Pokemon GO
מציג תוצאות 1 עד 5 מתוך 5
  1. משתמש מנוסה
    שם: שאו פו
    למדתי הרבה שיעורים על העולם הבא, ויש כמה דעות חלוקות בנושא ששמעתי, האחת אומרת שהעולם הבא הוא כאן, בארץ, ובשמיים זה רק זמן להמתנה\תיקון חטאים. דעה אחרת אומרת שהעולם הבא הוא בשמיים, והגיהנום הוא למי שחטא ורוצה להתקבל לעולם הבא בהמשך ע"י תיקון מעשיו.

מה יותר מדוייק? תוכל קצת להרחיב לי בנושא?
    מצטער חברים, פרשתי =(
    ליצירת קשר: סקייפ ohadklein11 או מסן ohadklein11@gmail.com
    עדיף סקייפ =)

אם תרצו לראות את סיבת הפרישה:

Spoiler ספוילר

2. משתמש מנוסה
    שם: גלעד (קינגלר)
    ציטוט פורסם במקור על ידי sandslash צפה בהודעה
    למדתי הרבה שיעורים על העולם הבא, ויש כמה דעות חלוקות בנושא ששמעתי, האחת אומרת שהעולם הבא הוא כאן, בארץ, ובשמיים זה רק זמן להמתנה\תיקון חטאים. דעה אחרת אומרת שהעולם הבא הוא בשמיים, והגיהנום הוא למי שחטא ורוצה להתקבל לעולם הבא בהמשך ע"י תיקון מעשיו.

מה יותר מדוייק? תוכל קצת להרחיב לי בנושא?
    אח... איזו שאלה יפה.
    האם ידעת, שהמושגים "עולם הבא" ו"גהינום" הם מושגים חדשים יחסית? רק מתקופת הגמרא אנחנו מתחילים למצוא ביטויים כאלה. מה השתנה אז? אולי בפעם אחרת אני אסביר.

בעולם הזה, אנחנו מקיימים מצוות ומשתדלים להביא את העולם אל יעודו.
    אבל מה לעשות שלא כולם מצליחים לחיות עד שהעולם יתוקן.

לכן יש "עולם הבא", האחד שמגיע אחריו.
    בעולם הבא מי שהתקדם יותר בתיקון העולם, או יותר נכון לתיקון הפרטי שלו (כי עולם הבא זה מונח מאוד פרטי, אתה לא חושב) שלמענו פועלים גם לתיקון העולם, יזכה בעתיד להתענג מזיו השכינה באופן הייחודי לו שהוא הספיק להביא מן העולם (אין לי מושג מה זה אומר, באמת שלא). אבל גם העולם הבא נקרא "עולם האמת", שם אנחנו רואים הכל באופן ברור, לכן כל אחד בעולם הבא לא רק נהנה אלא הוא גם כועס על עצמו טיפה כי הוא היה יכול יותר.
    אין לי מושג מה זה בדיוק הגיהנום, אבל זה לא "מקום" נפרד מ"גן עדן", אלא או תחנת מעבר (אין יהודי, חוץ מרשע גמור, שנשאר בגהינום יותר מ11 חודשים) או שזה הצער עצמו של הנשמה לא יכולה להידבק אל ה' בגלל שהיא לא מימשה את עצמה.
    בכל אופן, כל מה שאני כותב זה רק דברים כללים כדי שתבין את השתלשלות האירועים.
    כאשר העולם יגיע לתיקונו, תתקיים "תחיית המתים", שגם אין לי מושג מה או איך זה יקרה, אבל בעקבות התיקון העולם יהיה משהו אחר לגמרי שאף אחד לא יודע מה זה יהיה.
    ובניגוד לעולם הבא שנקרא גם "עולם שכולו טוב" (שטוב הוא גם אחד משמותיו של ה'), אותו שלב נקרא "עולם שכולו ארוך" והוא נמשח לנצח. ושוב ואין-לי-מושג-מה-זה-אומר.
    מקווה שעזרתי.
    אני מפסיק לרשום את מספר הנקודות שזוכים בו, אלא אני פשוט מעדכן.
    תמיד רגע לפני שאתה עונה תשובה למי שאתה מתווכח איתו, תשאל אותו שאלה שתקשה עליו. אל תקל על מי שמתווכח איתך (0_^).

כנסו לפורום יהדות והלכה. אפשר גם ללחוץ על העולם...

קרדיט לבורא עולם על ההשקעה המדהימה ביצירה כל כך מושלמת.
    קרדיט לאדם שיודע לנצל את כל אלה.

תודה רבה לדוקטור ספין שהכין בשבילי את התמונה המתאימה!

הקבוצה שלי במ"ת של מאי:
    Spoiler ספוילר
    אקס מן טים
    Spoiler ספוילר

אני הייתי:
    Spoiler ספוילר

3. עמיטריד.
    שם: עמיטריד
    ציטוט פורסם במקור על ידי HeavySnorlax צפה בהודעה
    אח... איזו שאלה יפה.
    האם ידעת, שהמושגים "עולם הבא" ו"גהינום" הם מושגים חדשים יחסית? רק מתקופת הגמרא אנחנו מתחילים למצוא ביטויים כאלה. מה השתנה אז? אולי בפעם אחרת אני אסביר.

בעולם הזה, אנחנו מקיימים מצוות ומשתדלים להביא את העולם אל יעודו.
    אבל מה לעשות שלא כולם מצליחים לחיות עד שהעולם יתוקן.

לכן יש "עולם הבא", האחד שמגיע אחריו.
    בעולם הבא מי שהתקדם יותר בתיקון העולם, או יותר נכון לתיקון הפרטי שלו (כי עולם הבא זה מונח מאוד פרטי, אתה לא חושב) שלמענו פועלים גם לתיקון העולם, יזכה בעתיד להתענג מזיו השכינה באופן הייחודי לו שהוא הספיק להביא מן העולם (אין לי מושג מה זה אומר, באמת שלא). אבל גם העולם הבא נקרא "עולם האמת", שם אנחנו רואים הכל באופן ברור, לכן כל אחד בעולם הבא לא רק נהנה אלא הוא גם כועס על עצמו טיפה כי הוא היה יכול יותר.
    אין לי מושג מה זה בדיוק הגיהנום, אבל זה לא "מקום" נפרד מ"גן עדן", אלא או תחנת מעבר (אין יהודי, חוץ מרשע גמור, שנשאר בגהינום יותר מ11 חודשים) או שזה הצער עצמו של הנשמה לא יכולה להידבק אל ה' בגלל שהיא לא מימשה את עצמה.
    בכל אופן, כל מה שאני כותב זה רק דברים כללים כדי שתבין את השתלשלות האירועים.
    כאשר העולם יגיע לתיקונו, תתקיים "תחיית המתים", שגם אין לי מושג מה או איך זה יקרה, אבל בעקבות התיקון העולם יהיה משהו אחר לגמרי שאף אחד לא יודע מה זה יהיה.
    ובניגוד לעולם הבא שנקרא גם "עולם שכולו טוב" (שטוב הוא גם אחד משמותיו של ה'), אותו שלב נקרא "עולם שכולו ארוך" והוא נמשח לנצח. ושוב ואין-לי-מושג-מה-זה-אומר.
    מקווה שעזרתי.
    אני מפסיק לרשום את מספר הנקודות שזוכים בו, אלא אני פשוט מעדכן.
    אני רוצה להוסיף לגבי מה שאמרתה על העולם הזה

הרבה רבנים אומרים שאין כזה דבר "נשמה חדשה" מה זה אומר שכול הנשמות (האנשים) שחיים בעולם הזה הם היו של מישהו אחר ועכשיו הנשמה מנשה לתכן את התעיות שלה וממש נדיר שיש נשמה טהורה בלי חטים מהעבר

כמו תמיד. עמיטריד.

