Pokemon GO
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 10

נושא: שאלה|ע"ז

1. משתמש מנוסה
    שם: שאו פו
    ע"ז
    האם שמיעת שירים לועזיים שנכתבו ע"י גויים נחשבת לעבודה זרה?

שמיעת מוזיקה של נשים
    הבנתי שלפי ההלכה אסור לשמוע אישה שרה... מה הטעם לכך? האם יש אפשרות לשמוע קול אישה שרה בכל זאת? אם כן, איך? אם לא, מדוע?

התלבטות
    נגיד ויש נהג שצריך לנסוע למקום רחוק, ואם לא ימהר הוא יפספס את השבת ויגיע מאוחר, ובכך יחלל את השבת. אבל אם הוא רוצה להספיק להגיע בזמן, הוא צריך לנסוע במהירות מופרזת. הכבישים עליו הוא נוסע ריקים, חוץ ממנו. מה כדאי לו לעשות?

השאלה העקרונית היא- מה עדיף, שמירת שבת או ונשמרתם מאוד לנפשותיכם גם כשהמקרה פחות מסוכן מרגיל?

מפקד בצבא
    האם מותר למפקד בצבא להתאבד על רימון בשביל להציל את חבריו? השאלה נשאלת כי מצד אחד כשהוא ימות הוא יותיר אישה וילדים וגם חייליו יאבדו ביטחון, אך מצד שני אם הוא לא יעשה זאת יותר חיילים ימותו, ויגרם נזק ליותר משפחות ומכרים.
    מה כדאי לו לעשות?

קומיקס
    קראתי קומיקס על גיבורי על, של marvel אם אתה מכיר.
    בקיצור, אהבתי את כל העניין של הקרבות והאקשן שם, אבל יש לי 2 שאלות בנושא:

1. האם מותר לי לראות את הקומיקס כשהוא אלימות? למרות זאת, זה שטובים נלחמים ברעים, ולא אלימות של עבריינים או משהו דומה.
    2. אם יש שם תמונה או 2 בקומיקס על נשים עם לבוש 'לא הכי חסוד', האם כל הקומיקס פסול ואסור לי לקרוא אותו?
    תודה מראש.

פרקים בתנ"ך
    למדתי שהמקור לחלוקה לפרקים בתנ"ך הוא נוצרי ולא יהודי. למה מתירים ללמוד מכזה תנ"ך? הרי נוצרים עשו את החלוקה, זה לא ע"ז? ולמה לא עושים שום דבר בנידון?

תודה מראש.

טומאה
    אם נגעתי בחזיר, שהוא חיה לא כשירה, האם עכשיו אני טמא וצריך לטבול במקווה? או שהטומאה קלה וצריך רק לשטוף את הידיים? או שאני בכלל לא טמא?
    ומה עושים במצב כזה?

אלכוהול
    אצל דודים שלי ביקרו בשבת חברים, ודוד שלי וחבר שלו במשך ליל שבת השתכרו. האם זה איסור להשתכר בשבת? האם זה בסדר? ומה הסיבה לכך?
    תודה מראש.

הדבר הנכון
    בכיתה שלי הייתה 'מלחמת פצצות בוץ', זרקו אחד על השני כדורי בוץ וממש לכלכו את הכיתה. הבעיה היא שאני יודע מי אלו הילדים, מצד אחד, אם אני יגלה הם ישנאו אותי ובכל הכיתה יקראו לי 'שטינקר' ועוד כינויים ילדותיים כאלו, ואני ממש לא מעוניין שזה יקרה, וגם זה עלול לבייש את אותם ילדים שלא חשבו בטח על התוצאות, אך מצד שני אם אני לא יגלה לא יעשו שום דבר וזה עשוי לחזור על עצמו.
    מה לעשות?

ציצית
    אם נקרעו לי 3 חוטים מאחת הפתילות של הציצית, האם הציצית עדיין כשירה?
    ואם נקרעו לי 4 חוטים, אחת מכל פתילה, האם היא כשירה?
    תודה מראש.

דיבורים בתפילה
    יש ילדים בתפילה אצלנו שכל הזמן מדברים. אף אחד לא מעיר להם, והצעקות של המורה ממש לא מעניינות אותם. אני מרגיש כאילו זה מוטל עליי להשתיק אותם, אבל כשאני מנסה לעשות זאת הם ועקים עליי 'סתום ת'פה' ודברים כאלו, ואין לי כל כך מה לעשות.
    מה בכל זאת אני צריך לעשות?

שמירת נגיעה
    רציתי שתפרט לי קצת על שמירת נגיעה. אני עקרונית לא שומר נגיעה, מכיוון שאני יודע את ההשלכות למשיכה ויודע לרסן את עצמי, אבל אני גם יודע שכאשר תהיה לי חברה בעתיד לא אחשוש להחזיק לה את היד או משהו אחר. כמובן שלא אעשה דברים מיניים עד החתונה, אבל בזה אני לא רואה בעיה.
    בכל זאת, תוכל להגיד לי מה מומלץ לעשות? האם יש איזשהם היתרים בדבר? אם אני לא שומר, זה נחשב לעבירה?
    תודה מראש.

אזניות במבחן
    היה לי מבחן בגמרא, והרב הצדיק אפשר לי לשמוע מוזיקה באזניות.
    השאלה היא, אם אני שומע שירים לועזיים, האם זה סותר את לימוד הגמרא? האם בגלל זה אני עובר עבירה? ואם זה סה"כ עוזר לי להתרכז, מה הדין?

חיבור לאינטרנט
    יש בישיבה אינטרנט wifi ויש תמיד ילדים עם אייפונים וטאבלטים למיניהם שמתחברים לזה.
    האם זה נחשב גניבה? האם זה איזשהוא איסור אחר?
    תודה מראש.

שבת
    יש לי אח חמוד וקטן בן שנה, הוא בכה מאוד בשבת, ובדרך כלל במצב כזה מוזיקה היא האפשרות היחידה שיכולה להרגיע אותו.
    מה כדאי לעשות? האם להשמיע לו מוזיקה או לא?

להתפלל ביחיד
    אם אני מתפלל שחרית ביחיד, אלו דברים אסור לי להגיד?
    מצטער חברים, פרשתי =(
    ליצירת קשר: סקייפ ohadklein11 או מסן ohadklein11@gmail.com
    עדיף סקייפ =)

אם תרצו לראות את סיבת הפרישה:

Spoiler ספוילר

2. מנהל ראשי
    שם: אדם
    התשובה לכך היא פשוטה לדעתי. נסיעה בשבת אסורה מדרבנן ואילו פיקוח נפש וכן רצח בשוגג הוי אסור מדאורייתא. כמובן, אסור להדליק רכב מדאורייתא כי יש הצתה. אבל נסיעה תוך כדי כניסת השבת מותרת לכאורה מדאורייתא.

מבחינה הלכתית האיסור הוא ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם. לכאורה בפשטות אין איסור לראות לבוש לא יסוד כהגדרתך, אבל כמובן ככל שתקפיד על זה יותר כך יותר טוב. זה לא קל, אך כתוב שה' נושק למתבגרים בכבודו ובעצמו ומכריז על שמו בשמיים ואומר ''ראו פלוני אלמוני שמקדשת שמי ומתגבר'' פחות או יותר.

שוב, אינני פוסק. הכל מסברא.

כתוב ונשמרתם, אבל לכאורה פיקוח נפש דוחה את כל התורה כולה כך שברגע שהוא מציל חיים התורה והפן ההלכתי אינו מהווה מכשול... לדעתי כמובן.

ממש לא.

יש דרך מבחינה הלכתית לשמוע שירי נשים. כל עוד אינך יודע כיצד הזמרת נראית, אין איסור.

הסיבה שאסור זה משום שכתוב ''קול באשה ערווה''

לכל דבר יש הסבר, זה ודאי לא עז, אין לך מה לדאוג.

3. מייסד האתר והפורום
    קדיש, דברים שאומרים בחזרת הש"צ.

ברור שאסור. אין פה שאלה בכלל.
    שינסו להרגיע אותו בדרכים אחרות, תמיד יש ברירות אחרות...

