעלות חייל צה"ל בשם דן אסולין", מספר פרזנטי. "ניתן פסק דין שדרש להפסיק את פעילות האתר. בתגובה השיב אסולין שהאתר כבר לא בבעלותו. האתר נמכר לבעלים חדשים, שלטענת אסולין הוא לא מצוי בקשר עמם". החל מרדף אחר בעלי האתר החדשים.

"ניהלנו חקירות פרטיות נגד אתרים שונים לאורך תקופה", מספר פרזנטי. השקענו מאות אלפי שקלים בחקירות והבאנו למשטרה הוכחות להכנסות של מאות אלפי דולרים בחודש ולמעורבות של גורמים מפוקפקים, והמשטרה לא הרימה את הכפפה".

הורדות.נט פעל מאירופה וכדי להסירו נעזר פרזנטי בארגון אירופי להגנה על זכויות יוצרים. "שיכנענו את החברה האירופית שניהלה את הדומיין עבור הורדות.נט שמתבצעת הפרת זכויות יוצרים בישראל, ושהאתר צריך להפסיק לפעול", הוא מספר. מרגע ההסכמה חלפו כמה ימים עד שהדומיין עבר לבעלות זיר"ה.

פוקדי האתר הנאמנים עוד הספיקו לגנוב כמה ימי צפייה באמצעות הכתובת החלופית שנופקה לו: Horadot.me, אבל זה לא נמשך זמן רב: "בשעות הקרובות עמוד הפייסבוק הזה והאתר החדש יועברו לידי החוק", נכתב בסטטוס האחרון שכתבו על קיר העמוד מפעילי הורדות.נט. "לצערנו הרב לא יכולנו להמשיך להחזיק את האתר. אנו מודים לכולם ואולי עוד ניפגש בזמן אחר ובמציאות אחרת". "הם הבינו שעלינו עליהם", מסביר פרזנטי, "השגנו צו מניעה קבוע שאסר על הפעלת האתר, בשמות הקיימים שלו או בכל שם עתידי. אם הם ירצו להמשיך לפעול הם יצטרכו להילחם בבית משפט, וזה כנראה לא שווה להם את החשיפה".

במקרה של Wnet ניתן צו מניעה זמני להפעלת האתר. הבקשה לצו הוגשה על ידי HOT נגד אדם המכונה אלכס שטיפלמן, אך ספק אם זהו שמו האמיתי. מעטים מבעלי אתרי ההורדות מזדהים בשמם. כיום סגור Wnet לגלישה ללקוחות נטוויז'ן, בזק בינלאומי ו-012 סמייל. דרך ספקיות קטנות יותר ניתן עדיין לגלוש באתר.

עד הגעת הסרט למחשבו של הצופה עובר הקובץ בתחנות רבות, מה שמקשה על גיבוש כתבי אישום. אתרים כמו Wnet או חינם.טי.וי אינם מפנים ישירות לשרת המכיל את הקובץ, אלא מאלצים את הגולשים לעבור דרך עמוד נוסף. ההפניה מלווה בהודעה כי "אתר זה שולל שימוש בשיתוף תכנים לא חוקיים". ואולם ההפניה הזו אינה מהווה הגנה. "על פי תיקון לחוק זכויות יוצרים מ-2007, גם העמדה של תוכן לרשות הציבור ללא אישור - שזה מה שעושה Wnet - זו הפרה", מסביר פרזנטי.

לא התייצבו לדיון

הטיעון המרכזי של גופי התוכן נגד אתרי ההורדות הוא פגיעה ביצירה הישראלית. חברות הכבלים והלוויין והערוצים המסחריים מפסידים כיום כסף רב כחלק מהתפתחותן של דרכי צפייה אלטרנטיביות, ביניהן גם הורדות פיראטיות. למרות זאת, גופי המדיה לא עומדים באופן פומבי מאחורי המאבק המשפטי נגד ההורדות.

לקלחת מצטרפות גם חברות האחסון, שנקלעות למצב לא פשוט. "אי אפשר לדרוש מבעלי שרתים לברר מה התוכן של כל קובץ שנמצא אצלם, אבל כשמישהו מתלונן צריך למחוק", אומר בעלים של חברה המספקת שירותי אחסון. "אנחנו פועלים לפי החוק וכשמישהו מעלה אלינו קובץ שאנחנו יודעים שהוא מפר זכויות, אנחנו מוחקים אותו". פרזנטי, המייצג את זיר"ה, מוסיף כי הוא מעריך שהגוף יפעל גם נגד חברות האחסון הישראליות.

חולייה נוספת בשרשרת הן ספקיות האינטרנט, שלא ממהרות לשתף פעולה עם המאבק נגד ההורדות. רווחיהן של החברות האלה מגיעים מחבילות פס רחב, המשמשות בעיקר לצורכי הורדה או צפייה ישירה. לדברי פרזנטי, ספקיות האינטרנט מחויבות בהוראת משרד הביטחון לשמור תיעוד של תנועת הגולשים, כך שמצוי בידיהן המידע על מי שמוריד או משתף תכנים בלי אישור, והן מסרבות לחלוק אותו.

כל ספקית מפחדת להצטייר כמי שנועלת את השער לגן העדן האנרכי של ההורדות. בימים האחרונים עלתה קריאה בפייסבוק להתנתק מספקיות שיחסמו את Wnet. "הספקיות לא מודעות לכמות הגולשים הזועמים שמתחייבים לגרום להן הפסדים... המנכ"לים השמנים והפחדנים שכחו מי מאכיל אותם - הלקוחות!!" נכתב באחד הדיונים בנושא ברשת החברתית.

