פורסם במקור על ידי
AquaX
מצטער על הזמן, עמדתי להגיב והמחשב נכבה.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
נו, כמה עוד דברים שאני לא מכיר אני הולך לפגוש.
לא כל כך ראיתי עד כמה השפיעו על דיס הדברים שפרא אמר... אאה... פראסיום (בסדר, אל תיתן בי את המבט הזה שלך, הבנתי שאתה לא רוצה שאני אקרא לך ככה) אמר לו, אבל תהיתי מה כל כך הפריע לו בכינוי "ההוא ממטריקס".
דיס אמר ל...משמו ההוא משהו בשקט שלא שמעתי, והוא הזמין אותנו להיכנס לבפנים, דבר שלא מצא חן בעייני, גם לא ידעתי מה הסיפור עם המנהרה.
ניסיתי לשאול את פראסיום לגבי המישמו ההוא, האם לבוא אחריו. ראיתי שמצחיק אותו זה שקראתי לו "מישמו" (כן, לא כולם חוננו במוח שמקטלג מידע ביעילות כמו שלך...) אבל הוא לא ענה לי אלא רק נכנס למערה.
בעקבותיו נכנסתי גם אני פנימה.
ראיתי שעומק המערה עוצבה כבית לכל דבר, רהיטים היו מפוזרים ברחבי המקום ואפילו שהקרקע לא הייתה מרוצפת (ולכן לא קראתי לה רצפה), היא הייתה לא פחות חלקה וטובה מכל רצפה אחרת.
הבית-מערה היה מואר באור אדום חלש שלא זיהיתי את המקור שלו.
הבחור... גאיאקס הזמין אותנו לשבת, התיישבתי בלי לחכות לסימן מפראסיום, למרות שהצורך בער בי, אני חייב ללמוד שלא לסמוך עליו כל כך ולהיות תלוי בו תמיד כשהוא בסביבה, לא משנה מה היה בעבר וממה הוא הציל אותי...
התנערתי מהזיכרונות בידיעה שאני אמור להתרכז, אבל ראיתי רק שדיס שטח את ההצעה שלו בפני גאיאקס, לכן השתעממתי וחזרתי למחשבות.
חשבתי על זה שפראסיום ממש לא טיפוס ציני, אלא להפך, הוא מדבר מהלב והוא תמיד שמח, הדימיון בין התכונות של שנינו הם שמשכו אותי להתחבר אליו ויתכן שאלמלא זה, אפילו עם היכולת הייחודית שלו, אותו הילד בכלל לא היה שם לב שאני קיים מעבר להערת שוליים במוח המתקדם שלו. אם פראסיום היה ציני, הוא עשה את זה בכוונה ולמטרה מסויימת.
שמתי לב שגאיאקס התחיל לדבר, הוא דיבר בקול עמוק, שקט ומחושב, כאילו הדיבור שלו נמצא איפה שהוא ברגליים וזה גורם לקול עמוק, ושבגלל זה קשה לו לדבר ולכן הוא מעדיף שלא.
"תראה," אמר גאיאקס כפותח במשא ומתן "הזמנים הם כבר לא מה שהיו, גם אין לי את המניעים שהיו לי פעם" רק מהטון התחשק לי להרביץ לו, אם לא פיזית, לפחות מילולית.
"השאלה האמיתית היא" הוסיף גאיאקס בטון מדופלם "מה יצא לי מזה. אני רואה שאתם מופתעים" הוא אמר, מה שהיה נכון לגבי כולנו מלבד פראסיום שידעתי שהוא רק זייף את התגובה הנכונה "לכן אני אסביר לכם."
לפתע נראה ש'דיס מתחיל להבין "העולם לא מודע לקיומך, אבל אתה עדיין מסתכן".
נדרכתי, הבנתי שייתכן שפעולה תידרש בקרוב, ראיתי שגאיאקס הבחין בזה, אבל הוא התעלם. משהו עם הכינוי של המוטאנט התחבר לי עם אדמה, דבר שרק הגביר את חוסר להנוחות שלי. מצד שני, נראה שגאיאקס עצמו לא מרגיש כל כך בטוח, זאת לעומת פראסיום. תמיד הערכתי את האומץ שלו.
ואז נשמעו הרבה הדי קולות מהמשל המערה, קולות התנשפות וגרירת רגליים, גאיאקס נראה מרוצה מאוד.