ע"ז
האם שמיעת שירים לועזיים שנכתבו ע"י גויים נחשבת לעבודה זרה?
מפקד בצבא
האם מותר למפקד בצבא להתאבד על רימון בשביל להציל את חבריו? השאלה נשאלת כי מצד אחד כשהוא ימות הוא יותיר אישה וילדים וגם חייליו יאבדו ביטחון, אך מצד שני אם הוא לא יעשה זאת יותר חיילים ימותו, ויגרם נזק ליותר משפחות ומכרים.
מה כדאי לו לעשות?
קומיקס
קראתי קומיקס על גיבורי על, של marvel אם אתה מכיר.
בקיצור, אהבתי את כל העניין של הקרבות והאקשן שם, אבל יש לי 2 שאלות בנושא:
1. האם מותר לי לראות את הקומיקס כשהוא אלימות? למרות זאת, זה שטובים נלחמים ברעים, ולא אלימות של עבריינים או משהו דומה.
2. אם יש שם תמונה או 2 בקומיקס על נשים עם לבוש 'לא הכי חסוד', האם כל הקומיקס פסול ואסור לי לקרוא אותו?
תודה מראש.
פרקים בתנ"ך
למדתי שהמקור לחלוקה לפרקים בתנ"ך הוא נוצרי ולא יהודי. למה מתירים ללמוד מכזה תנ"ך? הרי נוצרים עשו את החלוקה, זה לא ע"ז? ולמה לא עושים שום דבר בנידון?
תודה מראש.
טומאה
אם נגעתי בחזיר, שהוא חיה לא כשירה, האם עכשיו אני טמא וצריך לטבול במקווה? או שהטומאה קלה וצריך רק לשטוף את הידיים? או שאני בכלל לא טמא?
ומה עושים במצב כזה?
אלכוהול
אצל דודים שלי ביקרו בשבת חברים, ודוד שלי וחבר שלו במשך ליל שבת השתכרו. האם זה איסור להשתכר בשבת? האם זה בסדר? ומה הסיבה לכך?
תודה מראש.
הדבר הנכון
בכיתה שלי הייתה 'מלחמת פצצות בוץ', זרקו אחד על השני כדורי בוץ וממש לכלכו את הכיתה. הבעיה היא שאני יודע מי אלו הילדים, מצד אחד, אם אני יגלה הם ישנאו אותי ובכל הכיתה יקראו לי 'שטינקר' ועוד כינויים ילדותיים כאלו, ואני ממש לא מעוניין שזה יקרה, וגם זה עלול לבייש את אותם ילדים שלא חשבו בטח על התוצאות, אך מצד שני אם אני לא יגלה לא יעשו שום דבר וזה עשוי לחזור על עצמו.
מה לעשות?
ציצית
אם נקרעו לי 3 חוטים מאחת הפתילות של הציצית, האם הציצית עדיין כשירה?
ואם נקרעו לי 4 חוטים, אחת מכל פתילה, האם היא כשירה?
תודה מראש.
דיבורים בתפילה
יש ילדים בתפילה אצלנו שכל הזמן מדברים. אף אחד לא מעיר להם, והצעקות של המורה ממש לא מעניינות אותם. אני מרגיש כאילו זה מוטל עליי להשתיק אותם, אבל כשאני מנסה לעשות זאת הם ועקים עליי 'סתום ת'פה' ודברים כאלו, ואין לי כל כך מה לעשות.
מה בכל זאת אני צריך לעשות?
שמירת נגיעה
רציתי שתפרט לי קצת על שמירת נגיעה. אני עקרונית לא שומר נגיעה, מכיוון שאני יודע את ההשלכות למשיכה ויודע לרסן את עצמי, אבל אני גם יודע שכאשר תהיה לי חברה בעתיד לא אחשוש להחזיק לה את היד או משהו אחר. כמובן שלא אעשה דברים מיניים עד החתונה, אבל בזה אני לא רואה בעיה.
בכל זאת, תוכל להגיד לי מה מומלץ לעשות? האם יש איזשהם היתרים בדבר? אם אני לא שומר, זה נחשב לעבירה?
תודה מראש.
אזניות במבחן
היה לי מבחן בגמרא, והרב הצדיק אפשר לי לשמוע מוזיקה באזניות.
השאלה היא, אם אני שומע שירים לועזיים, האם זה סותר את לימוד הגמרא? האם בגלל זה אני עובר עבירה? ואם זה סה"כ עוזר לי להתרכז, מה הדין?
חיבור לאינטרנט
יש בישיבה אינטרנט wifi ויש תמיד ילדים עם אייפונים וטאבלטים למיניהם שמתחברים לזה.
האם זה נחשב גניבה? האם זה איזשהוא איסור אחר?
תודה מראש.
שבת
יש לי אח חמוד וקטן בן שנה, הוא בכה מאוד בשבת, ובדרך כלל במצב כזה מוזיקה היא האפשרות היחידה שיכולה להרגיע אותו.
מה כדאי לעשות? האם להשמיע לו מוזיקה או לא?
להתפלל ביחיד
אם אני מתפלל שחרית ביחיד, אלו דברים אסור לי להגיד?
מצטער שזה הרבה