בדיון בבקשת HOT לקבלת צו מניעה נגד Wnet, נטען כי ספקית האינטרנט נטוויז'ן כלל לא הגיבה לבקשה. שאר הספקיות ניהלו דין ודברים עם HOT מאחורי הקלעים, אך ביקשו שלא להיחשף בדיון. אף אחת מהן לא התייצבה לדיון. לשאלה האם ניתן לתבוע את הספקיות כמי שנותנות יד להפרה, משיב פרזנטי: "החברות האלו מדשדשות כלכלית. העמדתן במרכז ההליך המשפטי עלולה לגרום לקריסתן, ובית המשפט לא ייתן לזה גב".

עיקר התנועה מגיע מגוגל, בזכות חיפוש מונחים כמו "צפייה ישירה" או "הורדה ישירה". "אם גוגל היתה רוצה היא היתה מעיפה את הקישורים, אבל הם לא עד כדי כך צדיקים", אומר פרזנטי. "כרגע אין הלכה משפטית שקבעה שזה אסור, ואנחנו עוזבים את הפעילות בכיוון הזה". גם נגד הגולשים הבודדים עצמם, טוען פרזנטי, אין כוונה לפעול.

בינתיים הורדות.נט נעלם מהשטח, אבל על אף החסימות, מפעילי האתרים הפיראטיים ממשיכים להעלות תכנים ולספק קישורים להורדה. סביר להניח שגם הורדות.נט יוסיף לפעול בקרוב מכתובת אחרת. עד אז ממלאים מתחריו את החסר.

2. פקח לשעבר
    שם: ארוין ,כן זה השם שלי .
    באמת הייתי בשוק שסגרו אותו
    חדשות טוובות ורעות ביחד .
    רעות כי עכשיו לא יהיה מאיפה להוריד
    טובות , סוף סוף אולי ילחמו בכל מיני הפצות מוקדמות ופרקים מוקדמים כמו שהיו עושים עם הבורר
    סיפור חדש ,עלילה חדשה ,דמויות חדשות .
    אחרי 5 סיפורים מצליחים :
    לכודים בזמן
    אסון הזמן
    עולם אחר
    החולם
    אסון הטבע 1+2 +3 :עידן חדש

ועכשיו !
    בפורום ספרות !
    "פרשי התקווה" ,סיפור חדש ומרתק על סודות המחקר הגדול בעולם.
    ועל ארבעת הגיבורים שהיו אמורים בעבר להציל את העולם אך לא הופיעו כדי לעזור ,וכאן אתם נכנסים לתמונה!

פרשי התקווה !
    http://myforum.co.il/showthread.php?t=54134

3. משתמש מנוסה
    שם: תומר
    יש לזה יתרונות וחסרונות
    היתרונות: היוצרים של הסדרות לא יהיו מבואסים שמדליפים את מה שהם עשו הרבה זמן

והחסרונות: למלא ישראלים (אני אחד מהם ) לא יהיה מאיפו להוריד ומתחרים לא כיף להוריד

ולפי דעתי זה לא היה מהלך טוב

קרדיט לניר!
    איזה חופש משעמם!
    בשר זה טעים רצח!!!

חוקים
    Spoiler ספוילר

[size=14]גם אני רוצה שיחזירו את רומה כי חברים לא שוכחים(: -לא נשכח אותך ואתה אף פעם לא תעלם מההקדשות שלנו!

2623-4422-6669 ה fc המטורף שלי בפלטינה
    [YOUTUBE]
    [/YOUTUBE]
    [YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=82SOe...eature=related
    [/YOUTUBE]

אני רוצה! להחזיר את הפורום הקודם!
    כל מי שמפליץ בלי בושה משריחים שיעתיק את זה לחטימה!

4. משתמש מנוסה
    שם: גלעד (קינגלר)
    מידע מאוד מעניין, תודה רבה.
    תמיד רגע לפני שאתה עונה תשובה למי שאתה מתווכח איתו, תשאל אותו שאלה שתקשה עליו. אל תקל על מי שמתווכח איתך (0_^).

כנסו לפורום יהדות והלכה. אפשר גם ללחוץ על העולם...

קרדיט לבורא עולם על ההשקעה המדהימה ביצירה כל כך מושלמת.
    קרדיט לאדם שיודע לנצל את כל אלה.

תודה רבה לדוקטור ספין שהכין בשבילי את התמונה המתאימה!

הקבוצה שלי במ"ת של מאי:
    Spoiler ספוילר
    אקס מן טים
    Spoiler ספוילר

אני הייתי:
    Spoiler ספוילר

5. משתמש מנוסה
    יש עוד אתרים כמו הורדות נט,כמו Idown ועוד...

את Idown יהיה קשה לסגור חח הם לא מתכוונים לוותר בקלות על זה...
    הפורום מת לגמריי!!!!!!!

6. with great power comes great responsibility
    מעניין...
    אבל עוד יותר מעניין אם אגודת השמוקים הזאת עשתה את זה גם לויוס?
    רותם?...

with great power comes great responsibility
    Tomerאומר/ת:
    אני תוצאה של אורגייה
    ב"ה תחזיק את החולצה הזאת שוב במסיבת עיתונאים...
    Spoiler ספוילר

חן השעיר.
    לא נשכח
    ולא נסלח.
    למה עזבת אותנו למה?!

גַּם אם אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי
    Spoiler ספוילר

מידע על הנושא

משתמשים שצופים באשכול

יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •