Pokemon GO
מציג תוצאות 1 עד 2 מתוך 2
  1. משתמש מנוסה
    שם: שאו פו
    יש לי חבר שהוא כהן במקור. אם בעזרת ה' יתברך ייבנה ביהמ"ק השלישי, ואכן יחזרו להקרבת קרבנות, ייתכן ותיווצר בעיה אצלו. חבר שלי מאוד אוהב חיות, והוא ייחרד אם יראה חיה נשחטת במו עיניו, פי כמה וכמה אם ישחט אותה בעצמו. מה יעשה? האם הוא יתחייב להקריב, למרות שהדבר יגרום לו לסיוטים ולפחדים חוזרים ונשנים?
    מצטער חברים, פרשתי =(
    ליצירת קשר: סקייפ ohadklein11 או מסן ohadklein11@gmail.com
    עדיף סקייפ =)

אם תרצו לראות את סיבת הפרישה:

Spoiler ספוילר

2. משתמש מנוסה
    שם: גלעד (קינגלר)
    ציטוט פורסם במקור על ידי sandslash צפה בהודעה
    יש לי חבר שהוא כהן במקור. אם בעזרת ה' יתברך ייבנה ביהמ"ק השלישי, ואכן יחזרו להקרבת קרבנות, ייתכן ותיווצר בעיה אצלו. חבר שלי מאוד אוהב חיות, והוא ייחרד אם יראה חיה נשחטת במו עיניו, פי כמה וכמה אם ישחט אותה בעצמו. מה יעשה? האם הוא יתחייב להקריב, למרות שהדבר יגרום לו לסיוטים ולפחדים חוזרים ונשנים?
    קודם כל, אין שום דבר רע בלשאול שאלות. אין הביישן למד.
    האמת היא שהוא לא יתחייב להקריב, רק הבעייה העיקרית בזה הוא שכנראה הוא יהיה רעב מאוד.
    כהנים שעובדים במשמרת שלהם זוכים באפשרות "לשרת", להקריב קורבנות. כהן שמקריב קורבן זוכה לאכול ממנו, וזה חלק חשוב בהקרבה. אם לא יוכלו מהקרבן, הקרבן פסול ואין בו שום תועלת, והאכילה עצמה היא מצווה.
    אומנם הוא לא חייב להיות דווקא השוחט, בהקרבה יכולים להשתתף הרבה כהנים, במיוחד אם מקריבים דבר מורכב כמו פרה לדוגמא.
    ישנם גם קורבנות צימחוניים, או שחלקם צמחוניים. קורבן מנחה, חלקו נאכל והוא מורכב מסולת. קורבן תודה מורכב מעשרים מצות ועשרים לחמים (בין היתר). וחוץ מזה אפשר גם להשיג סתם אוכל, אבל מסתבר שלא כל כך עשו את זה תמיד.
    ישנם גם כוהנים שתפקידם להוות "משמר כבוד", רק כדאי להם להיות ערניים, כי כהן שנתפס ישן בזמן המשמר שלו, יש אדם מסויים שיש לו רשות לשרוף לאותו כהן את הבגדים.

ולבסוף האפשרות האחרונה היא, שבזמנו הפנוי, חברך יוכל ללמוד תורה ולהצטרף לסנהדרין שבבית המקדש

כמובן שלא הכנסתי את הרעיונות של הרמב"ם ושל הרב קוק, שהרמב"ם סובר (במקום מסויים) שבעתיד לא יקריבו קורבנות והרב קוק כתב את "חזון הצימחונות", אני לא יודע איך יתייחסו אליהם, ובכל מקרה הם לא מדברים על העתיד הקרוב. לכן לא התייחסתי אליהם.

עריכה: (שים לב, טעיתי, אל תתעה בעצמך)

תפקיד השמירה כמדומני הוא של הלווים, ולא של הכהנים (כמו שכתבתי קודם), אבל אני לא בטוח ולא הצלחתי לברר את זה עכשיו.

דבר שני, יש עוד עבודות קודש בהם הכוהנים יכולים לעזור, לפנות את הדשן, להייטיב את הנרות, לסדר או להכין את הלחם, וכן גם לנקות דברים שכהנים בלבד מורשים להגיע אליהם.
    אבל עדיין יש עוד עבודות לכוהנים, הן פשוט לא באות במקום ההקרבה.
    תמיד רגע לפני שאתה עונה תשובה למי שאתה מתווכח איתו, תשאל אותו שאלה שתקשה עליו. אל תקל על מי שמתווכח איתך (0_^).

כנסו לפורום יהדות והלכה. אפשר גם ללחוץ על העולם...

קרדיט לבורא עולם על ההשקעה המדהימה ביצירה כל כך מושלמת.
    קרדיט לאדם שיודע לנצל את כל אלה.

תודה רבה לדוקטור ספין שהכין בשבילי את התמונה המתאימה!

הקבוצה שלי במ"ת של מאי:
    Spoiler ספוילר
    אקס מן טים
    Spoiler ספוילר

אני הייתי:
    Spoiler ספוילר

מידע על הנושא

משתמשים שצופים באשכול

יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •