אתם מאמינים באלוהים? כמה?
אתם מקיימים מצוות? אם כן, איזה?
אני מאמין אבל גבולי, אני בסה"כ יהודי, אני לא מחכה 6 שעות בין בשר לחלב ולא שומר על שבת, ואוכל לא כשר, אבל אני בכל זאת יהודי..
אתם מאמינים באלוהים? כמה?
אתם מקיימים מצוות? אם כן, איזה?
אני מאמין אבל גבולי, אני בסה"כ יהודי, אני לא מחכה 6 שעות בין בשר לחלב ולא שומר על שבת, ואוכל לא כשר, אבל אני בכל זאת יהודי..
~אלון 2015מגל שים את זה בחתימה זה כזה אתה
I will eat you all! Num Num Num Num!סקילה זה אח
STM= system to manage
ככל שהזמן עובר ועובר אני פחות ופחות מאמין אלוהיםכיום אני בקושי מאמין באלוהים ואם בכלל חושב שהו קיים.נראה לי שהוא סתם עזב את העם היהודהי
אני גם לא ממש אוהב את המצוות של דת היהדות וכל האנשים החשובים של הידהות לא מחבב אותם הכוונה לאנשים שנקראים חז''ל.האנשים מתקופת התנ''ך היו אחלה אנשים חז''ל לא אוהב.
אני בקושי שומר מצוות של דת היהדות ואוכל גם אוכל לא כשר.
חלק מהמצות של דת היהדות נרים לי מפגרים כדי לקיים אותם.
בנוסף איני מאמין באלים של הדתות האחרות שהם גם קיימים חוץ מאלוהים.
[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=7FLhc...layer_embedded[/YOUTUBE]
ספוילר
<<< לוקאס אוו לוקאס למה עזבת פתאום? לוקאס או לוקאס תחזור תחזור היום וואואואואו!
העם דורש וינר חברתי!
אני אתאיסט-אגנוסטיקן, שזה אומר שאני חושב שאלוהים לא קיים עד שיוכיחו את קיומו\ישללו, אבל יש לי תחושת בטן שהוא לא קיים.
למה פיל הוא אפור,גדול ומקומט?
כי אם הוא היה לבן קטן ועגול הוא היה אספירין.
People are strange when you're a stranger ]
[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=awi14wDTxNw[/YOUTUBE]
אני בא ממשפחה יהודיה דתית אבל אני לא מאמין כל כך באלוהים נכון אני דתי שלומד בישיבה דתי כל המשפחה שלי דציה אבל אני לא מאמין בכל המצוות ובאלוקים בכלל אני לא מאמין שיש ישות אלוקית בשמים שקבע מראש את הגורל של כל אחד ואחד אני מאמין שכל בן אדם קובע לעצמו את הגורל ומחלית מה הוא יעשה ומה לא ואני גם לא מאמין בתפילות ובאנכת תפילין כי מה זה תפילין עור של פרה וקלף שרשום בו 4 פרשיות וזה הופח את החתיחת עור הזות שלוקח לה שנה כדי להגיע למצב של תפילין לדבר הכי קדוש בעולם!! מה ההבדל בין זה שאנכנו הופחים חתיחת עור למשהוא קדוש לזה שאנשים היא הופחים פסלים למשהו קדוש אין הבדל!! אני לא שומר בין בשר לחלב (אל תגלו לאמא ואבא) אבל אני לא אוכל אותם ביחד אלה אחרי ששתפתי את הפה בנוגע לכשר עוד לא הכלתתי כי לאכול רק כשר זה כאילו יש משהו לידך שכל פעם שאתה בא להכניס משהו לפה הוא אומר אם מותר או אסור וזה כמו ישיש משהו שחתם לנו את הגורל מראש אז אני לא אוהב את זה לגבי שבת אני שומר אבל לא שומר אין לי בעיה להפעיל חשמל ואני גם עושה את זה לפעמים (שוב אל תגלו לאמא ואבא) אבל את שער הדברים אני שומר בשבת חוץ מללכת לבית הכנסת אני לא סובל תפילות לדעתי לא צריך להתפלל במשך שעה ולהגיד את אותם דברים כי כל הרעיון של תפילה זה לשבח ולהלל את ה' ואומרים אתה זה שוב ושוב ושוב לדעתי תפילה צריכה לבוא מהלב ולא כי מחריכים אותי תפילה צריכה להיות משהו מיוחד ממני ולא משהו כתוב טוב זהו אם אני אזכר בעוד משהו אז אני יוסיף
כמו תמיד. עמיטריד.
באמת מתאים יותר לכאן.
דיון טוב ואני גם אתן עליו נקודות למרות שהוא לא נפתח כאן.
אני אכנס מעט לנושא ואני אולי אגמור בתגובה אחרת.
עמית, התגובה שלך הכי עניינה אותי, למרות שאנשים שזאת הדעה שלהם אני מכיר יותר מכל דעה אחרת שהועלת כאן בדיון (אולי חוץ מזאת של אוהד שהולכת להופיע כאן עוד מעט).
אני מקווה שכולכם תיתנפלו עלי מיד אחרי שאני אכתוב את מה שאני כותב, כי אני מאוד מקווה שאתם אנשים שעומדים על העקרונות שלהם, אני אתאכזב אם לא ישאלו על מה שאני אכתוב והדיון יפגע (אני בכוונה כותב בהגזמה כדי שתגיבו לי).
אז עמית, מרבית הדברים שכתבת כאן הם מגיעים מכיוון אחד, לא בדקת, ואתה גם לא רוצה לבדוק.
אתה לא מעוניין לבדוק את השאלות שלך, כי אתה מחליט (גם אם לא בפירוש) שמה שהחלטת שהוא לא הגיוני פותר אותך מעבודה מרובה.
אני לא אתחיל לענות על השאלות שלך, פשוט מאוד כי זה לא יעזור לאף אחד, לא לי, לא לך ולא לנו (בדיחה קלה), הצגת את הרעיונות שלך ושמישהו יגיד משהו, גם אם הוא יגיד לא אכפת לי. בטח מאוד קשה לסביבה שלידך לדבר איתך.
אני ממליץ לך לבדוק, האם אתה באמת רוצה תשובה? לי נראה שלא. יש לי בעייה עם הדרך חשיבה הזאת (לדעתי פשרנות מחשבתית זה רעיון גרוע, אבל זאת דעתי), אבל לא על זה אני אעיר לך. אני כן אומר לך, שגם אם אתה לא רוצה לעשות משהו, אל תמרח את הדעות שלך, סיבה חלשה ועוד סיבה חלשה לא הופכים לדעה חזקה, הן פשוט מבטאות בריחה.
אם תרצה להבין יותר לעומק על שהזכרת שם (ולהבין את המשמעות שלהם) אתה תמיד יכול לפנות אלי ואני תמיד אשמח לעזור לך, אבל רק במידה רוצה באמת להבין, אחרת עזוב, תישאר באזור הדימדומים שלך ואל תביא ליצנות לתוך תחום בירור העצמי.
קצת חבל לי שאתה סתם זורק כאן את הדברים שלך, תראה נורמאלי למה אתה מתכוון כשאתה אומר שאתה לא אוהב אצ חז"ל לדוגמא, ובמה הם שונים מהאנשים בתקופות (לא תקופה אחת...) התנ"ך.
גם צורת הדיבור לא הייתה כל כך מכובדת כמו שהיינו מצפים מדיון, אבל בגלל שכנראה פירסמת את זה לפני שהדיון עבר לפורום הזה, יהדות והלכה, אני אניח את זה בצד.
תמיד רגע לפני שאתה עונה תשובה למי שאתה מתווכח איתו, תשאל אותו שאלה שתקשה עליו. אל תקל על מי שמתווכח איתך (0_^).
כנסו לפורום יהדות והלכה. אפשר גם ללחוץ על העולם...
קרדיט לבורא עולם על ההשקעה המדהימה ביצירה כל כך מושלמת.
קרדיט לאדם שיודע לנצל את כל אלה.
תודה רבה לדוקטור ספין שהכין בשבילי את התמונה המתאימה!
הקבוצה שלי במ"ת של מאי:
אקס מן טיםספוילר
ספוילר
אני הייתי:
ספוילר
חתיכת דיון העלית כאן, בלי שאפילו שמת לב למשמעות שלו. סה"כ עוד שאלה תמימה שכל ילד ישאל מתישהו את אבא שלו, "אלוקים קיים?". אבל יש בזה הרבה יותר.
דמיינו שנייה שלהבת.
האם היא קיימת? כן.
האם שומעים אותה? לא, רק את הקול של החומר שמתפצח מתחתיה.
האם מרגישים אותה? לא, אם תושיטו אליה יד היא תברח, ורק אם תשאירו את היד זמן ממושך מעל הלהבה, תרגישו את החום הבוקע ממנה. לא את השלהבת עצמה.
האם מריחים אותה? לא, רק את הריח של מה שהיא שרפה.
האם רואים אותה? את האמת, לא. רואים את האנרגיה שבוקעת ממנה.
כך זה הנשמה. האם אתם יכולים לשמוע אותה? לא, אתם לא. אבל אתם כן יכולים לשמוע על מעשיות גדולות וניסים שקרו. האם אתם יכולים להרגיש אותה? לא, אבל העוצמה הגדולה שיוצאת למי שמאמין באמת ובתמים בנשמה שלו, מקרינה חום לא יתואר(אני בטוח שאצל גלעד זה ככה, אני מכיר אותו אישית). האם אתם יכולים להריח את הנשמה? גם לא, אבל אפשר ממש לשאוף את האוויר בקרבת כאלו שמאמינים בנשמה שלהם, לעומת כאלו שלא מאמינים ועושים כרונם, נגררים לסמים, אלכוהול. ותגידו איזה ריח יותר טהור. האם אפשר לראות את הנשמה? לא. אבל אפשר לראות את האנשים שמאמינים בה. את האנשים שמחוברים לנשמה שלהם. איך הם מלאים בשמחת חיים, איך החיים שלהם מדהימים, ולעומת אלו שאין להם נשמה טהורה, שוב אותו דבר כמו קודם.
בקיצור, יש כאלו שאומרים שהכל פסיכולוגי, ואולי זה נכון. אבל בעצם הפסיכולוגיה נובעת מהמחשבה, לא ככה? והמחשבה היא לא איבר בגוף, נכון? היא משהו אחר. משהו שלא קיים בעולם החומרי. נראה אתכם מסבירים את זה שאפשר לחלום כשעושים ניתוח מוח בהרדמה.
אני לא עומד להרחיב בזה עוד, כי אפשר להרחיב ברמות שישעממו אתכם עד סף דמעות, או שירגשו אתכם עד סף דמעות. אבל אני מאמין שהנשמה קיימת. ואם היא קיימת, חייב להיות לה בורא. חייב להיות לנו בורא.
אז כן, אני מאמין באלוקים, וקרו לי כבר ניסים שהתרחשו בצורה של 'עין תחת עין', ולדוגמא שהסכמתי לוותר יותר לאחיי, ובתמורה קיבלתי מחשב נייד.
מצטער חברים, פרשתי =(
ליצירת קשר: סקייפ ohadklein11 או מסן ohadklein11@gmail.com
עדיף סקייפ =)
אם תרצו לראות את סיבת הפרישה:
ספוילר
מאמין,בא ממשפחה מאוד מאמינה.
אני שומר שבת(חוץ מלכתוב-אני לא יכול בלי סודוקו D: )לבד בבית,דיי קשה.למרות שפעם היינו שומרים,
ואני חזרתי לשמור לבד-ואני מנסה כמה שיותר לגרום להם גם,וכמה שפחות להתחרפן משעמום .
לתפילין אני מנסה לחזור לאט לאט-לעבוד על סדר יום תקין יותר.
בכל יום שאני חושב על זה אני מגלה כמה יותר ויותר יש לעם שלנו תמיכת עליונה-
כל כך הרבה שונאים,כל כך הרבה עמים שנכחדו בדרך,כל כך הרבה הצלחה לעם היהודי(פרסי נובל,התקדמות טכנולוגית ומדינית וכו' )
הסיכויים של עם כל כך קטן לשרוד כשאנחנו פזורים בגולה מבלי להתבולל הוא לא גדול(שימו לב שמנהגי ספרד ואשכנז לא שונים בתכלית-סימן שנשמר הרוב)
תוסיפו לזה את כל האנטישמים והצוררים ושנאת החינם כלפנו כל השנים-לדעתי יש כאן עזרה משמים![]()
קרדיט ענק לרועי!
התשובה שלי: לא אכפת לי.
פיתחתי לי סגנון חיים של אני חי איך שאני רוצה בלי להסתמך על אף אחד, בלי לחשוב יותר מידי אם משהו כזה קיים או לא. אני חושב שכל מי שרב על זה טיפש כי אנשים משקיעים את רוב החיים שלהם כדי להוכיח יש\אין אלוהים ובאמת באמת באמת שזה לא מעניין אותי. לא אכפת לי למה השמיים כחולים, לא אכפת לי איך נוצרנו, לא אכפת לי אם יש עוד חיים, לא אכפת לי למה יש מספר מסוים של צבעים וגוונים.
הדבר היחיד שאני פשוט לא יכול לחכות כדי לדעת זה מה קורה אחרי שמתים.
אני כן מאמינה בה', אני אולי לא דתייה אבל אני מאוד מאמינה, אני לא שומרת וכאלה, אבל בכל זאת Xddd
אני חושבת שתנ''ך נופל כמובן צריך לנשק אותו, שאסור לומר את שם ה' לשב, ועם כבר כן אז שמים את האות ק' במקום האות ה.
מנהלת פורום חת''מ ושרשורים מה12\11\13-13\3\25 ומנהלת פורום ספרות מה 13\3\25-תאריך שאני לא זוכרת, משהו לרביעי 2013
הפוקימונים האהובים עליי:
ספוילר
אני מאמין שהוא קיים.
לא מאמין שהוא הכתיב לנו את הדרך המסוימת מאוד שאנשים חיים לפיה.
זה פשוט לא נראה לי הגיוני,לפי התפיסה שלי לחיים.
אני יודע שלא הכל נראה לאדם הגיוני לפי התפיסה שלו,ושלא תמיד אפשר להבין את רצון האלוהים.
אבל ככה אלוהים ברא אותנו,שלא תמיד נוכל להבין את הדרכים שלו.
הוא גם נתן לי שכל שבגללו אני לא מסוגל להאמין במשהו באמונה עיוורת.
עוד משהו,שלא כל כך קשור לנושא.
אני מאוד בעד דת,אמונה ואלוהים וקיום מצוות מהסיבה העיקרית שזה הופך אנשים לטובים יותר.
ולדעתי זה כל היופי.
![]()
with great power comes great responsibility
ב"ה תחזיק את החולצה הזאת שוב במסיבת עיתונאים...Tomerאומר/ת:אני תוצאה של אורגייה
ספוילר
חן השעיר.
לא נשכח
ולא נסלח.
למה עזבת אותנו למה?!
גַּם אם אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי
ספוילר
יש כרגע 1 גולשים שצופים באשכול. (0 משתמשים ו-1 אורחים)