Pokemon GO
מציג תוצאות 1 עד 14 מתוך 14
  1. משתמש מנוסה
    שם: גלעד (קינגלר)
    נשאלתי על ידי אלון (צמ"ח) שאלה, שאולי הייתה קשורה גם לשאלה של אוהד.
    מאוד אהבתי את השאלה, לכן ביקשתי ממנו אישור לפרסם אותה כאן, הנה השאלה:

ציטוט פורסם במקור על ידי Alon :P_hanpy
    יש לי שאלה,
    השאלה היא על התכונה שבה אנשים מתרוממים ואומרים על עצמם שבחים ודברים טובים, לדוגמה שילד בא ואומר "אני מעולה... אני הכי טוב בזה.." וכד'.
    יש על זה משהו בתורה?
    משהו שאומר שאסור, או שמותר, או בכללי משהו שקשור?
    (אני רק רוצה להדגיש שאני עונה את התשובה הספציפית שלי, אבל יש סיבה לכך שאני לא נועל נושאים אחרי שאני עונה עליהם. מותר ורצוי שגם אתם תביעו את דעתכם, במיוחד אם אתם לא מסכימים איתי)

תשובה:
    נכנסת לנושא שבו תלוי הכיוון ממנו רואים את הדברים.
    התורה (והתנ"ך) מלאה בתוכחות כנגד גאווה (כן, ככה זה נקרא), בין תוכחות סמויות בין גלויות, אבל מקור שיוצא ממנו משהו הלכתי לא קיים.

צריך טיפה רקע בשביל נושא שכזה.
    ברור לנו (גם מצד היהדות) שאנשים צריכים להיות אנשים טובים, עם מידות טובות כדי להתנהל בדרך הנכון לעבודת ה' (לפחות בתיאוריה זה ברור, לא תמיד רואים את זה), אבל כל אלו כלולים בתוך ציווי רעיוני בסיסי "ועשית היישר והטוב בעייני ה'", לא ממש מפורט.
    הדעה הרווחת היא שהתורה והמצוות בעצמן גורמות לאדם להיות טוב יותר, וזה נכון, אבל יש גם גישה שנקראת "שיטת המוסר".
    גישת המוסר אומרת שיש צורך לא רק ללמוד תורה כל היום בעיון, אפילו שזה חשוב מאוד, אלא גם להקדיש חלק מהזמן ללימוד תורה בשביל ללמוד מוסר (איך ראוי להתנהג ואיך לעשות את זה, ושיטות להימנעות ממצוות) ובשביל ליישם את מה שקוראים (לעשות חשבון נפש כדי למצוא מה עשית לא בסדר, ותירגול של התנהגות נכונה).

כשאומרים "צד הלכתי", מתכוונים לחלק המעשי הפרקטי שנובע מהמצווה. זאת גם משמעות ומקור הביטוי "למאי נפקא מינה" מה יוצא מזה, למה חשוב ההבדל הקטנטן שהבאת או המילה המיותרת שנכנסה או זה שהסיבה שונה, חייב להיות לזה משהו מעשי- ניתן למדידה שאפשר להוציא מזה.
    מתוך כך לפעמים יוצא (שלא בצדק) הרעיון, שכל דבר שאינו מדיד, לא חשוב. או לפחות לא חשוב כמו לימוד התורה הנפוץ.

אז אם אתה רוצה לדעת על אסור/מותר מהבחינה ההלכתית, אין מה להגיד כנגד זה (למרות שזה זה אכן אסור, אבל אף אחד אולי לא יוכל להגיד שהלכתית זה אסור).
    אבל מבחינה מוסרית: "כל המתגאה, מתפאר בלבוש שמיים. שנאמר: 'ה' מלך, גאות לבש.' ואיך יתגאה בכבוד (=גם כינוי ללבוש) קונו?", או במילים אחרות, איזו זכות יש לך להשתמש בלבושו של ה', רק אצלו הגאווה היא מגיעה רק בצג החיובי שלה. ויש ועוד הרבה דברים נוספים שבאים כנגד הגאווה ומידות רעות.

רק להבהרה, האיסור על גאווה (ועוד מידות רעות אחרות), זה לא אומר לנו לבטל את עצמנו, זאת לא ענווה (מה שנתפס כהפך מגאווה, רק שזה לא).
    גם כעסנות זה דבר שלילי, אבל הכעס עצמו אינו כזה, יש חשיבות רבה לעוצמות שבכעס כשהן מופנות לדברים טובים (וברור שאדישות אינה התכונה ההפוכה לכעס שאמורה להיות טובה ממנה).
    הגאווה שמורה למקים מיוחדים וגם אז היא מתגלה רק דרך הענווה שהיא לדעת בדיוק מה אתה ולא להמעיט בערכך אבל לא להגזים, אתה יכול להיות טוב וזה הגיוני, אבל אין מצב שאתה מושלם...

ועוד דבר אחרון שכדאי לזכור, משה רבנו היה הדבר הקרוב ביותר למושלם שיכול להיות, אבל מה הסיבה לכך?
    חכמים מסבירים, שהסיבה שמשה היה מושלם היא שהיו לו את כל המידות הרעות, והוא התגבר על כולם.
    תמיד רגע לפני שאתה עונה תשובה למי שאתה מתווכח איתו, תשאל אותו שאלה שתקשה עליו. אל תקל על מי שמתווכח איתך (0_^).

כנסו לפורום יהדות והלכה. אפשר גם ללחוץ על העולם...

קרדיט לבורא עולם על ההשקעה המדהימה ביצירה כל כך מושלמת.
    קרדיט לאדם שיודע לנצל את כל אלה.

תודה רבה לדוקטור ספין שהכין בשבילי את התמונה המתאימה!

הקבוצה שלי במ"ת של מאי:
    Spoiler ספוילר
    אקס מן טים
    Spoiler ספוילר

אני הייתי:
    Spoiler ספוילר

2. משתמש מנוסה
    שם: שאו פו
    לפי דעתי רצוי שבני אדם עשירים ומכובדים שלומדים תורה יתגאו כמה שיותר על לימוד התורה שלהם. ולמה? כי כל מי שיראה אותם וישמע את דבריהם יגיד לעצמו 'וואלה, הם לומדים תורה וכל כך מצליחים בחיים? למה שאני לא יעשה את זה?'. מה אתה אומר?
    מצטער חברים, פרשתי =(
    ליצירת קשר: סקייפ ohadklein11 או מסן ohadklein11@gmail.com
    עדיף סקייפ =)

אם תרצו לראות את סיבת הפרישה:

Spoiler ספוילר

3. משתמש מנוסה
    ציטוט פורסם במקור על ידי sandslash צפה בהודעה
    לפי דעתי רצוי שבני אדם עשירים ומכובדים שלומדים תורה יתגאו כמה שיותר על לימוד התורה שלהם. ולמה? כי כל מי שיראה אותם וישמע את דבריהם יגיד לעצמו 'וואלה, הם לומדים תורה וכל כך מצליחים בחיים? למה שאני לא יעשה את זה?'. מה אתה אומר?
    לומדי תורה צריכים גאווה "שלא יהיו כאסקופה הנדרסת", ואל תשאלו אותי מה זה אסקופה כי אני לא יודע, אני חושב שזאת הדרך של רשות הרבים שכולם הולכים עליה ונוסעים עליה.
    לומדי תורה צריכים להראות שיש להם עקרונות של ממש, עקרונות שלא ישתנו כי צועקים עליהם. וכמו כן גאווה לגבי האמת שהתורה מייצגת. אבל לא גאווה של עליונות.
    תמיד רגע לפני שאתה עונה תשובה למי שאתה מתווכח איתו, תשאל אותו שאלה שתקשה עליו. אל תקל על מי שמתווכח איתך (0_^).