מותר לשמוע שירים בלועזית.
    למרות שרצוי לא לשמוע שירים עם משמעות "גסה"...

תמיד עדיף לשאול אותם קודם

אבל לשאלתך, אם זה לשימוש ממש מועט נגיד רק לגלישה בדפדפן אז מותר. כי זה לא אמור לפגוע בגלישה שלו.
    אבל להוריד סרט או לעשות דברים 'כבדים' באינטרנט שלו זה כבר אסור כי הוא מפסיד פה.

במצב כזה אין הרבה מה לעשות... פשוט תנסה להתרכז בעצמך בתפילה.
    אם המורה לא מצליח להשתלט על הכיתה אז איך אתה תצליח...

עד כמה שידוע לי את הציצית שנקרעו לה 3 מפתילית אחת צריך להחליף כי זה לא כשר וצריך לפחות 2. (עד כמה שידוע לי ויתכן שאני טועה. אבל בין אם אני טועה ובין אם לא, עדיף לא לקחת סיכון.)

ובקשר לזאת שחוט אחד מכל פתיליה נקרע הוא כשר אבל כמובן שעדיף לתקן או להחליף שמא ייקרעו לך בהמשך פתיליות נוספות ואז ייצא מצב שאתה מסתובב עם ציצית קרועה.

לדעתי אתה צריך לא 'להלשין'... אחרי הכל אתה צריך לחשוב קצת שלא תיפגע מזה בעצמך.
    אם אתה רוצה שזה לא יחזור על עצמו תנסה לדבר עם אותם תלמידים (אם אתה חושב שזה ישנה להם משהו)
    אם אלה תלמידים שאתה יודע מראש שמה שתגיד להם לא יעניין אותם והם רק יצחקו עליך אז אין מה לעשות ועדיף בכלל לא להעיר להם.

תנסה לגרום ש'בטעות' המורה ייכנס לכיתה בזמן שהם עושים בלאגן ככה שהוא יתפוס אותם. כמובן בלי שזה ייראה שקוף שזה בגללך.

4. משתמש מנוסה
    שם: גלעד (קינגלר)
    ציטוט פורסם במקור על ידי sandslash צפה בהודעה
    ע"ז
    האם שמיעת שירים לועזיים שנכתבו ע"י גויים נחשבת לעבודה זרה?

שמיעת מוזיקה של נשים
    הבנתי שלפי ההלכה אסור לשמוע אישה שרה... מה הטעם לכך? האם יש אפשרות לשמוע קול אישה שרה בכל זאת? אם כן, איך? אם לא, מדוע?

התלבטות
    נגיד ויש נהג שצריך לנסוע למקום רחוק, ואם לא ימהר הוא יפספס את השבת ויגיע מאוחר, ובכך יחלל את השבת. אבל אם הוא רוצה להספיק להגיע בזמן, הוא צריך לנסוע במהירות מופרזת. הכבישים עליו הוא נוסע ריקים, חוץ ממנו. מה כדאי לו לעשות?

השאלה העקרונית היא- מה עדיף, שמירת שבת או ונשמרתם מאוד לנפשותיכם גם כשהמקרה פחות מסוכן מרגיל?

מפקד בצבא
    האם מותר למפקד בצבא להתאבד על רימון בשביל להציל את חבריו? השאלה נשאלת כי מצד אחד כשהוא ימות הוא יותיר אישה וילדים וגם חייליו יאבדו ביטחון, אך מצד שני אם הוא לא יעשה זאת יותר חיילים ימותו, ויגרם נזק ליותר משפחות ומכרים.
    מה כדאי לו לעשות?

קומיקס
    קראתי קומיקס על גיבורי על, של marvel אם אתה מכיר.
    בקיצור, אהבתי את כל העניין של הקרבות והאקשן שם, אבל יש לי 2 שאלות בנושא:

1. האם מותר לי לראות את הקומיקס כשהוא אלימות? למרות זאת, זה שטובים נלחמים ברעים, ולא אלימות של עבריינים או משהו דומה.
    2. אם יש שם תמונה או 2 בקומיקס על נשים עם לבוש 'לא הכי חסוד', האם כל הקומיקס פסול ואסור לי לקרוא אותו?
    תודה מראש.

פרקים בתנ"ך
    למדתי שהמקור לחלוקה לפרקים בתנ"ך הוא נוצרי ולא יהודי. למה מתירים ללמוד מכזה תנ"ך? הרי נוצרים עשו את החלוקה, זה לא ע"ז? ולמה לא עושים שום דבר בנידון?

תודה מראש.

טומאה
    אם נגעתי בחזיר, שהוא חיה לא כשירה, האם עכשיו אני טמא וצריך לטבול במקווה? או שהטומאה קלה וצריך רק לשטוף את הידיים? או שאני בכלל לא טמא?
    ומה עושים במצב כזה?

אלכוהול
    אצל דודים שלי ביקרו בשבת חברים, ודוד שלי וחבר שלו במשך ליל שבת השתכרו. האם זה איסור להשתכר בשבת? האם זה בסדר? ומה הסיבה לכך?
    תודה מראש.

הדבר הנכון
    בכיתה שלי הייתה 'מלחמת פצצות בוץ', זרקו אחד על השני כדורי בוץ וממש לכלכו את הכיתה. הבעיה היא שאני יודע מי אלו הילדים, מצד אחד, אם אני יגלה הם ישנאו אותי ובכל הכיתה יקראו לי 'שטינקר' ועוד כינויים ילדותיים כאלו, ואני ממש לא מעוניין שזה יקרה, וגם זה עלול לבייש את אותם ילדים שלא חשבו בטח על התוצאות, אך מצד שני אם אני לא יגלה לא יעשו שום דבר וזה עשוי לחזור על עצמו.
    מה לעשות?

ציצית
    אם נקרעו לי 3 חוטים מאחת הפתילות של הציצית, האם הציצית עדיין כשירה?
    ואם נקרעו לי 4 חוטים, אחת מכל פתילה, האם היא כשירה?
    תודה מראש.

דיבורים בתפילה
    יש ילדים בתפילה אצלנו שכל הזמן מדברים. אף אחד לא מעיר להם, והצעקות של המורה ממש לא מעניינות אותם. אני מרגיש כאילו זה מוטל עליי להשתיק אותם, אבל כשאני מנסה לעשות זאת הם ועקים עליי 'סתום ת'פה' ודברים כאלו, ואין לי כל כך מה לעשות.
    מה בכל זאת אני צריך לעשות?

שמירת נגיעה
    רציתי שתפרט לי קצת על שמירת נגיעה. אני עקרונית לא שומר נגיעה, מכיוון שאני יודע את ההשלכות למשיכה ויודע לרסן את עצמי, אבל אני גם יודע שכאשר תהיה לי חברה בעתיד לא אחשוש להחזיק לה את היד או משהו אחר. כמובן שלא אעשה דברים מיניים עד החתונה, אבל בזה אני לא רואה בעיה.
    בכל זאת, תוכל להגיד לי מה מומלץ לעשות? האם יש איזשהם היתרים בדבר? אם אני לא שומר, זה נחשב לעבירה?
    תודה מראש.

אזניות במבחן
    היה לי מבחן בגמרא, והרב הצדיק אפשר לי לשמוע מוזיקה באזניות.
    השאלה היא, אם אני שומע שירים לועזיים, האם זה סותר את לימוד הגמרא? האם בגלל זה אני עובר עבירה? ואם זה סה"כ עוזר לי להתרכז, מה הדין?

חיבור לאינטרנט
    יש בישיבה אינטרנט wifi ויש תמיד ילדים עם אייפונים וטאבלטים למיניהם שמתחברים לזה.
    האם זה נחשב גניבה? האם זה איזשהוא איסור אחר?
    תודה מראש.

שבת
    יש לי אח חמוד וקטן בן שנה, הוא בכה מאוד בשבת, ובדרך כלל במצב כזה מוזיקה היא האפשרות היחידה שיכולה להרגיע אותו.
    מה כדאי לעשות? האם להשמיע לו מוזיקה או לא?

להתפלל ביחיד
    אם אני מתפלל שחרית ביחיד, אלו דברים אסור לי להגיד?
    אוהד, אני מתפלא עליך כי אתה אמור להכיר את החוקים ישר והפוך. בפירוש כתוב שצריך לרכז את השאלות בנושא אחד, מקסימום שניים (במקרה שיש גם שאלות הלכתיות וגם שאלות אמוניות או כל דבר שאינו הלכתי). אתה ראוי לעונש על פי החוק וגם הייתי ממש בסדר איתך לגבי ההצפה שלא פשוט מחקתי את הכל, עבדתי הרבה.

אני אנסה לענות על חלק מהשאלות ולא בבת אחת, אני אערוך עוד את התגובה שלי אם לא יגיבו אחרי.
    שירת נשים:
    אין לשמוע אישה ששרה מולך ואתה רואה אותה. מותר במקרה שאתה לא רואה אותה ואתה לא יודע איך היא נראת.
    במכשירים חשמליים אתה לא שומע את הקול של האישה עצמה, לכן האיסור בהם הוא הרבה פחות חמור, מותר לשמוע שירת נשים דרך רמקול גם אם אתה יודע איך האישה נראית (אל תצפה בקליפים, ולא רק בגלל שרואים שם את האישה ששרה...), למרות שהרב עובדיה יוסף החמיר על עצמו בנושא הזה והפסיק לשמוע שירים של הזמרת "אום כול טום" לאחר שהראו לו תמונה שלה.
    מובן ששירים שבהם יש, נקרא לזה, "רכיב נשי מודגש", אין היתר לשמוע. שירים שבכוונה מכניסים בתוכם בעזרת קול נשי תכנים לא צנועים.

התלבטות:
    אין כאן התלבטות בכלל, לא נוסעים בשבת, אבל גם לא נוסעים במהירות מופרזת ומסוכנת. הכי טוב לעצור באזור המיושב הקרוב ושם לעשות את השבת.
    אם אין אזור מיושב קרוב כל כך, אפשר להשתמש בדברים שיש לך באוטו (אם גם אתם הייתם אמורים להביא חלק מהאוכל) או לחליפין להשאיר את הרכב וללכת עד לעיר הקרובה, שם הוא כנראה יאלץ להישאר באותו מקום שבו הוא עצר למשך כל השבת.

במקרה שאדם נמצא באזור מסוכן (סמוך לכפר ערבי לא ידידותי וכדו') הדיון הוא כבר שונה, ונראה שיש לעצור ברגע שמגיעים למקום בטוח, ואין להיכנס לכפר בכוונה לפני שבת ואחר כך לתלות בסכנת נפשות.

וכמובן שאני לא פוסק ואני לא בקיא בכל ההלכות, אבל אני יכול להביא כללים מסויימים. שאותם כן למדתי.

ציטוט פורסם במקור על ידי The Charmander צפה בהודעה
    התשובה לכך היא פשוטה לדעתי. נסיעה בשבת אסורה מדרבנן ואילו פיקוח נפש וכן רצח בשוגג הוי אסור מדאורייתא. כמובן, אסור להדליק רכב מדאורייתא כי יש הצתה. אבל נסיעה תוך כדי כניסת השבת מותרת לכאורה מדאורייתא.

מבחינה הלכתית האיסור הוא ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם. לכאורה בפשטות אין איסור לראות לבוש לא יסוד כהגדרתך, אבל כמובן ככל שתקפיד על זה יותר כך יותר טוב. זה לא קל, אך כתוב שה' נושק למתבגרים בכבודו ובעצמו ומכריז על שמו בשמיים ואומר ''ראו פלוני אלמוני שמקדשת שמי ומתגבר'' פחות או יותר.

שוב, אינני פוסק. הכל מסברא.

כתוב ונשמרתם, אבל לכאורה פיקוח נפש דוחה את כל התורה כולה כך שברגע שהוא מציל חיים התורה והפן ההלכתי אינו מהווה מכשול... לדעתי כמובן.

ממש לא.

יש דרך מבחינה הלכתית לשמוע שירי נשים. כל עוד אינך יודע כיצד הזמרת נראית, אין איסור.

