חברים , זה שציינתי שראיתי את הסדרה מהתחלה , זה לא אומר שאני רק ראיתי מהפרק הראשון , אני יודע המון פרטים על הסדרה , ואני לא בתחרות! ואני לא באתי לפתות את הדיון הזה על מנת להשמע מתנשא , עם זה הרושם שנוצר אז צר לי.
דעתי מבוססת על נתונים וכל מי שמכיר את הסדרה גם יסכים , בקשר לפיג'אוט בפרק 83 אש שחרר את פיג'אוט (אמנם הוא הבטיח שהוא יחזור אך זה לא קרה עדיין) אז לאש אין פיג'אוט.
אני לא מסוג האנשים שאומר אם הפוקימון יתפתח... מה שקורה בפועל זה שזה! הפוקימונים שיש לאש, וזה לא משנה לאיזה פוקימון הוא יוכל להתפתח.
וזה שפוקימון הוא מפותח זה לוא דווקא אומר שהוא חזק.
דוגמא קלאסית זה שטורטוויג של אש יתפתח , לפני זה הוא היה מהיר וזריז , ופתאום הוא נהיה איטי ואז אש היה צריך לאמן לו הגנה שהוא יכול לספוג מתקפות ,כי הוא פוקימון גדול יותר וכבד יותר.
אפילו בסדרת דרגון בול העירו על דבר הזה , שטראנקס נלחם בסל אז טראנקס העלה את כח שלו ונהיה גדול יותר וחזק יותר , (בשפת הרשת קוראים לזה ultra super saiyan אבל זה לא היה מצוין בסדרה) אבל סל הסביר לו שזה לא משנה שהוא מגדיל את השרירים ומחזק את האנרגיה אבל הוא מאבד מקור של מהירות , ונהיה איטי ואז קשה לו לפגוע ביריב.
עכשיו בפוקימון העניין קצת אחר בוא נקח דוגמא של התפתחות שכן תורמת למאמן , בואו נקח לדוגמא את טורצ'יק , מבחינת נתונים טורצ'יק הוא פוקימון מאוד חלש גם כי אין לו ידיים , והרגליים שלו קטנות , ברגע שהוא מתפתח לקומבסקן אז קודם כל , הוא נהיה מהיר יותר , וחזק יותר מבחינה פיזיולוגית , ושהוא מתפתח לבלייזיקן הוא נהיה גם מהיר עוד יותר וגם הגוף שלו בנוי יותר טוב ללחימה , פה ההתפתחות מאוד תורמת.
אז תקחו את הדברים האלה גם בפרופורציה גודל וכח זה לא הכל גם מהירות זה דבר מעותי זה רק איזשהי אינדקציה לדברים שבין היתר נאמרו פה.
המשך יום טוב![]()