פורסם במקור על ידי
HeavySnorlax
אח... איזו שאלה יפה.
האם ידעת, שהמושגים "עולם הבא" ו"גהינום" הם מושגים חדשים יחסית? רק מתקופת הגמרא אנחנו מתחילים למצוא ביטויים כאלה. מה השתנה אז? אולי בפעם אחרת אני אסביר.
בעולם הזה, אנחנו מקיימים מצוות ומשתדלים להביא את העולם אל יעודו.
אבל מה לעשות שלא כולם מצליחים לחיות עד שהעולם יתוקן.
לכן יש "עולם הבא", האחד שמגיע אחריו.
בעולם הבא מי שהתקדם יותר בתיקון העולם, או יותר נכון לתיקון הפרטי שלו (כי עולם הבא זה מונח מאוד פרטי, אתה לא חושב) שלמענו פועלים גם לתיקון העולם, יזכה בעתיד להתענג מזיו השכינה באופן הייחודי לו שהוא הספיק להביא מן העולם (אין לי מושג מה זה אומר, באמת שלא). אבל גם העולם הבא נקרא "עולם האמת", שם אנחנו רואים הכל באופן ברור, לכן כל אחד בעולם הבא לא רק נהנה אלא הוא גם כועס על עצמו טיפה כי הוא היה יכול יותר.
אין לי מושג מה זה בדיוק הגיהנום, אבל זה לא "מקום" נפרד מ"גן עדן", אלא או תחנת מעבר (אין יהודי, חוץ מרשע גמור, שנשאר בגהינום יותר מ11 חודשים) או שזה הצער עצמו של הנשמה לא יכולה להידבק אל ה' בגלל שהיא לא מימשה את עצמה.
בכל אופן, כל מה שאני כותב זה רק דברים כללים כדי שתבין את השתלשלות האירועים.
כאשר העולם יגיע לתיקונו, תתקיים "תחיית המתים", שגם אין לי מושג מה או איך זה יקרה, אבל בעקבות התיקון העולם יהיה משהו אחר לגמרי שאף אחד לא יודע מה זה יהיה.
ובניגוד לעולם הבא שנקרא גם "עולם שכולו טוב" (שטוב הוא גם אחד משמותיו של ה'), אותו שלב נקרא "עולם שכולו ארוך" והוא נמשח לנצח. ושוב ואין-לי-מושג-מה-זה-אומר.
מקווה שעזרתי.
אני מפסיק לרשום את מספר הנקודות שזוכים בו, אלא אני פשוט מעדכן.