הסיבה שאסור זה משום שכתוב ''קול באשה ערווה''

לכל דבר יש הסבר, זה ודאי לא עז, אין לך מה לדאוג.
    נסיעה היא איסור תורה ולא רק בגלל שאתה ממשיך עם ההבערה (לא ההצתה בלבד היא האסורה), כמו שאסור להעביר אש בשבת, אלא ישנם עוד איסורים רבים אחרים כגון "נולד" ועוד.

לגבי שאר הדברים אני כבר אגיב אחר כך.

ציטוט פורסם במקור על ידי YoRt3m צפה בהודעה
    קדיש, דברים שאומרים בחזרת הש"צ.

ברור שאסור. אין פה שאלה בכלל.
    שינסו להרגיע אותו בדרכים אחרות, תמיד יש ברירות אחרות...

מותר לשמוע שירים בלועזית.
    למרות שרצוי לא לשמוע שירים עם משמעות "גסה"...

תמיד עדיף לשאול אותם קודם

אבל לשאלתך, אם זה לשימוש ממש מועט נגיד רק לגלישה בדפדפן אז מותר. כי זה לא אמור לפגוע בגלישה שלו.
    אבל להוריד סרט או לעשות דברים 'כבדים' באינטרנט שלו זה כבר אסור כי הוא מפסיד פה.

במצב כזה אין הרבה מה לעשות... פשוט תנסה להתרכז בעצמך בתפילה.
    אם המורה לא מצליח להשתלט על הכיתה אז איך אתה תצליח...

עד כמה שידוע לי את הציצית שנקרעו לה 3 מפתילית אחת צריך להחליף כי זה לא כשר וצריך לפחות 2. (עד כמה שידוע לי ויתכן שאני טועה. אבל בין אם אני טועה ובין אם לא, עדיף לא לקחת סיכון.)

ובקשר לזאת שחוט אחד מכל פתיליה נקרע הוא כשר אבל כמובן שעדיף לתקן או להחליף שמא ייקרעו לך בהמשך פתיליות נוספות ואז ייצא מצב שאתה מסתובב עם ציצית קרועה.

לדעתי אתה צריך לא 'להלשין'... אחרי הכל אתה צריך לחשוב קצת שלא תיפגע מזה בעצמך.
    אם אתה רוצה שזה לא יחזור על עצמו תנסה לדבר עם אותם תלמידים (אם אתה חושב שזה ישנה להם משהו)
    אם אלה תלמידים שאתה יודע מראש שמה שתגיד להם לא יעניין אותם והם רק יצחקו עליך אז אין מה לעשות ועדיף בכלל לא להעיר להם.

תנסה לגרום ש'בטעות' המורה ייכנס לכיתה בזמן שהם עושים בלאגן ככה שהוא יתפוס אותם. כמובן בלי שזה ייראה שקוף שזה בגללך.
    על מרבית הדברים כאן אין לי משהו עקרוני להוסיף, אני כבר אפרט מאוחר יותר.
    תמיד רגע לפני שאתה עונה תשובה למי שאתה מתווכח איתו, תשאל אותו שאלה שתקשה עליו. אל תקל על מי שמתווכח איתך (0_^).

כנסו לפורום יהדות והלכה. אפשר גם ללחוץ על העולם...

קרדיט לבורא עולם על ההשקעה המדהימה ביצירה כל כך מושלמת.
    קרדיט לאדם שיודע לנצל את כל אלה.

תודה רבה לדוקטור ספין שהכין בשבילי את התמונה המתאימה!

הקבוצה שלי במ"ת של מאי:
    Spoiler ספוילר
    אקס מן טים
    Spoiler ספוילר

אני הייתי:
    Spoiler ספוילר

5. משתמש מנוסה
    אוקיי, אבל לא הבנתי, אז אסור לי ללכת נגיד ל'מחזמר'ים למיניהם או להופעות אם יש בהם נשים?
    האם אצל כאלו שיש להם 'נטיות הפוכות' בלשון עדינה, הדין שונה?
    מצטער חברים, פרשתי =(
    עדיף סקייפ =)

