Pokemon GO
מציג תוצאות 1 עד 7 מתוך 7
  1. משתמש מנוסה
    שם: שאו פו
    הייתי רוצה לדעת, האם יש משהו בתורה שבכתב או בעל פה שאוסר נהיגה עם אלכוהול(חוץ מהתקנה המדינית)? סתם מעניין אותי לדעת.
    מצטער חברים, פרשתי =(
    ליצירת קשר: סקייפ ohadklein11 או מסן ohadklein11@gmail.com
    עדיף סקייפ =)

אם תרצו לראות את סיבת הפרישה:

Spoiler ספוילר

2. משתמש מנוסה
    שם: alien
    בתקופת התורה אין רכבים אז למה שיהיה מצווה נגד Xd
    נסה לנסח את זה מחדש

3. Because lizards can swim
    שם: ג'ורג' פלויד
    אתה יודע לפני 2000 שנה לא היו מכוניות

4. הסבתא של הרגשות
    שם: סבתא כרמלה
    כן, אולי לא היו מכוניות, אבל היו כרכרות ומרכבות במקום...
    לא נראה לי, כי אני לא חושב שיידעו אז איך האלכוהול משפיע חוץ מזה שיין גורם לך להרגיש טוב

5. אני ניניני אני סמל מיני
    ציטוט פורסם במקור על ידי PizzaBlaster צפה בהודעה
    כן, אולי לא היו מכוניות, אבל היו כרכרות ומרכבות במקום...
    לא נראה לי, כי אני לא חושב שיידעו אז איך האלכוהול משפיע חוץ מזה שיין גורם לך להרגיש טוב
    א. אני חושב שרכבים שהיו מופעלים ע"י חיות היו בין היתר מועלים גם על ההיגיון של בעלי החיים.
    ב.ידעו טוב מאוד את נזקיו של האלכוהול,היו הרבה אזהרות התורה נגד אלכוהול.כמו בסיפור לידתו של שמואל,שאימו(חנה) באה לנדור נדר על כל שיהיה עבד הקב"ה במידה ויוולד לה בן. אז הכהן(עלי) הזהיר אותה שלא תשתה אלכוהול.

קרדיט ענק לרועי!

6. Because lizards can swim
    שם: ג'ורג' פלויד
    ציטוט פורסם במקור על ידי The Little Elbaz צפה בהודעה
    א. אני חושב שרכבים שהיו מופעלים ע"י חיות היו בין היתר מועלים גם על ההיגיון של בעלי החיים.
    ב.ידעו טוב מאוד את נזקיו של האלכוהול,היו הרבה אזהרות התורה נגד אלכוהול.כמו בסיפור לידתו של שמואל,שאימו(חנה) באה לנדור נדר על כל שיהיה עבד הקב"ה במידה ויוולד לה בן. אז הכהן(עלי) הזהיר אותה שלא תשתה אלכוהול.
    הוא לא הזהיר אותה הוא שאל אותה עם היא שיכורה

7. משתמש מנוסה
    שם: גלעד (קינגלר)
    ציטוט פורסם במקור על ידי Vepor צפה בהודעה
    בתקופת התורה אין רכבים אז למה שיהיה מצווה נגד Xd
    נסה לנסח את זה מחדש
    אני רוצה להמם אותך (אם אפשר), בתקופת התורה גם לא היו כלי "טפלון", האם זה אומר שאסור לגמרי להשתמש בהם? מותר לגמרי? הרי אנחנו לא יודעים איך להתייחס אליהם.
    בתקופת התורה לא היה חשמל, מה דינו בשבת? בתקופת התורה לא היו חממות, זה חשוב לגבי ברכה על פרי שיש לו תקופה מסויימת, בפעם הראשונה שאתה אוכל אותו השנה, זה חשוב למעשרות (אחד מעשר שניתן ללוי מהתבואה), זה חשוב לשמיטה.
    האם לגבי כל אלו אין לנו פסיקה הלכתית? הרי ידוע שיש! בכל דבר יש לנו מה להגיד, איך להתייחס לנושא מ"הזווית ההלכתית".

