הייושd:
אני ומאי החלטנו לפתוח את הסיפור הזה, הוא מספר על אליס נות'לנד, מכשפה צעירה אשר התקבלה לבית הספר הוגוורסט לכישוף ולקוסמות
תהנו
מדריך דמויות
ספוילר
ראשון בתשרי, 1997
יומני היקר, היום, הראשון בתשרי- ותנחש מה? אני חוגגת יום ההולדת האחד-עשר שלי!
קמתי מהמיטה שלי, והלכתי לצחצח שיניים, התקלחתי ולבשתי את שמלת הקיץ הכחולה שלי.
ירדתי במורד גרם המדרגות, הוריי חיכו לי שם.
''בוקר טוב נסיכת יום ההולדת!'' הם אמרו לי, חייכתי וחיבקתי אותם,
''בואי אחרינו'' אמרה אמא שלי, ועקבתי אחר אבי ואמי לכיוון הסלון.
משהו היה מונח על השולחן: כלוב גדול שאליו מוצמד מכתב. התקרבתי בהתרגשות,
בתוך הכלוב היה ינשוף לבן בעל כנפיים עם כתמים שחורים. חיוך גדול עלה על פניי,
לקחתי במהירות את המכתב. הייתה עליו חותמת עם המילים ''הוגוורטס'' עליהם, פתחתי את המכתב בזהירות וקראתי אותו.
הפסקתי לקרוא, הייתי מאושרת באמת. לא היה אכפת לי מה קרה בשנה שעברה בקשר''אנו שמחים להודיע לך, אליסיה נות'לנד, כי התקבלת ברגע זה לבית הספר הוגוורטס לכישוף ולקוסמות.
הלימודים יחלו בראשון בחשוון, בעוד חודש החל מיום זה.
למכתב זה מצורף כרטיס לרכבת אשר ברציף תשע ושלושה רבעים, הרכבת תצא בשלושים
בתשרי בשעה אחת עשרה בבוקר, אל תאחרי בבקשה!
מותר לבוא לבית הספר עם ינשוף, צפרדע או עכבר, אך ראו הוזהרתם אין להביא עטלפים עקב ארועי השנה שעברה!
בברכה,
צוות ההנהלה,
ומנהלת בית הספר הרמיוני גרינג'ר.''
לתקרית העטלפים, אלה הייתי מאושרת כי התקבלתי להוגוורטס, סוף סוף.
''אמא, אבא התקבלתי!'' צעקתי בשמחה ורצתי אל הוריי בחיבוק,
''כל הכבוד חמודה אנחנו גאים בך מאוד!'' הם אמרו.
הצבעתי על הכלוב, ''מה זה הינשוף הזה?'' שאלתי, ''זאת לילית שלג, היא בשבילך לרגל קבלתך ללימודים!'' הסביר אבי, ''תודה אבא, אמא!! תודה רבה!!'' אמרתי בשמחה וחיבקתי אותם.
''אני אקרא לך...שלג! כי את לילית שלג! '' אמרתי בשמחה, שלג נופפה בכנפיה ברצון רב.
''לאן הולכים?'' שאלתי את אמא שלי בחיוך רחב, ''לסמטת דיאגון כמובן!'' היא ענתה.
''כבר? אבל יש עוד חודש שלם! '' אמרתי בהתלוננות ופלטתי אנחה.
'' את רוצה שרביט או לא? '' אמר אבא שלי בחיוך זדוני, ''בסדר, בסדר.. '' אמרתי בחיוך.
אמא שלי ניגשה אל הארון שבמטבח ושלפה צנצנת ובתוכה חרוז שחור בצורת ספר קטן,
היא זרקה את החרוז על הרצפה ''כולם לגעת בחרוז ולא לעזוב!'' היא אמרה, נגענו בחרוז
ומיד מפתח המעבר לקח אותנו אל סמטת דיאגון, אל פתח החנות כרך ודף בע''מ.
יישרתי את שולי שמלתי והלכתי בעקבות הוריי אל ''אוליבנדרס'', חנות השרביטים של אוליבדנר-
חנות השרביטים המפורסמת והטובה ביותר לקוסמים.
נכנסנו פנימה, היה די מחניק. בפנים שורות על גבי שורות של מדפים עמוסים שרביטים
עמדו מאובקים בחנות. אלויבנדר, איש זקן בעל שיער לבן משני צידי ראשו כאשר כל שאר הראש קירח, ובעל עיניים כחולות מימיות וגדולות התקרב לעברי.
''שלום, שנה א' עם איני טועה נכון.?'' הוא שאל בחיוך רחב. ''כ...כן אדוני,'' אמרתי בביישנות ונרתעתי מעט לאחור. ''בואי נראה מה יש לנו כאן.. '' אמר אוליבנדר.