הקבוצה שלי במ"ת של מאי:
    Spoiler ספוילר
    אקס מן טים
    Spoiler ספוילר

אני הייתי:
    Spoiler ספוילר

4. משתמש מנוסה
    ציטוט פורסם במקור על ידי HeavySnorlax צפה בהודעה
    לומדי תורה צריכים גאווה "שלא יהיו כאסקופה הנדרסת", ואל תשאלו אותי מה זה אסקופה כי אני לא יודע, אני חושב שזאת הדרך של רשות הרבים שכולם הולכים עליה ונוסעים עליה.
    לומדי תורה צריכים להראות שיש להם עקרונות של ממש, עקרונות שלא ישתנו כי צועקים עליהם. וכמו כן גאווה לגבי האמת שהתורה מייצגת. אבל לא גאווה של עליונות.
    אני מתכוון לגאווה בסגנון של "איזה כיף זה כשאני נותן צדקה לאנשים" או דברים כאלה, של מוסריות.
    ואסקופה זה(למדנו בכיתה) חלק מהבית שהוא שייך לרשות הרבים, כמו חצר של בניין גדול ששייכת לכולם או מרפסת שכולם יכולים להיות עליה
    מצטער חברים, פרשתי =(
    עדיף סקייפ =)

Spoiler ספוילר

5. משתמש מנוסה
    שם: רן
    לדעתי להתגאות במעשיך זה דבר טוב וחיובי. אבל גאווה במובן השלילי של המילה, לדתי זה יותר חטא מוסרי. כשאתה מתרברב יותר מידי, אתה בעצם מביע עליונות על בני אדם אחרים, וזה לא נכון- כולם שווים. אולי(כי אני לא יודע..) על זה(כולם שווים) אומרת התורה משהו, ואז היא בעקיפין אוסרת על גאווה.
    איפה הזמנים ביו-גי-הו שלא הייתה חפיסה בלי Man-Eater Bug ו Summoned Skull.

"מסיפורי פוגי אפשר ללמוד"
    Spoiler ספוילר

תפרחת!! הדבר הכי מצחיק ב-Youtube!! כאלה שטויות, יעוף לכם המוח! (תראו גם דיבוב מצחיק לתוכנית דת 24, 27, 29, 30, 32...)

Spoiler ספוילר

Spoiler ספוילר

!The Best Bond Ever

6. משתמש מנוסה
    ציטוט פורסם במקור על ידי Ace Ventura צפה בהודעה
    לדעתי להתגאות במעשיך זה דבר טוב וחיובי. אבל גאווה במובן השלילי של המילה, לדתי זה יותר חטא מוסרי. כשאתה מתרברב יותר מידי, אתה בעצם מביע עליונות על בני אדם אחרים, וזה לא נכון- כולם שווים. אולי(כי אני לא יודע..) על זה(כולם שווים) אומרת התורה משהו, ואז היא בעקיפין אוסרת על גאווה.
    "ואהבת לרעך כמוך" אומר לך משהו?
    מצטער חברים, פרשתי =(
    עדיף סקייפ =)

Spoiler ספוילר

7. משתמש מנוסה
    תחשוב על זה.
    אם כולם שווים, למה לדתי זה יותר עברה מלחילוני?

הקבוצה שלי במ"ת של מאי:
    Spoiler ספוילר
    אקס מן טים
    Spoiler ספוילר

אני הייתי:
    Spoiler ספוילר

8. משתמש מנוסה
    שם: רן
    תחשוב על זה.
    אם כולם שווים, למה לדתי זה יותר עברה מלחילוני?
    לא הבנתי את השאלה. למה לדתי זה עבירה יותר חמורה מחילוני? זה חטא מוסרי, בין אדם לאדם, לכן זה לא חשוב אם הוא דתי, חילוני, וכו'. (שוב, זו דעתי האישית).
    איפה הזמנים ביו-גי-הו שלא הייתה חפיסה בלי Man-Eater Bug ו Summoned Skull.

"מסיפורי פוגי אפשר ללמוד"
    Spoiler ספוילר

תפרחת!! הדבר הכי מצחיק ב-Youtube!! כאלה שטויות, יעוף לכם המוח! (תראו גם דיבוב מצחיק לתוכנית דת 24, 27, 29, 30, 32...)

Spoiler ספוילר

Spoiler ספוילר

!The Best Bond Ever

9. משתמש מנוסה
    לא הבנתי את השאלה. למה לדתי זה עבירה יותר חמורה מחילוני? זה חטא מוסרי, בין אדם לאדם, לכן זה לא חשוב אם הוא דתי, חילוני, וכו'. (שוב, זו דעתי האישית).
    כתבת שלדתי זה חטא מוסרי.
    וזה לא משנה איזה על סוג חטא מדובר, עדיין אין הבדל בין אדם דתי לאדם חילוני.

ואתה צודק מאוד לגבי הדברים, רק שאין ממש מושג כזה "חטא מוסרי", חטא הוא חטא. אם זה גם נגד המוסר זה לא אומר משהו מיוחד (ממש כמו שלחלל שבת זה נגד המוסר ואי יראת הורים זה גם נגד המוסר) מאשר כל חטא אחר.

הקבוצה שלי במ"ת של מאי:
    Spoiler ספוילר
    אקס מן טים
    Spoiler ספוילר

אני הייתי:
    Spoiler ספוילר

10. לא ברור בכלל
    שם: tAlon
    כתבת שלדתי זה חטא מוסרי.
    וזה לא משנה איזה על סוג חטא מדובר, עדיין אין הבדל בין אדם דתי לאדם חילוני.

ואתה צודק מאוד לגבי הדברים, רק שאין ממש מושג כזה "חטא מוסרי", חטא הוא חטא. אם זה גם נגד המוסר זה לא אומר משהו מיוחד (ממש כמו שלחלל שבת זה נגד המוסר ואי יראת הורים זה גם נגד המוסר) מאשר כל חטא אחר.
    ההבדל שלדעתי כן יש בין חילוניים לדתיים,
    הוא הבדל אחד.
    ההבדל הוא הגישה של הדתיים לשל החילוניים, איך כל אחד מקבל את מה שקורה.
    אם לדוגמה איש אחד למד תורה בשירותים, יכול להיות יעבור חילוי, יישמע את זה ולא כלכך יהיה לו אכפת, הוא ימשיך בשלו, לא ייתן לזה חשיבות. לעומתו, יכול לבוא דתי, וייטען שזה אסור ויסביר לאותו איש.
    זה הכל עניין של גישה.

Spoiler ספוילר

11. משתמש מנוסה
    יש עוד הבדל בין הדתיים לחילונים, וזה רמת הקשיות של הניסיונות הבאים אליהם. דתיים נחשפים כל יום לעוד ועוד דברים שבעיניהם לא צנועים וסוטים, כמו פרסומות ושלטי חוצות של בנות חצי ערומות. אצל החילונים זה בדרך כלל לא מהווה בעיה, היות והם מרגישים בנוח ליד הדברים האלו. דתיים מבינים את חומרת המעשה של התאווה יותר, ומבינים את ההדבר הרוחני שבזה, ולכן הניסיון אצלם גדול אפילו יותר.
    מצטער חברים, פרשתי =(
    עדיף סקייפ =)

Spoiler ספוילר

12. Because lizards can swim
    שם: ג'ורג' פלויד
    התורה גם אוסרת על הסוג השני של גאווה

13. משתמש מנוסה
    ציטוט פורסם במקור על ידי Conscript צפה בהודעה
    התורה גם אוסרת על הסוג השני של גאווה
    הסבר פרט ונמק.
    לא הבנתי למה התכוונת.

הקבוצה שלי במ"ת של מאי:
    Spoiler ספוילר
    אקס מן טים
    Spoiler ספוילר

אני הייתי:
    Spoiler ספוילר

14. אני ניניני אני סמל מיני
    הסבר פרט ונמק.
    לא הבנתי למה התכוונת.
    אני חושב שהוא התכוון לגאווה מההקשר משכב זכר\משכב נקבה
    בכ"מ לא משהו שקשור לנושא

קרדיט ענק לרועי!

מידע על הנושא

משתמשים שצופים באשכול

יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •