*קרדיט לאתר פורטן שכתבו את הסיקור והביאו את הכל ולהם מגיע התודה*
אוקיי חברים אני רק מביא לכם את המידע על
מלחמת הסמים
ציון :
אורך חיים - 8 - ממכר , אבל צריך להתחיל מחדש כל פעם.
גראפיקה - 6 - אפילו בWin3.11 היו דברים יותר מרשימים.
סאונד - 1 - למה?!
איכות - 8 - עדיין מהנה.
טירוף - לפי דעת המסקר אין טעם בלתת ציון במאפיין זה.
ריאליזם - 9 - בקטע הזה, אין הרבה שינויים עם השנים.
רמת קושי - 7 - טוב, אין כאן ממש אתגר רציני...
עלילה - לפי דעת המסקר אין טעם בלתת ציון במאפיין זה.
ציון כללי - 80 % -חביב, אבל כאילו שלא התקדמנו מ84'...
ציון הגולשים - 4.38 , נקבע ע"י 8 גולשים
Dope Wars - Hebrew:שם מלא
שנת יצור: 2001.
גודל הורדה: 340 קילובייט.
חברה: חברת בלאי.
עיצוב: שי יפרח.
נכתב ע"י: ET.
שפה: עברית.
סיקור המשחק \ נכתב ע"י ET
מלחמת הסמים בגירסתו הישראלית מבוסס על המשחק לWindows שיצא ב98' שמבוסס בעצמו על משחק הדוס מ1984... מי ששיחק קצת בסוחר הים (ומי לא?!) ירגיש ישר בבית.
הרעיון עצמו דומה מאוד: עליכם לקנות ולמכור סחורות בשווקים שונים, תוך כדי ניצול הפרשי מחירים, התמודדות עם אויבים ו'אסונות'. כמובן שהפעם לא מדובר בסתם חיטה ושמן, אלא בכימיקלים שונים... את דעתי האישית בנושא אני לא מתכוון לכתוב כאן, אבל אי אפשר כבר להתווכח על כך שסמים הם כבר מזמן לא טאבו, כמעט בכל סרט או ספר מהשנים האחרונות תוכלו למצוא את "הסטלן התורן"...
במקום יבשות וחופים שונים, תוכלו להסתובב בערים שונות בארץ (כן, עדיין יש סטיגמות) ובעולם. כל עיר בעצמה מחולקת למספר אזורים (שיינקין בתל אביב, ברנע באשקלון), ולא בכל מקום כזה מוכרים את כל המבחר.
כמובן שלא הכל ורוד בעולם התחתון ,ובין היתר תאלצו להתמודד עם סוחרים יריבים, שוטרים , ואפילו מלווים בריבית ׁ(למעשה אתם מתחילים עם חוב התחלתי). לשם ההגנה העצמית שלכם, תוכלו לקנות נשקים שונים , החל מאלה פשוטה ועד לבזוקה אימתנית.
למרות הנושא 'הרציני' - המשחק עצמו מאוד הומוריסטי, שמות כמו "סמי הכריש" ו"השוטר המאנייק" יככבו מפעם מפעם.
למרבה הצער יש מספר חסרונות גדולים למדי הפוגעים בהנאה. קודם כל , אין צליל בשום שלב, וזה לא שבשנת 2001 היו לנו כוננים קשיחים של 100 מגה... גם הגראפיקה בסיסית מאוד, למעט האויבים השונים שמוצגים בתמונה קטנה.
אבל הבעיה הכי גדולה היא שמשום מה אין כלל אפשרות לשמור משחק, מה שגורם לתחושת הסיפוק להעלם כל פעם מחדש. אמנם התקופה הארוכה ביותר נמשכת 90 ימים (בערך שעה וחצי לשחקן איטי) - אבל בשנים האחרונות אפילו למשחקי פלאש כבר יש אופציה כזו.
בסך הכל מדובר בחוויה משעשעת למדי למי שכבר שיחק בסוחר הים מספיק פעמים, אבל בעיקרון מדובר במשחק טקסט פשוט שרק הועבר לWindows בלי ניצול הטכנולוגיה העדיפה.
קישור להורדה:לחצו כאן
לא כתבתי כלום! ואני יודע שאתם רוצים שאני אכתוב את הכל ושאני אשקיע, אבל הם כבר הכינו כל ךכ יפה את הסיקור והמידע שאם הייתי מביא לכם אז היה חבל