אוליבנדר ניגש למדף האמצעי ולקח קופסה הנראה כמו קופה לשרשראות, הוא פתח אותה
והוציא שרביט חום. ''עץ אלון, עשרים וחמישה סנטימטר, זנב סוס של חד קרן, דיי גמיש..''
והושיט לי אותו, הנפתי בעדינות את השרביט ולפתע כשלושים נעצים הופיעו מסודרים מול רגליו של אוליבנדר. ''הממ..לא קרה כלום, זה מוזר.'' אמר אוליבנדר אשר לא שם לב לנעצים כנראה,
צעד אחד והוא ידרוך עליהם, זה מה שבטוח.
אוליבנדר התקדם לעברי. ''מר אוליבנדר..'' התחלתי לומר, אך מילותיי נקטעו בצעקת ''אח!!''
של אוליבנדר, אוליבנדר המיילל קיפץ מצד לצד על רגל אחת, ובלי כוונה קיפץ על עוד נעצים.
''ז-זה בסדר, זה בסדר זו לא אשמתך!'' אמר אוליבנדר כמעט בבכי, הוא כמעט ונפל בזמן ששלף
בכאב את שרביטו מן הכיס ומלמל משהו שלא שמעתי. הייתי סמוקה ממש כמו עגבניה,
ולפתע הנעצים נעלמו כלא היו, וכך גם פצעיו של אוליבנדר. ''אז.. כנראה שהשרביט הזה לא
יתאים לך כל כך. '' הוא אמר בקול שליו.
אוליבנדר עבר על פני המדפים כחושב, לבסוף הוא שלף שרביט אחד בצבע ערמוני כהה, ואמר ''עשוי עץ הערבה המפליקה, עשרים ושמונה סנטים, נימי לב של דרקון, גמיש מאוד,''
לקחתי את השרביט לידי והנפתי אותו בחשש, שמתי לב כי אוליבנדר בחן בלחץ את הרצפה,
לפתע הרגשתי חמימות והוקפתי באור זהוב והמון נצנוצים יצאו מתוך השרביט.
''זהו זה!'' אמר אוליבנדר בחיוך, ''זה יהיה שלושה-עשר חרמשים,'' הוא אמר, הוריי שילמו ויצאנו מהחנות.
''אליס, תקריאי בבקשה את רשימת הציוד. '' ביקש אבי, הוצאתי בכיסי את הרשימה והתחלתי לקרוא.
הרשימה הייתה ארוכה מאוד, ובזמן שההורים שלי לקחו את הרשימה והלכו לכרך ודף בע''מ בכדי לקנות הכל, הלכתי לחנות של מאדם מלקין- חנות הגלימות.''התלמידים מתבקשים להצטייד בשישים גיליונות קלף, עשרה עטי נוצה וקסת דיו.
הספר ''חיות הפלא והיכן למצא אותן''
הספר ''תעופה למתחילים''
הספר ''אלף עשבים ופטריות קסומות''
הספר ''שיקוי למתחיל''
הספר ''אותות ורמזים''
הספר "שינוי צורה למתחילים שנה א'"
..
.
.
.
"
נכנסתי לחנות של מדאם מלקין, חנות הגלימות.
"שלום ילדתי, אפשר לעזור?" שאלה אותי מדאם מלקין בנחמדות.
"אמ.. כן, אני לומדת השנה בהווגוורטס ואני צריכה גלימה " אמרתי לה.
"אה, כמובן!" היא אמרה, והוציאה מהמגירה שלה מודד-גובה, והחלה למדוד אותי. "אמ.. בואו נראה.. " היא אמרה, ושלפה גלימה מתוך אלפי הגלימות שבחנות. "הנה, זה יתאים לך!" היא אמרה בחיוך.
" 15 חרמשים בבקשה," היא אמרה, והגשתי לה את מספר החרמשים הדרוש.
יצאתי מן החנות כאשר אני אוחזת בשקית בידי, ההורים שלי בדיוק יצאו מכרך ודף בע''מ כשבידם כשבע שקיות מלאות שנראות כבדות למדי ''אימל'ה'' אמרתי בחיוך.
חזרנו הביתה לאחר יום ארוך, כבר היה מאוחר והלכתי לישון מיד, תיכננתי ליום אחרי זה לחרוש על ספרי הלימוד שקנינו בכרך ודף בע''מ.
אגב, אני אליסיה נות'לנד, בדרך כלל קוראים לי אליסיה. אני בת 11, יש לי שער ארוך בצבע זהוב-בלונדיני
שמגיע לי עד למותניים או יותר, ומבנה הגוף שלי דיי קטן. יש לי עיינים כחולות וגדולות.
טוב, ההורים שלי מכריחים אותי ללכת לישון עכשיו. לילה טוב, יומני היקר!