קרן אור ראשונה שחדרה אל החור בו ישנו, העידה על תחילתו של יום חדש. התמתחתי בתנוחת השכיבה שלי, יצאתי מהחור, וקמתי לעוד יום חדש ומלא הפתעות. שחכתי לגמרי שאני עירום, בלי בגדים ואפילו בלי תחתונים, וחיפשתי אחר אביאל, שלא היה בתוך החור. כשראיתי אותו, צעקתי בבהלה, "אמא!!". "מה קרה??" שאל אביאל, שנראה גם כן מפוחד מהצרחה שלי, כנראה הוא חשב שעוד שודד הגיע. "אתה ערום!" השבתי לו, והוא מהר הסתיר את איברו עם ידיו, "התחתונים עוד לא התייבשו! וחוץ מזה, גם אתה ערום!". הסתכלתי למטה, ומהר כיסיתי את המקום הרגיש שלי. "זה לא פייר!" קראתי, "יום כל כך יפה, ואני עומד כאן כמו איזה ליצן עצוב, ומחפש משהו להסתיר איתו את ה-", "תפסיק לקטר!" קטע אותי אביאל, "בוא נמצא איזה עלה ונתכסה! מה הבעיה? אנחנו ביעד, מלא בעצים!". הסתכלנו למעלה. כן, היה ברור שכל העצים יהיו עצי אורן. שעלים שלהם הם בעצם מחטים קטנטנים. ברור שהגורל רוצה להתגרות בנו בכוונה. "גאון הדור!" קראתי, "אנחנו ביער אורנים!". אביאל שתק, "טוב, אז אני עומד ללבוש את הבגדים שלי, גם אם הם רטובים". "תסחט אותם לפחות!" קראתי לו כשהוא הלך, משתדל לא להסתכל על הישבן שלו. "אתה לא עומד לבוא איתי לשם, אני עומד לסחוט עם הידיים!" קרא אביאל, והלך אל מאחורי העץ, איפה שתלינו את בגדינו אתמול, על ענף.
כעבור כמה דקות ממש לא נוחות, אביאל הגיח מאחורי העץ, כשהוא לבוש במיטב הבגדים... הרטובים. "בוקר טוב אליהו!" קראתי, "כמה זמן לוקח להתלבש?". "כולה חמש דקות!" קרא אביאל. "בשביל בן אדם שעומד ערום באמצע יער, חמש דקות נראים כמו הרבה יותר" אמרתי, והוא צחק כתגובה. "יאללה, לך להתלבש כבר" הוא אמר, ואני באמת הלכתי. לא היה לי כוח להתווכח עכשיו. הבגדים שלי היו תלויים על ענף עבה, סחוטים ברמה כזאת ששביל מים נטף מהם, כאילו הגשם פסק זה עתה. הסתכלתי על האדמה, טיפות קטנות גלשו על אבנים ועל ענפים שבורים, כאות לכך שבאמת לא מזמן הגשם הפסיק. סחטתי את הבגדים שלי בכל הכוח, כמה פעמים, ולבשתי אותם. התחושה בהתחלה הייתה ממש לא נוחה, אבל אחרי שמתחתי אותם הרגשתי רטוב מאוד, אבל קצת יותר נוח. "נו טוב," אמרתי לעצמי, "עדיף מלהיות ערום". חזרתי לקדמת העץ, ואביאל חיכה לי שם, כששני מקלות מחודדים בידיו. "מוכן לצוד?" הוא שאל. "מה הקשר לצוד?" שאלתי חזרה, "אנחנו לא אנשי מערות!". "אתה מעדיף לאכול פה גרגירים ופטריות?" שאל אביאל, "או שאולי אתה מעדיף בשר?". "גם אם אני מעדיף בשר," אמרתי, "איך נכין אותו? אני לא מתכוון לאכול בשר נע!". "נמצא כבר דרך," אמר אביאל, "בינתיים כדאי שנשיג איזה ארנב או משהו כזה, שנאכל". "זה לא כשר," אמרתי, "אני לא יורד לרמה של אוכל לא כשר". "אתה מעדיף למות??" שאל אביאל. "נקודה טובה" אמרתי, וחטפתי מידו את אחד המקלות.
"מוות לארנבים!!" קראתי כשזינקתי מהעץ הגבוה, ממנו השקפתי שניות ספורות קודם לכן על הארץ, בחיפוש אחר קורבן לציד. הארנב שמצאתי ברח במהירות, והחנית המגולפת שלי נתקעה באדמה, כשהקצה הלא חד נכנס לי לצלע בכוח. "אאהה!!" צעקתי מכאב, הצלע שלי ממש כאבה. אבל לא נתתי לזה לעצור אותי, חייבים להשיג מזון. הסתכלתי על פנים העץ ממנו השקפתי, היה בו מין חור חלול גדול, כמו אלו שהנקרים מנקרים בעץ ויוצרים אותו, וסנאים מוצאים בו את משכנם. בתוך החור, היה לא אחר מאשר קן של ביצים. אבל לא סתם ביצים, ביצים גדולות. חלק מהם היו סדוקים במקצת, משמע שבקרוב האפרוחים יבקעו. האם של הגוזלים לא הייתה במקום. תקעתי את בסיס הקן בקצה המחודד של המקל, והלכתי עם הקן עד למקום בו אני ואביאל ישנו, בינתיים זה היה ה'מחנה' שלנו.
במחנה הייתה יונה מתה שהראש שלה מעוך כמו פיתה, מראה די מזוויע לראות בהתחשב בעובדה שאתה עומד לאכול אותו, וכלי קטן עשוי מקליפת עץ, מלא בנמלים מתות. בואו נגיד שאם לא הייתי בסיטואציה הזאת, לא הייתי מסכים אפילו להסתכל על המקום הזה. אבל הייתי חייב. אז הנחתי את הקן ליד היונה המתה, ויצאתי לחפש עוד מזון. אני ואביאל התפצלנו כבר לפני שעתיים, וזה כל מה שהשגנו. מעורר רחמים.
אבל התמזל מזלי, וראיתי שני סנאים שרבו על משהו שאחד מהם החזיק, כנראה אצטרובל. כיוונתי את המקל המחודד שלי בעדינות ובזהירות, בלי לתת לסנאים לגלות שאני מכוון אליהם. הסנאים עמדו על עץ בענף די נמוך, בגובה שלושה מטרים לכל הפחות. הטיתי את ידי אחורה בעדינות, עד שכבר לא יכלתי, והסתכלתי על הסנאים. דמיינתי בראשי איך החנית תעוף, והזזתי את ידי מעט ימינה. שחררתי את החנית בתנופה רבה ובכוח רב. ולא תאמינו, כי דברים כאלו קורים רק בסרטים, אבל למרבה הפלא, המקל חדר דרך שני הסנאים ביחד(!!!) והפיל אותם לאדמה, כשהמקל נעוץ בהם. שניהם פרפרו מעט, אך אגרוף מהיר ממני והם מתו.
"וואו!!!" קראתי בקול רם, "השגתי לנו ארוחה!! איזה יופי! שני סנאים במכה אחת!". הלכתי בחזה מורם יחד עם הסנאים הנעוצים במקל לבסיס, ואביאל היה שם עם כמה זרדים וענפים יבשים, "זה בשביל האש" הוא אמר והסתכל עליי. פיו נפער. "יא מלך!" הוא קרא, "השגת לנו בשר! איזה אדיר אתה!". חייכתי, והשלכתי את החנית לעבר אביאל, "מנת גורמה לכל אחד מאיתנו". "מדהים!" קרא אביאל, והרים את אחד הסנאים מהזנב. מבט מלא בגועל עלה על פניו כשהוא ראה את החור העמוק נוטף הדם שהיה בבטן הסנאי. "לא בטוח שאני יאכל את החלק הזה," הוא אמר, "חבל שזה החלק הכי גדול...". "תשמור לי אותו" אמרתי, וצחקתי בקול.
לפתע, שמענו קול מעיכה. לא מעיכה כמו שמועכים ג'לי או משהו כזה, מכיוון שבמעיכה כזו יש קול מגעיל שבו החמצן יוצא מהג'לי. לא, זה היה קול של מעיכת הדשא, מה שאומר שיש מישהו, או משהו, בקרבת מקום. "מי זה?" קראתי, אך לא הייתה תשובה. עוד קול דריכה, וכעט היה ברור מאיפה מגיע הקול. הסתכלתי לאותו כיוון, וראיתי דמות שחורה, נראתה כצל. אותה דמות התפצלה לשניים, אחת יותר נמוכה מהשנייה. :מי זה??" שאלתי שנית את הדמויות, אבל הם המשיכו להתקדם בצעדים איטיים, והניעו את ידיהם קדימה ואחורה לסירוגין, כשאגרופיהם קפוצים. הדמויות החלו להתבהר, אך לא היה ניתן לזהותם בבירור. מה שמעניין היה, שבדיוק כששמנו לב אליהם, ערפל החל להתפשט, והוא הקשה על הראיה שלנו. "פם פם!!" קרא אחד הדמויות בקול דרמטי. הקול היה מוכר מעט, אך לא הצלחתי לעלות על מקור הזיהוי. "בם בם בם!!" נשמע קול שני, מהאיש הנמוך יותר, שהנמיך טון בכל קריאת 'בם' שלו. גם הקול הזה היה מוכר לי. לבסוף, הדמויות עצרו, ועמדו במקום למשך כמה שניות. "איזה גאים שניכם!" קרא האדם הגבוה, ובדיוק באותו רגע התבהר הערפל. "יעקב!" קראתי בקול שמח אך מעוצבן, ובעטתי בו בלי להתאמץ, רק כדי להראות לו שאני מעוצבן. "מה?" שאל דוד, הדמות הנמוכה יותר, "הוא צודק, ישנתם ביחד בעירום!". "מאיפה לכם לדעת?" שאלתי, לא קולט עדיין ששלושת החברים שלי נמצאים כאן, לידי. "ריגלנו אחריכם בלילה," קרא יעקב," מצאנו אחד את השני וחיפשנו מקום לישון, אז הצצנו לגזע והתחלנו להתפקע מצחוק". "לא שמחתם?" שאל אביאל. "שמחנו," ענה לו דוד, "אבל רק אחרי שצחקנו". פתאום נפל לי האסימון. "אתם קולטים שארבעתינו כאן ביחד?" שאלתי בקול נרגש. "זה אדיר!" קרא אביאל. "כמעט כמו שירים של כושים!" קרא יעקב, וכולנו צחקנו. "תגידו, איך בדיוק הגעתם לכאן?" שאלתי את דוד ויעקב. "אני-" אמר דוד, אבל יעקב קטע אותו, "ילד! תן לי לדבר!". דוד צחק וחבט בכתפו. "נשרפתי למוות" אמר יעקב, "איכשהוא הבית שלי הוצת ונשרפתי יחד איתו". "ובגלל שזה אתה, לקח אפילו פחות זמן, כי אתה כבר שרוף!" קראתי בציניות כדי להתגרות ביעקב, שענה בטון המעוצבן אך לא יתר על המידה, "אל תצ'גע אותי!". לא הייתה לנו בעיה לצחוק אחד על השני אף פעם, כי לקחנו תמיד את הירידות בנינו כציניות בלבד, ולא כהעלבות. "אני מתתי בדרך הרבה יותר מגניבה," אמר דוד, "הייתי בחוג ג'וג'יטסו שלי, כשבאותו יום הגיע תלמיד חדש לחוג, ערבי. הוא היה נראה כמו בן 18, אבל הוא אמר שהוא בן 16. בקיצור, המורה רצה לבחון את הכישורים שלו, ולכן ביקש שיצמיד סכין לצוואר שלי, אני יגיב ונראה מה הוא יעשה. בקיצור, המורה הושיט לו סכין מפלסטיק, אבל הוא החליף בין הסכינים ברגע האחרון ושיסף לי את הצוואר!". "אאו" אמרנו אני ואביאל יחד, ויכלתי לראות אותו נוגע קלות בצווארו. "איך זה הרגיש?" שאל אביאל. "לא הרגיש," אמר דוד, "אבל קשה לי לחשוב איך המשפחה שלי מרגישה עכשיו". נזכרתי במשפחה שלי, ותחושת לחץ הורגשה בבטני. "איך אתם מתתם?" שאל יעקב. "אני נדרסתי" אמר אביאל. דוד ויעקב התחילו לצחוק, "איך מתאים לך" אמר דוד. "ואיך אתה מתת?" שאל יעקב. "טוב, זה סיפור ארוך..." אמרתי, והתחלתי לספר להם את סיפור המוות שלי.