ציטוט פורסם במקור על ידי The Little Elbaz צפה בהודעה
    א. לגבי זה אתה צודק, לכן לכאורה אין מה להגיד בנושא, טוב לא ישירות.
    ב. הוא רצה להוכיח אותה על שהיא שיכורה בגלל שאדם שרגיל לשתות מגיע למקומות לא טובים. חנה נדרה שאם יוולד לה בן הוא יהיה עבד ה'.

ציטוט פורסם במקור על ידי Conscript צפה בהודעה
    הוא לא הזהיר אותה הוא שאל אותה עם היא שיכורה
    הוא לא שאל אם היא שיכורה, הוא הוכיח אותה כי הוא חשב שהיא מתנהגת מוזר עם כל הרעיון הזה של תפילה פרטית. רק מחנה אנחנו לומדים איך להתפלל באופן פרטי.

אז אוהד, איך אנחנו עונים על השאלה שלך.
    קודם כל צריך לחשוב, למה נראה לנו שזה צריך להיות אסור, כי גם אם אין לנו איסור ישיר על זה זה עדיין יכול להיכנס כסעיף ישיר של דבר אחר.
    המדינה אסרה את זה בגלל שזה מסוכן, וזה אכן כך. אלכוהול הוא בעצם סם מדכא, כל המידע שמגיע אל המוח של אדם מסויים כשהוא שיכור, מתפרש אחרת מכשהוא פיקח. הראייה, השמיעה ואפילו המישוש והטעם, כולם נפגמים. בנוסף, כל מידע שמגיע אל המוח "מתעקב" בדרך וכך גם המחשבות, כך שקצב התגובה יורד וגם קצב ההגעה למסקנות הגיוניות (או הפיקוח על ביצוע מסקנות לא בדוקות).
    וזה לא דומה לעבר שהיה הגיוני לשתות תוך כדי נסיעה, כי החיות גם כן מחליטות וגם כי הדרכים בעבר בכלל לא דומים לכבישים (העמוסים והמהירים) של היום.

חלק שני:
    צריך לבדוק, האם גם היהדות מתייחסת באופן דומה לסיבה בגללה הגיוני לנו שיהיה אסור (סכנת חיים)?
    התשובה היא, שבהחלט כן! "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם" כתוב בתורה, ובהלכה כתוב "צריך אדם להישמר לנפשו מאוד מאוד". ונכתב "וחי בהם" על המצוות של התורה, "וחי בהם" ולא שימות בהם (על קיומם), קל וחומר (=בטח ובטח) לעשות דבר מסוכן בלי שום ערך.
    למסקנה, לנהוג שיכור זאת עברה חמורה של שמירת החיים. ולהיכנס לרכבש שנוהג בו שיכור, בניגוד לחוקי המדינה שזאת רק עברה של הנהג, זאת גם עברה.
    ועצה למי שמכנים אותו פחדן כשהוא לא רוצה לנסוע עם כולם. תגיד "אני פשוט מחמיר במצוות 'ונשמרתם מאוד לנפשותיכם'" ותאחל להם נסיעה בטוחה ונעימה.

ציטוט פורסם במקור על ידי Conscript צפה בהודעה
    אתה יודע לפני 2000 שנה לא היו מכוניות
    אנא, בפעמים הבאות תשתדל להביע את דעתך בצורה מכובדת ומנוסחת כמו שצריך.
    תמיד רגע לפני שאתה עונה תשובה למי שאתה מתווכח איתו, תשאל אותו שאלה שתקשה עליו. אל תקל על מי שמתווכח איתך (0_^).

כנסו לפורום יהדות והלכה. אפשר גם ללחוץ על העולם...

קרדיט לבורא עולם על ההשקעה המדהימה ביצירה כל כך מושלמת.
    קרדיט לאדם שיודע לנצל את כל אלה.

תודה רבה לדוקטור ספין שהכין בשבילי את התמונה המתאימה!

הקבוצה שלי במ"ת של מאי:
    Spoiler ספוילר
    אקס מן טים
    Spoiler ספוילר

אני הייתי:
    Spoiler ספוילר

מידע על הנושא

משתמשים שצופים באשכול

יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •