כתגובה לנושא "מדוע אשכנזי זה קללה", הגבתי תגובה חריפה מאוד. אנשים החלו לקלל, להעליב ולרדת אחד על השני. אני אצטט את התגובה שלי.
וואו, נסחפתם קצת, לא? חחח אני פשוט מתפוצץ מצחוק, שבהתחלה שאלו כולה שאלה תמימה, למה יורדים על אשכנזים, ופתאום אתם מתחילים לרדת אחד על השני.
יש לי 2 מילים לומר לכם: מלחמת אחים!!!!לא, זה לא קשור דווקא לדת, שאנחנו יהודים שגאים במולדת ובארץ, וחושבים שאנחנו הטובים ביותר, העם המובחר. למה אתם לא מראים את זה בהתנהגות שלכם? למה לרדת אחד על השני? לפני אלפיים שנה יצאנו לגלות, התפזרנו לכל מקום בעולם בלית ברירה. בכל מקום למדנו מנהגים שונים, תרבויות שונות, ודברים ששינו את חיינו. לאחר מכן חזרנו לארץ. אנחנו עכשיו ביחד, אחרי 2000 שנה, אני חוזר- 2000!!!! ומה אתם עושים, במקום להיות שוב אחים? במקום להיות עם אחד, מלוכד? מה?! יורדים אחד על העם השני, כמו חבורת בהמות. בשביל מה? מה זה תורם לכם? נראה לכם שישפרו את ההתנהגות בגלל זה? להפך! זה יגרום לכם להילחם אחד בשני. סליחה, זה כבר גרם. ואתם לא שמים לב, חושבים שאתם המושלמים, והאחר הוא אפס. כלום. בגלל שלפני 2000 שנה הוא נפרד מכם, ועכשיו חזר.
תתחילו לקלוט! אתם עובדים על עצמכם בעיניים!! אתם לא המושלמים! אנחנו לא המושלמים! אני לא המושלם, אתה לא המושלם, ואף אחד לא מושלם. כל דת פשוט מחפשת את החסרונות אחת בשנייה. למה לא לחפש את היתרונות? למה לא להגיד במקום "האשכנזים הם מתנשאים, פלצפנים וכו'", או במקום "המרוקאים חסרי תרבות", להגיד "האשכנזים אוהבים אחד את השני, מאוחדים ורוצים בטוב", או "המרוקאים נדיבים, נחמדים, אנשים מעולים". למה לא? למה לחפש את השלילי?
תחשבו על זה. גררתם את זה לרמה שמש העלתה לי את הסעיף.
אני רוצה שתביעו את דעתכם בנושא, למה בעצם יש מלחמת אחים? יש סיבה הגיונית? למה לא להיות אחים, עם מלוכד?
ושלא תעזו לומר דעה גזענית בנושא, זה לא הזמן ובטח שלא המקום.
ואל תנעלו, זה דיון לכל דבר.
דיון פורה.