4. משתמש מנוסה
    שם: שאו פו
    תגיד, אתה לא חושב שיהודי שיראה שנשארים רק 11 חדשים בגיהנום יגיד "אז מה הבעיה לחטוא?" ויחטא? אין פה הקלה מסוימת?
    מצטער חברים, פרשתי =(
    ליצירת קשר: סקייפ ohadklein11 או מסן ohadklein11@gmail.com
    עדיף סקייפ =)

אם תרצו לראות את סיבת הפרישה:

Spoiler ספוילר

5. משתמש מנוסה
    שם: גלעד (קינגלר)
    ציטוט פורסם במקור על ידי Amitlv צפה בהודעה
    אני רוצה להוסיף לגבי מה שאמרתה על העולם הזה

הרבה רבנים אומרים שאין כזה דבר "נשמה חדשה" מה זה אומר שכל הנשמות (האנשים) שחיים בעולם הזה הם היו של מישהו אחר ועכשיו הנשמה מנסה לתקן את התעויות שלה, וממש נדיר שיש נשמה טהורה בלי חטאים מהעבר.
    וואו כמה שגיאות כתיב, תיקנתי לך אותם בציטוט שלי.
    באופן כללי, יש רק סכום מסויים של נשמות בעולם הזה, לא פחות ולא יותר (לפחות של יהודים), אפילו אם יש יותר אנשים, אז רק הנשמות מתחלקות ליותר חלקים ולא נוספות עוד נשמות. וגם אם יש פחות אנשים, אז יש יותר נשמות באדם אחד.

ציטוט פורסם במקור על ידי sandslash צפה בהודעה
    תגיד, אתה לא חושב שיהודי שיראה שנשארים רק 11 חדשים בגיהנום יגיד "אז מה הבעיה לחטוא?" ויחטא? אין פה הקלה מסוימת?
    מה פתאום. בגלל שאי אםפשר לדעת, גם אם עשית מספר מצוות, איך הן ייחשבו לך, ואולי עדיין תצא רשע מוחלט.
    כמו שאדם שעושה תשובה אמיתית, מתכפר לו הכל. כך אדם שבאמת עוזב הכל, אולי גם המצוות לא נחשבות לו.
    אני לא אומר שכן או לא, אני רק אומר שאני לא יודע, אז כנראה גם הם לא יודעים.
    וחוץ מזה, גם להגיד את זה זה לא באמת מה שהם חושבים, אלא עבודה על עצמך. ה"מסילת ישרים כתב את זה".
    יש אנשים שאומרים שהם "מסתפקים במועט", אני לא רשע, אבל אני גם בסדר אם אני לא אהיה הכי צדיק כי לא נורא אם אני לא אהיה הכי מקדימה בשורה. לא נורא.
    אבל האנשים האלו לא אמיתיים, כי הם לא היו בחיים מחליטים להסתפק במועט אם הם רואים את האדם שהם הכי שונאים בעולם מצליח יותר מהם, או בתור הבוס שלהם, הם היו מצטערים מזה. אז איך הם יכולים לשקר לעצמם ולהגיד שהם "מסתפקים במועט" כשבעולם הבא החבר (השנוא) שלהם יהיה בדרגה או שתיים מעליהם?
    תמיד רגע לפני שאתה עונה תשובה למי שאתה מתווכח איתו, תשאל אותו שאלה שתקשה עליו. אל תקל על מי שמתווכח איתך (0_^).

כנסו לפורום יהדות והלכה. אפשר גם ללחוץ על העולם...

קרדיט לבורא עולם על ההשקעה המדהימה ביצירה כל כך מושלמת.
    קרדיט לאדם שיודע לנצל את כל אלה.

תודה רבה לדוקטור ספין שהכין בשבילי את התמונה המתאימה!

הקבוצה שלי במ"ת של מאי:
    Spoiler ספוילר
    אקס מן טים
    Spoiler ספוילר

אני הייתי:
    Spoiler ספוילר

מידע על הנושא

משתמשים שצופים באשכול

יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •