פורסם במקור על ידי
HeavySnorlax
האם בדקת את זה לעומק? זרקת לאוויר שהם לא חושבים לבד, מאיפה הקרצת את זה? אל תשכח שהמודעות שלהם לא שונה בהרבה משלך, ויותר מזה, כאנשים דתיים אנחנו דווקא מתרגלים הרבה יותר לשאול שאלות על כל דבר ולא להסכים איתו עד שאנחנו מבררים אותו (זה לא אומר שלא נקשיב לאחד שיותר חכם ממנו, אבל אנחנו עדיין רוצים לדעת).
כשאני לומד גמרא, או בכלל, כשאני רוצה ללמוד באמת, אני עוצם את העיינים ומחליט שאני לא מקבל שום דבר שאומרים לי, שאני כופר גמור, אין שאלה שאני מפחד לשאול כי היא רגישה מדי או קשה מדי, אבל אני גם פתוח לקבל תשובות ולשמוע ולהבין באמת את הרעיון והתשובות של הצד השני, לפעמים גם התשובות מגיעות ממני אחרי שחשבתי על הנושא. אבל אם בדיוק יש לי קושייה על "איך יכול להיות" בהלכה, זה לא אומר שאני לא אניח תפילין באותו יום עד אני אברר את זה.
אני מקווה שהבנת את הטעות שלך ושהבנת שהטענה שלך בעיקר מבוססת על הרעל שהתקשורת יכולה להכניס לאנשים לראש בלי בעייה (הייתי מוסיף משהו, אבל אני לא רוצה להרחיק כל כך).
החרדים לא דואגים לבחורות החרדיות, הן בוחרות באופן טבעי לשבת מאחורה, כי זה צנוע, זה לא מגיע דווא מהגברים הדרישה לצניעות, זאת מצווה כללית גם לגברים וגם לנשים.
--------
מתי בדיוק החרדים כופים על אוטובוסים שבהם הרוב אינו חרדי לכבד את האמונה שלהם? כל המקרים קרו באוטובוסים שנסעו בשכונות חרדיות.
ויש יותר ויותר חרדים שכן עושים צבא.
מה הקשר להתאפק? יש כל כך הרבה בעייות בלשבת ליד אישה שאתה לא מכיר, אדם דתי פשוט לא ישב ליד אישה באותו ספסל באוטובוס, הוא יעדיף לעמוד פשוט.
הרצון לצניעות וההימנעות מדברים, כמו נגיעה לדוגמא, לא מגיע כדי למנוע דברים חמורים יותר מזה, זה כבר איסור בעצמו, לכן זה כל כך פוגע בהם.
--------
זאת הדרך שלהם לחיות, יש להם מנטליות משלהם שהם פשוט לא רוצים להרוס. הם חוששים ליציבות הקהילה שאכן שומרת עליהם ועוזרת להם לשמור על ההלכות כמו שצריך.
--------
קודם כל, הטענה שהחרדים הם טפילים של הקהילה היא שטותית.
משפחה חרדית שלמה (עם לא מעט נפשות) גומרת את החודש עם מאות בודדות של שקלים, בתנאים שבחיים אתה לא היית מצליח לעמוד בהם, וזה לא שהם אומללים. אם כל אחד היה חי כמו משפחה חרדית ואת השאר שהוא בדרך כלל היה מבזבז על נוחות הוא היה תורם לצדקה וכאלו, תאמין לי, היה כאן יופי של צדק חברתי בלי שום בעיות.
אם תצרף את כל אנשים העסקים שמעלימים כספים מהמדינה (לא הרבה אנשים, אבל סכומי עתק) ותחבר את הכסף שהם, פשוטו כמשמעו, גונבים מהמדינה, הייתה מגלה שהצורך החרדי הוא אחוז זניח ביותר לעומתם.
זה לא שהם לא עובדים בגלל הדת, כלומר זה כן, אבל לא בדיוק. האמת שזה די מעגל קסמים שקשור לשירות צבאי.
חייבים לעשות צבא, אבל אפשר גם לדחות את זה דרך "תורתו אומנותו" ולקבל על זה קיצבה קבועה, אבל אי אפשר לעבוד באופן חוקי במצב הזה. בגלל שבשירות הצבאי הם נתקלים בכל כך הרבה בעיות הלכתיות, והם לא רואים בשירות הצבאי מצווה בפני עצמה כמו דתיים לאומיים, הם מוותרים על השירות הצבאי כדבר שאינו מכיל חובה הלכתית.
זה מוביל למצב שהם לא יכולים לעבוד, אבל הם צריכים לעבוד. אבל כמו שאמרתי, הם גם כמעט ולא מפריעים למדינה וגם יותר ויותר חרדים כן מתגייסים וכן עובדים.