Spoiler ספוילר

6. משתמש מנוסה
    אוקיי, אבל לא הבנתי, אז אסור לי ללכת נגיד ל'מחזמר'ים למיניהם או להופעות אם יש בהם נשים?
    האם אצל כאלו שיש להם 'נטיות הפוכות' בלשון עדינה, הדין שונה?
    כדין כללי, מותר בתנאי שלבוש הנשים צנוע, כדאי לבדוק כל דבר כלפי עצמו.
    הדין לא שונה לגבי אדם שיש לו נטיות הפוכות, מה גם שאצל רוב האנשים הללו אין ביטול מלא של המשיכה כלפי המין השני, הם פשוט נמשכים גם/יותר אל המין שלהם. והדין לא שונה גם אצל אדם שלגמרי לא נמשך אל המין השני.
    תמיד רגע לפני שאתה עונה תשובה למי שאתה מתווכח איתו, תשאל אותו שאלה שתקשה עליו. אל תקל על מי שמתווכח איתך (0_^).

הקבוצה שלי במ"ת של מאי:
    Spoiler ספוילר
    אקס מן טים
    Spoiler ספוילר

אני הייתי:
    Spoiler ספוילר

7. משתמש מנוסה
    ציטוט פורסם במקור על ידי HeavySnorlax צפה בהודעה
    כדין כללי, מותר בתנאי שלבוש הנשים צנוע, כדאי לבדוק כל דבר כלפי עצמו.
    הדין לא שונה לגבי אדם שיש לו נטיות הפוכות, מה גם שאצל רוב האנשים הללו אין ביטול מלא של המשיכה כלפי המין השני, הם פשוט נמשכים גם/יותר אל המין שלהם. והדין לא שונה גם אצל אדם שלגמרי לא נמשך אל המין השני.
    אוקיי, תוכל לענות על שאר השאלות?
    ד"א סליחה על מה שקרה, היה מאוחר בלילה ושכחתי מזה.
    מצטער חברים, פרשתי =(
    עדיף סקייפ =)

Spoiler ספוילר

8. משתמש מנוסה
    אוקיי, תוכל לענות על שאר השאלות?
    ד"א סליחה על מה שקרה, היה מאוחר בלילה ושכחתי מזה.
    כבר אמרתי לך שאני אענה עליהן כשיהיה לי זמן.
    וזה ששחכת וכאלה לא אומר שלא תקבל עונש, מצטער. ואל תגיב עכשיו סתם, אני לא רוצה שיהיה צורך בעונש חמור יותר.

הקבוצה שלי במ"ת של מאי:
    Spoiler ספוילר
    אקס מן טים
    Spoiler ספוילר

אני הייתי:
    Spoiler ספוילר

9. משתמש מנוסה
    שם: רן
    לגבי השאלה של הפרקים בתנ"ך: התנ"ך נחתם והוא קדוש. לא משנים (אסור לשנות) שום דבר שכתוב בו- בגלל זה לא משנים את החלוקה שנעשתה על ידי הנוצרים.
    איפה הזמנים ביו-גי-הו שלא הייתה חפיסה בלי Man-Eater Bug ו Summoned Skull.

"מסיפורי פוגי אפשר ללמוד"
    Spoiler ספוילר

תפרחת!! הדבר הכי מצחיק ב-Youtube!! כאלה שטויות, יעוף לכם המוח! (תראו גם דיבוב מצחיק לתוכנית דת 24, 27, 29, 30, 32...)

Spoiler ספוילר

Spoiler ספוילר

!The Best Bond Ever

10. משתמש מנוסה
    ציטוט פורסם במקור על ידי Ace Ventura צפה בהודעה
    לגבי השאלה של הפרקים בתנ"ך: התנ"ך נחתם והוא קדוש. לא משנים (אסור לשנות) שום דבר שכתוב בו- בגלל זה לא משנים את החלוקה שנעשתה על ידי הנוצרים.
    החלוקה של הנוצרים נעשתה הרבה אחרי שהתנ"ך נחתם. התנ"ך נחתם עוד בזמן הפרסים, שאחריהם היו היוונים ואחריהם הרומים ורק בסוף התקופה הרומית נוצרה הנצרות. ואז עוד לא חולק התנ"ך לפי הרעיון של איזה כומר.

הנוצרים חילקו את התנ"ך לפי ראותם, אפילו שקיימת גם חלוקה יהודית שמבטאת שוני בין שתי השיטות. גם הסברתי על זה בפרשת בראשית. הסיבה שאימצנו את החלוקה הנוצרית היא כדי להקל על הדיונים שהיו בין היהודים והנוצרים, כך שהיה יותר קל למצוא את המקום עילו מדובר בוויכוח.
    לאחר שנגמרו הוויכוחים (והנוצרים החליטו שיותר קל להרוג אותנו בלי להתאמץ על וויכוח קודם XD), עדיין השאירו את החלוקה הנוצרית כי לא הייתה סיבה לשנות חזרה אחרי שהתרגלו אליה.
    החלוקה הנוצרית לא מחייבת, היא רק מסמנת לנו מיקום ברור יותר.

מפקד בצבא:
    אם היה מדובר על מצב רגיל, לא בצבא, זה היה דבר אחד ובצבא זה כבר דבר אחר.
    בכל מקרה שלא יהי, אין לאדם חיוב לתת את נפשו כדי להציל אחרים, יש מחלוקת ספרדים-אשכנזים האם מותר להתנדב להקריב חיים על מנת להציל חיים של הרבה אנשים. באופן כללי, אשכנזים יותר "מקילים" בזה ומתירים למסור את הנפש כדי להציל אחרים, וספרדים פחות, אפילו במקרה שזה או אתה או כולם כולל אתה.
    אבל בצבא אנחנו במצב אחר לגמרי מבחיים רגילים, אין מחלוקת לגבי מסירות נפש בצבא, והיא לא רק מותרת, זאת גם כנראה מצווה. במיוחד למען הצלת רבים. לכן גם הסיפור על רועי קליין הוא סיפור גבורה מכל הצדדים.

קומיקס:
    השאלה בכלל לא מתחילה מהכיוון שאתה בא.
    כל זה מתמצא לתוך השאלה "האם דרכי העברת זמן המגיעים ממקומות זרים שאינם מוכרים ביהדות מותרים לקריאה?".
    האם היות התוכן זר פוסל את הקומיקס, או שרק הדברים הרעים בבירור הם אלו שנפסלים (ברור שאתה לא אמור לחפש תמונות לא צנועות בקומיקסים).
    האמת היא, שאין לי תשובה לגבי זה, אבל לרוב את התשובה לזה אתה כבר יודע, פשוט אתה מעדיף לשים את ההכרעה בידי אחרים במקום לקחת אותה על עצצמך.
    הייתי יכול פשוט להגיד לך שלא לעשות, אבל לא ראיתי את החומר, למרות שאני מכיר את מה שמדובר.
    היה מאוד נחמד להגיד שזה בסדר, שזה לא נורא, שעד שאני אמצא תשובה אני אמשיך. אבל אתה צריך להחליט האם אתה רוצה להיות אמיתי עם עצמך ועם עבודת ה' ולא להגיד "זה לא כל כך נורא" או "אל תגזים כל כך בחומרות (או כמו שזה נאמר בקיצור בימינו "אויש נו ב'מת...")" כי לרוב אתה מרגיש שזה לא בסדר, אבל את הדוחה את זה לצד במקום להתייחס לזה ברצינות, כשלמעשה כל דבר שאפשר להרוויח ממנו ולעשות את עצמי מעט יותר טוב, כדאי לעשות.
    לכן הייתי ממליץ לך להתרחק מכאלו דברים, כי רואים מנוסח השאלה שלך שיש דברים רעים בגו, אבל ההחלטה הזאת צריכה לבוא ממך.
    וגם אם אתה חושב שחבל לוותר על הקומיקס, אתה תראה שלמעשה זה היה כל כך לא חשוב, שחבל לחשוש בגלל דברים כאלו.
    אבל כמו שאמרתי, זה צריך לבוא ממך.

הקבוצה שלי במ"ת של מאי:
    Spoiler ספוילר
    אקס מן טים
    Spoiler ספוילר

אני הייתי:
    Spoiler ספוילר

מידע על הנושא

משתמשים שצופים באשכול

יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •